Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Árvaellátás előlege az hány %?

Árvaellátás előlege az hány %?

Figyelt kérdés

Van ilyen szabály, mielőtt a teljes összeget megítélik?


Vagy ez hasraütésszerűen állapítják meg?dec. 2. 02:44
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Azt a megítéléstől kezdve havonta folyósítják. Előleg kérése esetén nem "hasraütésszerűen" döntenek, hanem első körben megkérdezik azt, hogy erre miért van szükség, mind a szülőtől, mind a gyermektől. Persze emellett feltérképezik az anyagi és egyéb hátteret is. És ha úgy vélik, hogy a szülő nyilvánvalóan nem a gyermek javaira való ok vagy okok miatt igényli, vagy netalán kényszerítés(közvádas bcs.) módján igényelteti a korlátozottan cselekvőképes(14-18 év közötti) gyermekkel az előleget, akkor megtagadják, illetve utóbbi esetben hivatalból feljelentést is tesznek. Cselekvőképtelen (14 év alatti) gyermek esetén pedig bevonják a gyámhivatalt is a buliba, az sem lehet egy kellemes dolog.
dec. 2. 03:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tőlem semmit nem kérdeztek. Apuka nemrég halt meg, beadtam az árvaságit+ özvegyit és a telefonba a hölgy elmondta, hogy előlegként a gyerekek 55e/fő, én 110e-ret kapok.

Hétdőn tudom átvenni a papírokat a postán, mert nem voltam otthon.

Plusz 3 munkahely igazolást kellett pótolni és amíg nincs végleges döntés kíváncsi voltam hány %-ék ez az 55 és 110 ezer. Nem akarnám telefonon a hölgyet ilyennel zavarni:)

dec. 2. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2, bakker, fogalmad nincs a kérdésről, nem azért folyósítanak előleget, mert szüksége van rá, és nem kérdeznek semmit.


Kérdező, akkor van előlegfizetés, ha az előírt ügyintézési határidőben nem tudunk határozatot hozni. Nem százalékban határozzuk meg ilyenkor, amit kiutalunk, hanem a rendelkezésre álló adatok alapján meghatározzuk, mennyi jár, azt az összeget fizetjük ki. Aztán ha megvan minden adat, korrigáljuk.

dec. 2. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 3-as válaszoló.

Ohh akkor ez még kevesebb is lehet, vagy több. Bízom a utobbiba.

Úgy olvastam még, hogy magas a szorzó ha régebbi a munkahely.

Csak jó lenne tudni egy végösszegrt, ház hitel stb miatt is.


Szép napot

dec. 3. 07:00
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 Fogalmam sincs, persze. Úgy nőttem fel, hogy mindkét szülőm utám árvaellátásra voltam jogosult, és nem, ezek során nem fizettek semmilyen előleget.
dec. 3. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

5, attól, hogy járt utánad, még nem fogsz hozzá érteni.


Tessék, tv.

73. § * (1) Ha a nyugellátásra való jogosultság fennáll, de a nyugellátás összege a tárgyévi nyugdíj-megállapításhoz tartozó valorizációs szorzószámok hiánya, adathiány vagy egyéb ok miatt az eljárás megindulásától számított harminc napon belül nem határozható meg, a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv nyugdíj előleget állapít meg.


(2) A nyugdíjelőleget a rendelkezésre álló adatok, a hatályos valorizációs szorzószámok és a nyugellátás megállapítására vonatkozó rendelkezések alapján hivatalból határozattal kell megállapítani.


És igen, nyugdíjelőleg, de a hozzátartozói ellátásokra is alkalmazandó.

dec. 3. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!