1.5 éves gyerekeknél 0 cukor 0 képernyő idő? Igaz lehet?
Egy csoportban ahol 1.5 éves gyerekek vannak ott olvastam egy kérdést kinél mennyi a képernyő idő és mennyi a nasi és az édesség. Nagyon egyhangúan sokan szt mondták hogy 0 mind a kettő.
Őszinte leszek nálunk mind a kettőt szabad és teljesen rosszúl éreztem magam ez miatt.

válasza:

válasza:Biztos van olyan, akinél zéró tolerancia van ez ügyekben.
A képernyőt megértem.
A nulla cukor viszont nem jó, mert ha bekerül bölcsibe vagy később oviba, cukorsokkot fog kapni a gyerek. Ott azért lesz bőven lekváros kenyér meg kakaó, meg szülinap-névnap és azzal együtt rengeteg nasi. Tehát szerintem a fokozatosság elvét és a mértékletességet betartva, meg kell ismertetni a cukros ételeket-italokat is a gyerekkel.

válasza:

válasza:

válasza:1,5 évesen még nálunk sem volt. Képernyő két éves kor körül jött be (tévénk nincs, youtube KerekMese meg hasonló gyerekdalok ) naponta előre tervezett rövid időre. A cukrot két éves kora körül ismerte meg,nem a mi jóvoltunkból. A pokol az óvodaval szabadult el,minden hétre jut egy névnap,egy szülinap,egy farsang egy tököm tudja mi. Csak ezért nem akarok és most nem is tudok ovit váltani,de jó lenne ebben kicsit modernebbek lennének,mert osztani nagyon tudják az észt,a gyerekek még orrba szájba kapják az édeset.
Én szerintem egyébként nyugodtan el lehet osztani minimum kettővel ezeket a baba mama fórum,Instagram még egyéb helyeken olvasott okossagokat. Ha megkérdezed,senki sem bántja a gyereket,nem iszik,aztán valahogy mégis tízmillió traumatizalt országa vagyunk,az alkohol fogyasztás egy főre pedig több,mint az oroszoknál.

válasza:

válasza:1,5 évesnek képernyőidő??? Ne haragudj, de te amúgy normális vagy?
(a kérdés nyilván költői)

válasza:"A nulla cukor viszont nem jó, mert ha bekerül bölcsibe vagy később oviba, cukorsokkot fog kapni a gyerek."
2 gyerek után mondhatom, hogy bullshit.
Oviig/bölcsiig mindkettőnek nulla (hozzáadott) cukor volt itthon. Egyikük 4 évesen ment oviba, a kicsi majdnem 3 évesen bölcsibe. Ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy semmi édeset nem ettek, de hozáadott cukrost nem kaptak (se édesítőst). Egyikük se kattant rá a bolti édességekre a közösséggel és kifejezetten vékony mindkettő a mai napig.
A nagyobb édesszájúbb, de ő se csoki, cukor, gumicukor, a tavalyi húsvéti csokinyuszit is most dobtam ki. A kicsi meg utálja is az édeset. Elvitték cukrászdába az ovival és sós kekszet kért.
Egyébként a 0 képernyőidő is megvolt. A kicsinek 5 (!) éves korig, a nagy 3 évesen nézte, majd mivel nem volt rá jó hatással, kikapcsoltuk és 8 évesen kezdett időnként nézni (így jött össze a kicsinek 5 éves korig).
És mit ad... erre se kattantak rá azóta semmi. Nincs tiltva, de mindig találnak érdekesebbet. Én mesézek és ők kimennek a szobából egy könyvvel. ;)

válasza:Én ezzel a zéró toleranciával nem értek egyet. Az enyém is szerette piciként bámulni a mesét vagy zenét a tvben, kb 15 percig.
Most meg kellett volna tiltanom, mert véranyuciéknál éppen ez van porondon??
Mindig van valami, ami miatt szar anya vagy, engedd el.
Sosem fogom megtiltani a Tv-t, tabletet, semmi ilyesmit. Ez a jövő.
Az idegesítene csak, ha túlzásba vinné. Ha nem teszi, akkor nem probléma.
A cukor dolog már az én gyerekem születésekor is robbantott ki botrányokat. Ott is dettó ugyanez és többnyire azok dumáltak, akik viszont teljes kiőrlésűt simán adtak a gyereknek, meg némelyik képes volt édesítőszert is adni.
Nem tudok erre mást mondani, csak hogy ostobák. Mi baja lesz néha egy dörmitől vagy egy házi lekváros kenyértől?

válasza:"vagy egy házi lekváros kenyértől?"
Nálunk az is hozzáadott cukortól mentes. ;)
További kérdések:
Mi a neve ennek? Használ ilyet valaki? Érdemes beszerezni?
Ismertek ilyet? Nem sùlyos dolgokra gondolok, hanem pl anyuka nem beszél hozzá két értelmes mondatot, mert se kedve, se türelme hozzá.
Nehéz dönteni mivel mindhárom egyformán tetszik szinte de kettő név biztos nem lesz. Vezetéknév Hajnal. A nevek: Hanna Helga, Hedvig. :) Írhattok még olyat is ami szerintetek jól menne hozzá ha van olyan.
Mindenképpen szeretnénk 2 keresztnevet, mert mindhárom nagyon tetszik nekünk. Vezetéknevet most nem írom le, de 3 szótagú, nem hosszú és "-i"-re végződik, ha valaki ez alapján választana.
Nagyon mozgékony, energikus, jó kedvü , szenzoros, aktívan kommunikál-mutogat, hablatyol, mindent megért Bologatással vagy fejcsóválással válaszol is, a nemet mondja is. Szemünkbe néz érdeklődik szóval ezen a téren semmi gond. Csak egyszerűen a beszéd nem akar be...
Üdv. 3 gyermek után a külön élő fél havi 90 ezer forint összegű gyerektartást fizet. Most kértem hogy egy picit, ha tud emeljen rajta, mert az egyik gyerek most ballag, értelemszerűen a vele járó költségek is nőnek. A külön élő fél ezt sérelmezi, az eddigi összegre...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!