11/25 anonim 

válasza:

Az én lányomat is így hívják, mikor mi adtuk, még nem volt gyakori név. Bár szerencsére ahol lakunk, most sincs másik Míra, szóval annyira azért nem gyakori, mint pl fiúnevek között a Bálint, hogy ha szólnak egynek, 3 másik is odafordul.
A jelentése pedig csodálatos, nálam ez is számított, mikor döntöttünk.
12/25 anonim 

válasza:

Nekem Míra ként jobban tetszik, szerintem szép név!
13/25 anonim 

válasza:

Nem tetszik, de most nagyon felkapott. Minden második kislányt így hívnak itt nálunk. De nem ezért nem tetszik, hanem úgy önmagában.
14/25 anonim 

válasza:

Szerintem szép név, de én más nevet adok majd a gyerekemnek, ha lesz és ha lány lesz...ha...ha...:(
15/25 anonim 

válasza:

Mira vagy Míra nem tetszik. Arab név ez nyilvánvaló, ezért sem választanám. Meg lehet vele viccelődni az egyik tájszólásban Mír a?=Miért az?
16/25 anonim 

válasza:

A Míra latin eredetű név, nem arab, a jelentése csodálatos.
17/25 anonim válasza:
Nekem tetszik,bár nem hinném hogy ha lenne kislányom így hívnák,akkor inkább Norina vagy Kincső!
18/25 anonim 

válasza:

Unokahúgom Mirella és őt becézzük Mirinek, Mirának... És ez abszolút ritka név.
19/25 anonim 

válasza:

Nekem nagyon :) de nagyon szeretem pl. a Csönge nevet is, pedig az ősmagyar. Én úgy vagyok vele, hogy nem igazán érdekel, valami tucatnév-e, vagy sem, nem vagyok sem különleges, sem egyszerű név párti, sem ősmagyar név párti, de ellenző sem. Ami tetszik, és úgy érzem-érezzük, illeni fog a születendő kisbabánkhoz (ezt vhogy úgyis érzi az ember), azt a nevet adjuk neki. :)
20/25 anonim 

válasza:

és még annyit, hogy az, hogy nagyon könnyen mondjuk egy névre, hogy tucatnév, meg felkapott, de, ha belegondolunk, elmondhatjuk a 100 leggyakrabban előforduló lánynévre, hogy felkapottak most. Szerintem kicsit túlzás ez a trend,hogy "nem adok neki tucatnevet, mindenképp egyedi legyen." Nem a nevétől lesz valaki egyedi, hanem a személyiségétől. Szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!