A családi adókedvezmény bárki igénybe veheti?
Mi a feltétele?Azt tudom,hogy csak egyikőnk veheti majd igénybe,vagy apa vagy én.
De nincs fizetéshez kötve?
Pont, hogy fizetéshez van kötve. Tehát akinek van bejelentett munkahelye, vagyis van adóköteles jövedelme (és ez lehet bármekkora összegű jövedelem), akkor a családi adókedvezménnyel csökkentetni lehet az adóalapot. Vagyis igénybe lehet venni.
De ha nincs valakinek adóköteles jövedelme, fizetése, stb., akkor nincs mire igénybe venni.
Tehát apuka dolgozik, van bejelentett jövedelme, anyuka meg gyesen van, akkor nyilván apuka lesz rá jogosult. Ha anyuka gyesen van, apuka meg segélyen, akkor egyik sem lesz rá jogosult.
És mindkét fél is akár igénybe veheti, csak akkor nem külön-külön a teljes összeget, hanem megosztva.
Értem.
Dolgozik apa is,nettó 300 ezret kap,én is dolgozom nettó 120-at kapok.GYED-en leszek,akkor én is igényelhetem?
Vagy célszerű annak,aki többet keres?
Bocsi,csak nem vagyok ezekkel tisztában.
1 gyerkőc után.
Értem,és köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!