Hogyan oldódik meg a hazaszállítás?
Figyelt kérdés
Biztosan naív az elképzelésem, és ígérem meg fogom kérdezni az illetékeseket is. De mielőtt hülyét csinálnék magamból esetleg tudtok választ adni a kérdésemre, miszerint: 8 hónapos Picimmel kórházba kerültünk kiszáradás gyanújával, amit 3 napos láz előzött meg. A kórház ahova helyileg tartozom( lakóhelytől 15 km) nem tudott segíteni érdemben a problémánkon, így egy jóval távolabb eső(70km, fővárosi) kórházba kerültünk. Mentő szállított minket. Ha minden az elvártak szerint alakul, holnap elhagyhatjuk a kórházat. Ennek mikénthe érdekelne. Ugyan van autónk, sajnos klíma nélküli, és szeretném kikerülni, hogy egy forró autóban kelljen a Kicsimnek utaznia. Van ilyenkor lehetőség betegszállítót/ mentőt igénybe venni? Érdemes egyáltalán rákérdeznem? Vagy csak élénk a fantáziám? Köszönöm.2016. jún. 30. 14:13
1/13 anonim válasza:
mentőt nem, betegszállítót igénylehettek. pénzért.
és érdeklődj körbe, mert nem biztos, hogy klímás lesz, és lehet, hogy 8 másik beteggel fogtok együtt utazni.
2/13 anonim válasza:
Anyósom 130 km-re lakik. Egyik kocsinkban sincs klíma. Szoktunk menni hozzá nyáron is.
Szóval lehet kocsiban utazni klíma nélkül is. Egyrészt sötétíted mellette az ablakot textilpelussal, többször megálltok, kiszálltok "szellőzni", sok vizet adsz neki közben, ja és nem délben indultok...
De kérhetsz betegszállítót, csak az többe kerül, mint a benzinpénz...
3/13 anonim válasza:
Mentőt nem.
Betegszállítót kérhetsz, ha fizetsz érte, de azt vedd figyelembe, hogy rajtatatok kívül még más betegek lesznek valószínű.
4/13 anonim válasza:
Kérhetsz. De abban sem lesz klíma.
5/13 anonim válasza:
Többe kerül, lehet, hogy nem klímás, és szinte tuti, hogy nem csak ti lesztek benne. Én a saját kocsit választanám.
6/13 anonim válasza:
Szia! Mi mikor ilyen helyzetben voltunk, taxit hívtam. Abban biztos van klíma, bár taxiban nincs gyerek ülés. Ez is egy megoldás lehet, én inkább ezt választanám mint a betegszállítót.De ha saját autóval mentek az sem baj, írták már előttem. :)
7/13 anonim válasza:
70 km-t taxizni, plusz amíg a taxi visszajön a fővárosba. Aha szuper ötlet!
8/13 anonim válasza:
Mentőt értelemszerűen nem, betegszállítót kérhetsz, ahogy írták is, pénzért. Valószínűleg többen is lesztek, ergo lehet, hogy kétszer annyi ideig tart majd minimum az utázás, mintha saját autóval mennétek és sanszos, hogy az sem lesz klimatizált, így sokkal tovább aszalódsz, lényegesen kényelmetlenebb körülmények között. 70 km nem távolság, kocsival alig egy óra, még akkor is, ha nincs autópálya .Árnyékban kell parkolni, ahol nem melegszik fel az autó indulásig, ablakokat leárnyékolni és úgy engedni be a menetszelet az autóba, hogy ne érje a kicsit, ennyi az egész. Egy 8 hónapos baba nincsen cukorból, semmi baja nem lesz egy órás autóúttól hazáig, meg persze az is alap, hogy reggel kell indulni. Ha valamilyen oknál fogva az elbocsájtás eltolódik, akkor meg megbeszéled az osztályon, hogy helyben maradtok az esti indulásig. Nem kell túlbonyolítani.
9/13 anonim válasza:
Lehet, hogy szerinted alap, de nekem nem tiszta, hogy tudna reggel indulni, mikor rendszerint délután adják ki a zárójelentéseket? Délelőtt még vizit van... Voltál már kórházban?
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, ment a zöld kéz. Amit leírtatok, az alapján marad a saját autó. Köszönöm
2016. jún. 30. 15:22
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!