Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mivel most van szezonja a...

Mivel most van szezonja a befozésnek. P sargabarack hogy tegym el télire a babocának?

Figyelt kérdés
szeptemberre várjuk islnyunkat !Mivel most van szezonja a befozésnek, én gonodolok rá is. Csak nemtudom hogy és mit. Pl . Most van a sárgabarack szezonja, de nemtudom hogy tegyek el neki is . Kisuvegekbe mintha lekvar keszitenek csak cukor nélkul, vagy meghámozni leturmixolni es fagyasztóba tenni? Vagy a készen vásásrolhato bebiételeknél maradjunk?
2014. júl. 11. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

én lehúztam a héját, félbevágva, kimagozva tálcán lefagyasztottam (hogy szemenként fagyjon, ne pedig össze tömbbe az egész)

Ilyen módszerrel a bevezetéskor is tudsz csak egy kicsit adni neki, nem kell felolvasztanod egy egész üvegnyi barackpürét.

2014. júl. 11. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is darabokban, hámozva fagyaszd.
2014. júl. 11. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
de jo, hogy feltetted ezt a kérdést, én szeptembertöl kezdem a hozzátáplálást és bennem is megfogalmazodott ez a kérdés...mégis mit és hogyan fagyasszak le a babámnak :)
2014. júl. 11. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Fagyasztanám a helyedben. Összepürésítve kis adagokba tökéletes. Üvegbe azért nem raknám, mert tartósítószer nélkül lehet nem bírná ki. Ha nincs sok hely a fagyasztódba, akkor csak sárga és őszibarackot illetve körtét tegyél el, a többit (szilva, meggy) megvehetsz mirelitbe.

Októberi a kislányom, én is tettem el neki tavaszra néhány gyümölcsfajtát anno.

2014. júl. 11. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Pürésítve is nyugodtan fagyaszthatsz le adagokat pl. aventes kis pohárkákban vagy akár a tejgyűjtős zacskóban is. A lényeg, hogy adagonként és ne nagy félkilós csomagokban tedd :)

Szerintem megpróbálhatsz eltenni befőttnek is, hőkezeléssel-dunsztolással lehet tartósítani cukrozás nélkül is. (természetesen a gyümölcsöket nagyon alaposan tisztítsd meg, húzd le a héját, forrald meg stb.)

2014. júl. 11. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
koszonom a gyors és hasznos válaszokat :) akkor azt hiszem maradok a pucolas ,purésítés és kisadagokba fagyasztásnál :)sárgabarackra gondoltam oszibarackra kortére amiket eloszor ehet .És drága anyukák szerintetek répát,hogy tegyek el neki?merthátha megfozzuk, fagyasztjuk olyan gumis lessz ,ha kevés vizzel turmixolom es kisadagokba fagyasztom?
2014. júl. 11. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Répa egész évben kapható, én azt frissen venném , még akkor is ha esetleg nem magyar.
2014. júl. 11. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Répát akkor tegyél el fagyra, ha saját magad, vagy ismerős termeszti. Ha igen, akkor pucolás főzés/párolás után pürésítsd, és fagyaszd.

Ha nem, akkor teljesen mindegy, egész évben kapható.

2014. júl. 11. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
A répa sajat termés ! :) teljesen bio :)koszonom a válaszokat sok hasznos tanácsot rendesek vagytok :)
2014. júl. 11. 19:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Miért nem adod neki üvegesben inkább? Ha tápszeres lesz akkor januárban kezded a hozzátáplálást ha anyatejes akkor március....oké hogy a fagyóba eláll,de akkor is...max 6hónapot áll bent a gyümölcs ami sok idő! Szerintem kicsivel jobb választás lenne az üveges. Előre is köszi a lepontozást.:)
2014. júl. 12. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!