Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy kell a sóskát megcsinálni...

Hogy kell a sóskát megcsinálni? Véletlen spenotként csináltam, ehetetlen. Tehetek valamit?

Figyelt kérdés

a spenotrecept úgy volt írva

pároljuk meg a spenotot 1 gerezd fokhagymával

főzzünk puhára krumplit

a kettőt keverjök össze


plusz tettem bele főtt tojást meg csirkehúst.


és savanyú, de olyan szinten, mintha most szedtem volna a kertből a sóskát...


2015. aug. 2. 11:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

és a barackot is kérdezni akartam!!


ha összeturmixolt/vagdalt/pépesített, az is savanyú

mivel lehet "tuningolni"? eddig gabonapéppel próbálkoztam, úgy nem eszi :(

2015. aug. 2. 11:12
 2/11 anonim ***** válasza:

mennyi idősnek?

mikor kicsi volt így csináltam a sóskát:

jól szétfőztem (vagy mirelit krémet vettem), megszórtam kicsi liszttel, pici cukrot tettem bele és hagytam kihűlni. utána felöntöttem tápszerrel.

most így csinálom:

megfőzöm a sóskakrémet, megszórom 2ek liszttel, felöntöm negyed liter tejjel, 2ek cukrot teszek bele, jól összeforralom, lezárom és egy kis doboz tejfölt teszek bele.

szerintem kell bele cukor, hogy finom legyen.


barackot szerintem úgy a legegyszerűbb édesíteni, ha édes gyümölccsel kevered.

ha hússal kevered akkor meg a főzeléket fűszerezni kell, hogy finom is legyen, petrezselymet, pici sót már kicsi korban is használhatsz

2015. aug. 2. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Felnőtteknek: (mirelt sóskapüréből)

püré, kevés víz, tejfölös habarás, cukor ízlés szerint (az enyém szerint nagyon sok), tej.


GYereknél korához mérten lehet helyettesíteni az összetevőket. Babáknak egyébként sóskát, spenótot az oxálsavtartalmuk miatt max heti egyszer lehet adni, mert terheli a vesét, erre figyelj.

2015. aug. 2. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget

13 hós a kicsi sóskát még nem evett, majd max hetente adom


gondolom a liszt helyett írta a recept a főtt krumplit


akkorhát cukor, tej, tejföl jöhet még bele

a barack ízesítéssel is próbálkozom, akkor veszek almát bele (ebédjébe keverve nem ette meg, azzal nemigen merek így kísérletezni, pedig volt benne zöldség is, szerintem nagyon finom volt a barackkal pedig)

2015. aug. 2. 12:03
 5/11 A kérdező kommentje:
a cukrot, tejölt nem keverhetem így nyersen bele esetleg?
2015. aug. 2. 12:04
 6/11 anonim ***** válasza:

Belerakhatod nyersen, de akkor a liszt magában megy bele és csomós lesz. Technikailag nem érdemes külön szedni őket.

A habarásnak az a lényege, hogy a lisztet eloszlatja a tejfölben és így nem lesz csomós.

2015. aug. 2. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

nem liszt helyett van a krumpli... felnőttek is a sóska főzelékhez főtt krumplit és főtt tojást esznek.


most tegyél bele sok tejfölt és cukrot, hátha elveszi a fokhagyma ízét és finom lesz.


és ne adj sóskát meg spenótot mint héten, maximum heti 1x lehet adni ezekből valamelyikből, bőven elég ha havi 1x van sóska és 1x spenót

2015. aug. 2. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
ne is baj, hogy olyan ritkán lehet ezt adni :)
2015. aug. 2. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a barackot sárgadinnyével vegyítem.
2015. aug. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

az is jó ötlet :)


sóskára visszatérve, nagyon jól sikerült, köszi nektek, olyan finom lett, hogy ritkaság számba megy, igaz, a drága gyermek nem eszi (de valahogy semmit mostanság) de szóval elgondolkodtam, hogy nem így kellene akkor a spenotot is....?



de szóval tejföl, habarás, cukor, miegyéb a sóskába..

2015. aug. 2. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!