Hallgatnátok orvos anyósotokra hozzátáplálásnál, ha
nem értetek egyet vele?
Figyelt kérdés
A babám 4 hónapos, szerinte már hozzá kell táplálni különben allergiás lesz, egyébként is a mai ajánlások hülyeségek, ő az orvos, ő tudja... a gyerekorvos 4-6 hót mondott.
Fél évesen szeretném kóstoltatni, szerinte akkor már mennyiséget kell ennie, most kezdjük el. Adjak neki egy kis almát? Ő tejpéppel kezdené de tejeset nem szeretnék adni csak később, én laktózérzékeny vagyok.
Én nem hallgatnék rá. Neki is megvolt a lehetősège gyereket nevelni, most ez a te köröd.
2016. jún. 28. 14:50
12/20 anonim válasza:
Nekünk a gyermek gasztroeneterológus azt mondta, hogy 6 hónapos korától lehet elkezdeni a hozzátáplálást, és a védőnő is ezen a véleményen van.
A lisztes ízesített rántástól, meg olyat kerekedett a gasztrós szeme, hogy azt hittem ott helyben kiesik, amikor elmeséltük neki, hogy az anyósom ilyet javasolt.
Úgy tűnik az anyósok már csak ilyenek. Merthogy az ő idejükben (30 éve) úgy kellett :)
2016. jún. 28. 14:55
13/20 anonim válasza:
én is simán elkezdeném már a hozzátáplálást. nem anyós miatt, ráadásul csakhogy ne legyen igaza: semmiképpen nem tejpéppel. ha nem tápszeres a baba, akkor fölösleges neki adni, hiszen csak sűrű tápszer. almát, krumplit, salátát viszont igen, már kezdeném vele kóstoltatni... most szezonja van, mindenből tudsz neki frisset adni. nyár végére nem lesz csak a vacak nyári alma.
2016. jún. 28. 15:25
14/20 A kérdező kommentje:
Nem gyerekorvos, fül-orr-gégész, annyit foglalkozik gyerekekkel, hogy kiveszi a mandulájukat. A kórházi gyerekorvosokkal nem tudom, mennyit beszél.
A másik unokánál a lánya hallgatott rá, emiatt is piszkál, hogy lám, milyen egészséges kisfiú lett (igaz utál enni, mindig azt és akkor kell ennie, amit anyós mond, ez se normális.)
2016. jún. 28. 15:39
15/20 anonim válasza:
A lányom keresztapja orvos.
Egyszer késő este felhívtam, hogy furának tűnik a légzése, mondjon rá valamit. Azt mondta, hogy ő sebész, ezért nem mond inkább semmit, mert nem az ő területe. De kerít olyan gyerekorvos kollégát, akit ilyen lehetetlen időben is felhívhatok és rá hivatkozva a legjobb tudása szerint segíteni fog.
Így is lett, ő tényleg tudott segíteni.
Én meg rettentően értékeltem, hogy nem akart mindenhatónak tűnni, hanem bevallotta, hogy ez nem vág a szakterületébe és nem állt neki tippelgetni.
2016. jún. 28. 16:16
16/20 anonim válasza:
Nekem van egy 4 éves tej, tojás allergiás gyerekem. Most kismama vagyok és ha megint jol lesz tejem mint az elsővel , biztos, hogy semmit nem fog kapni 6 hónapos kora előtt! Az első gyerek olyan jo husban volt. A gyerek orvos azt mondta kezdjem a hozzá táplálást mert kövér lesz. Meg is lett az eredménye! Cdak magamra fogok hallgatni a második babával! Hallgass az ösztöneidre!
2016. jún. 28. 19:35
17/20 anonim válasza:
Jesszumpepi. Szerintem adja vissza anyósod a diplomáját. A WHO ajánlása szerint fél év a leghamarabbi időpont, amikor anyatejen kívül mást is érdemes adni. Jól csinálod. Tájékozódhatsz a facebook-on az Egészséges (WHO ajánlását követő) hozzátáplálás csoportban, ott is frászt kapnak az ilyen anyósoktól, orvosoktól.
2016. jún. 29. 09:52
18/20 anonim válasza:
Az előző válaszoló vagyok, azért ragadtattam el magam az előbb, amit mások is leírtak itt előttem: súlyos allergiáktól óvhatod meg, ha nem teszed ki az éretlen kis emésztőrendszerét idejekorán szilárd ételeknek. Az anyatejben minden benne van, amire csak szüksége van, nem csak 6 hónapig, de akár sokkal tovább is. Tejes dolgot egy éves kor után érdemmes, ha biztosra akarsz menni
2016. jún. 29. 10:06
19/20 anonim válasza:
Egyetértek! Előtted lévő voltam! 😊
2016. jún. 29. 10:27
20/20 anonim válasza:
Attól, hogy orvos (egy a sok közül), nem kőbe vésett, amit mond! És akármi is legyen a foglalkozása, Te vagy az ANYJA, ő a Te babád! Ha hagyod, hogy rád erőltesse az akaratát, utána neked lesz lelkiismeret-furdalásod, hogy hallgattál rá, illetve idővel egyre nehezebb lesz leszoktatnod arról, hogy belemásszon az életetekbe. Kényes dolog ez mert bizonyára nem akar rosszat, de ahogy mondják: a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!