Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ez létezik vagy én értelmezem...

Ez létezik vagy én értelmezem félre?

Figyelt kérdés

a az anya nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelőző évben és a szülési szabadság kezdő napját közvetlenül megelőzően sem 180 naptári napi, figyelembe vehető jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély napi összegének alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része.

Tudtommal a minimálbér: 101.500 ennek a kétszerese: 203000 FT, aminek a harmincad része: 6766 FT

A TGYÁS-ból csak Szja-t vonnak (16%): 1083 ft

Azaz a napi alap: 5683 FT??? Az egy 30 napos hónapnál 5683*30= 170.490 FT

Létezik ez??? MÉg ha valakinek kevesebb is a jövedelme, de mondjuk táppénz miatt nincs meg a 180 nap, akkor ezt a jövedelmet kapja, én ezt sokkalom egy kicsit, m értelmeztem félre??

2014. máj. 11. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
Csak elfelejtettétek, hogy a bruttó minimálbér kétszeresének 70%-ával kell számolni (mint a sima bér esetében is) és abból jön le az szja!
2014. máj. 11. 18:44
 12/14 anonim válasza:
47%
Nem dolgozott és utána többet map a minimálbérnél? Az elég furcsa lenne...
2014. máj. 11. 19:39
 13/14 anonim ***** válasza:
73%
Ez akkor érvényes, ha pl. azért nincs meg a 180 bérezett nap, mert anyuka TGYÁS-on, GYED-en volt. Ilyenkor a minimálbér kétszeresénél húzzák meg a határt, tehát hiába több ennél a bejelentett bére, nem kaphat ennél magasabb összeg után TGYÁS-t, de ha nem keres ennyit, akkor természetesen a bejelentett bére lesz az alap.
2014. máj. 11. 19:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Ó, igaz. Ez az alap. Akkor olyan 140 lesz csak (két gyerek után járó adókedvezménnyel). :/
2014. máj. 11. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!