Ha táppénzre megyek terhesség esetén mennyi havi bevételre számolhatok ha bruttó 118000 ft a bérem?
118000x12=1416000
1416000/365=3879,45
3879,45x0,6=2327--> Ez itt a táppénz alapod. A táppénz alapját mindig az előző éves bruttó kereset képezi. A 0,6 szorzó csak a 2 év folyamatos biztosítási jogviszony megléte után jár (max 30 nap megszakítás lehet benne)
Az utolsó eredményt megszorzod az adott hónapban a táppénzen töltött napok számával (hétvége is számít)
pl májusra, ha az egész hónapot vesszük:
72157 Ft--> itt még nincs vége a mókának,ebből az összegből le kell vonni az SZJA-t, egyéb járulékot nem. Ebben az esetben ez 18800 Ft
Így: 53357 Ft várható májusi táppánzként
Az 53 ezer teljes hónapra értendő, tehát, ha legalább 30 nap el van számolva.
Én is bruttó 118 ezerrel voltam táppénzen és mikor csak 2 hét volt elszámolva, akkor 35 ezret kaptam. Tehát, ha ilyen keveset kapsz,ne ijedj meg, valószínűleg nincs minden nap elszámolva, mert csak azokat a napokat számolják el, amiről táppénzes papírt is leadtál.
Írtam is, hogy a számítás csak teljes hónapra értendő! Egyébként igaz,hogy csak a leadott papír után kapsz pénzt. Ez azonban szépen be fog állni, ha havonta kocogsz a dokihoz :)
A számolós voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!