Mit mondjon tegyen a szülő ha panaszkodik a gyerekre a tanár? Már bocsánatot kértem, már osztfőnökit is kaptunk, de még mindig elbeszélgetésre hívnak.
Meg ideges.
Mégis mit tegyek még?

Mi a probléma?
Azt várják el amúgy, hogy légy szigorúbb a gyerekkel, nem azt, hogy bocsánatot kérj.

Azt varjak, hogy legyen megoldas a problemara, nem egyertelmu?
Ha nem megy ez egyedul, akkor szakmai segitseget kellene kerni.
De nyilvan itt most nem tudni mirol lehet szo, nagy altalanossagban csak ennyit lehet mondani.

Nem neked kellett volna bocsánatot kérni...
Egyébként meghallgatod mindkét felet. Ennyiből nekem az jön le, hogy csak le akarod tudni az egészet.

Te is kaptál osztályfőnökit? Nem csak a gyerek...? Miért te kértél bocsánatot és nem a gyerek, ha olyat tett?
Mi a probléma a gyerekkel? Mit tettetek eddig, hogy javuljon a helyzet? Konkrétumok nélkül senki sem tud tanácsot adni. Azért hívnak be, mert gondolom nem változott semmi a gyerek viselkedésében és próbálnak valami megoldást találni, amihez te is kellesz.

"Mégis mit tegyek még?"
Pl. írd le ide, hogy milyen problémák vannak a gyerekeddel.

Megkérdezni, hogy mit javasolnak a probléma megoldására.
Lehet szakember kell, lehet csak otthon kell pár dolgot változtatni. Ezt story nélkül nem tudni.

Szia!
Nálunk a gyerek kárt okozott, ezért kapott osztályfőnökit, és ezért lettünk elővéve.
Azért valamit tisztába kell tenni. A kár okozásért felelősek vagyunk, büntessék is meg..Viszont nálunk is hadjárat indult a gyerek ellen, megszégyenítették, alázták 3 tanítási napon, és aztán hívtak be minket. Én ezzel nem tudtam azonosulni. Nyilván kapott otthon a gyerek, meg is tanulta egy életre, de a kár okozás, még sem bullyng..Nekem is annyira mondták hogy már azt éreztem hogy lassan szükség lesz egy időgépre hogy ne történjen meg az eset mert csak az a megoldás.
Aztná folytatódott, végül az volt a megoldás miután átrágtuk százszor hogy elkövette-megbűnhődött, mégis napi szinten elővették a témát, feljogosítva a többi gyereket az ítélkezésre, hogy bementem az igazgatóhoz, és megkérdeztem hogy mit tudunk tenni hogy ez befejeződjön, megtörtént, megbántuk, megbüntettük, mikor lesz vége..Magát a kárt inkább nem írom le mert 8ezer forintos kárról beszélünk, szóval ne törés-zúzást képzeljetek el. És az igazgató kiállt mellettünk, elővette az ofőt hogy miért van még a gyerek egzecérozva, így lett vége..
Csúfolta egyik oszttársa akivel amúgy nagy barátok. Azthittem másnapra kibékülnek ahogy szoktak, de nem ez történt.
Gyermekem amugyis érzékenyebb tipus.
Segítséget nem kapott kezelni a helyzetet, tanári vagy osztályszinten és egymás között sem került ez megoldásra, így a gyermekem napról napra őrlődött hiába mondtam neki hogy engedje el. (A mai sulikban a csúfolások jönnek mennek a gyerekek közt nem újkeletű)
Ez miatt kitalált akkor mást a gyerekem, belerángatva az osztályfőnököt is annak szidalmazásával az oszttálytársa nevében egy másik barájával és teljesen nyilvánosan, osztályszintre is emelve ezzel az egészet.
A tanárral már egyeztettünj ezügyben nem is tudta miből indult az egész de képernyőfotóztam is.
(Meg nyilván a gyerekemmel rengeteget beszéltem. Atomjaira van szétszedve most az iskolában és otthon is)
És most az oszt.főnök es a kisbarát érzik magukat sértve.
Kértem a tanárt hogy ne vegye magára,nem ellene szólt ez az egész és nem tud a gyerekem még sérelmeket kezelni sem. És elmondása szerint kezelve sem volt.
És mondtam a gyermekemnek azt is nagyon húzza meg magát kérjen bocsánatot és ne is beszéljen.
De valami rosszul sülhetett el. A tanár reggel este is kattogott rajta, és még ma is mivel rendkívül be vagyok invitálva is személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!