Mennyire valós az, hogy valaki év végén minden tantárgyból jeles lesz és a magatartás és szorgalma is példás?

válasza:

válasza:A párom általánosban, középiskolában végig mindenböl 5-ös volt, az egyetemen (BME gépész) is mindenböl a maximálisan legjobb eredményeket érte el.
Egyszerüen neki csak az az "éppen hogy elfogadható", ami a lehetö legtökéletesebb, ezért mindent megtesz

válasza:Én szinte gimi végéig voltam végig kitűnő (egyszer volt egy 4-esem: énekből 😁), pedig még stréber sem voltam.
Azért aki jó tanuló, annak pont nem szokott probléma lenni a magatartásával/szorgalmával.
Általánosban azért szerintem ez nem olyan extrém eredmény (bár nyilván sulija válogatja, van, ahol egy jobb kèpességű gyerek ezt viszonylag könnyen hozza, és van olyan "versenyistálló" is, ahol már egy-egy négyesbe is belegebednek).

válasza:

válasza:4-es vagyok még az utolsó kérdésre is válaszol, hogy később szamít-e.
Nyilván aki jó tanuló annak valószínűleg jól fog sikerülni az érettségije, bármilyen egyetemre felveszik, ami a szíve vágya. Inkább azt nehezebb kiválasztani mi is legyen az ember, amikor minden területen egyenletesen teljesít, nincs olyan amiben kimagasló lenne a többihez képest. Én is "csapongok", van egy mérnöki és egy bölcsész diplomám is és itt vagyok 32 évesen és még mindig nem tudom mit is akarok kezdeni magammal babázás után a hátralévő életemben.

válasza:

válasza:

válasza:Általánosban és gimiben is volt pár kitűnő osztálytársam, évfolyamszinten meg elég sok, mindig kapták a jutalmakat év végén.
Az általános sulisokról nem tudok semmit, de a gimisek közül jó páran lettek orvosok, gyógyszerészek, gyógytornászok, mérnökök, pénzügyi szakemberek.

válasza:

válasza:További kérdések:
Sok rinya posztot láttam facebookon hogy ebben a melegben milyen rossz végig állni az évzárót. Sokan összeesnek. Mi van amúgy, ha valaki kihagyja? Én 30 vagyok, de max 2x mentem el évzáróra, évnyitóra. Sose bírtak rávenni. Az osztályfőnök/igazgató részéről egy...
Hogy néz ki az a díszpéldány? Mire jó, hogy nincs már rendes bizi?
Pl aki mindenből ötös, de a magatartása csak jó (azt hiszem az a négyes), már csak 4,9-es lenne vagyis jeles és könyvjutalmat sem kapna. Ugyanúgy aki gyengébben teljesít de a magatartása jó, annak feljebb viszi az átlagát. Azért is kérdezem, mert diákkoromban...
Ha valaki a gyerek kitűnő bizonyítványát teszi ki, akkor rengetegen felháborodnak, hogy bezzeg ha hármasai lenne büszke. Ha vakaki kiírja hogy büszke a gyerekére és ott egy bizonyítvány tele hármasokkal, négyesekkel, akkor odakommentelik alá, hogy nem kéne büszkének...
Facebookon jött elém egy poszt, hogy most már kitüntetni sem szabad a jó tanulókat, meg hogy ezzel traumát adnak a többinek. Meg threadsen volt egy undorító poszt, amiben azt fejtegették, hogy majd a hármas gyerek fogja alkalmazni a kitűnő droidot, meg hogy ne...
Evett ott a gyereked? Mennyi pénzt kapott? Vagy csomagoltál otthon?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!