Ha "magamhoz veszem" az unokhúgom, az én lányom bánja majd?
Fiatalon lettem anya (20 évesen), de a nővérem még hamarabb (16). Ő egy nagyon semmirekellőnek szült, azóta el is váltak. Nekem szerencsém van, ősztől folytatom az egyetemet, a párom támogat. Én most vagyok 23 éves és a lányom 3, a nővérem most 25 és a lánya 9.
Most is egy idiótával van együtt. A lánya hétvégen az apjánál van, ahol nem az apja foglalkozik vele, hanem a család női tagjai (egy nagy házban laknak, nagymama, nagynéni), gyakorlagilag ott hánykolódik. Hétközben a nővéremnél van.
Elég problémás a természete a kislánynak. Akaratos, hisztis, kiabál, csapkod, ha megmakacsolja magát fél óráig nem szólal meg. A nővérem hibája. Kislányként mindent ráhagyott mert egyszerűbb volt, mint elmagyarázni miért nem lehet valamit. Most már viszont olyan dolgokat akar, amit nem lehet egyszerűen megengedni és emiatt vitáznak folyamatosan.
Gyakorlatilag saját magával találkozott a nővérem. Ő ugyanis ugyanez.
Azt mondta, hogy papíron nem, de egyébként lemond a lányról, az apjánál hagyja (pontosabban a nagynéninél).
Ami az igazsághoz tartozik, hogy engem szeret a kislány. Nagyon figyelek rá, amikor nálunk van, igyekszem megadni azt a figyelmet, amire vágyik, nagyom sokat programozunk, az egészen egyszerű dolgoktól a kirándulásokig. Többnyire normális, amikor itt van.
De BTMN-s szóval a sulival is gondja van. Meg azért itt is csinálja a cirkuszt, ha nem tetszik valami. Mégis szeretem és nem akarom, hogy abban a családban nőjjön fel teljesen. Ezért magamhoz venném hétközben. A férjemben tart ettől. 3 éves a lányunk, most a jó példa kellene. De fájna a szívem az unokahúgomért is. Mit tegyek?
10!
NEM, nem kell megkérdezni róla. 9 éves. Ha az anyájának meg az apjának se kell, neveloszulokhoz kerül, arrol se fogja senki megkérdezni. Plusz az, hogy kerik a csaldbafogadast nem jelenti azt, hogy még is történik,tehát tök felesleges beetetni a gyereket.
Eszem ágában nem lenne egy problémás tinit magamhoz venni.
A SAJÁT és a családom békéje ezerszer fontosabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!