Hogyan mondjam el hogy ez nekem nem jó?
Megértelek! :S
A nyár pihenésre és szórakozásra "való". Mondd meg a szüleidnek, hogyha egész nyáron tanulnod kell, akkor szeptemberben nem tudod kipihenten kezdeni az évet. Hátha ez segít! :( Azt még megértem, hogy amiből kettes lettél, azt át kell nézned, de a törit meg ilyesmit nem.. Kitartást! :D 13/L
Aki a kémiát és a matekot nem érti, annak nem az aktuális tananyagot kell "gyakorolnia", hanem visszamenni oda, ahol még értette, és onnan kezdve kis lépésenként megtanulva és begyakorolva (mindkettő komolyan fontos) újraépíteni az egészet.
Vedd elő a 3.-os matek témazárót. Ha nem vagy képes fél óra alatt 90%-ra megírni, erről a szintről kell kezdeni a gyakorlást. Ha lyukak maradnak a tudásodban, nincs mire építeni a következő szintet, és ebből lesz a "nem értem".
A kémia pont ilyen. Rágd végig az első kémiakönyved első leckéjét, és ne menj tovább, amíg önállóan el nem tudod magyarázni valakinek (legjobb alany egy kistestvér) az anyagot, nem vagy képes fejből leírni a lecke vázlatát, és nem tudsz pontosan minden definíciót. Utóbbiakat két irányban, tehát a meghatározásról eszedbe jut a fogalom neve, és a fogalomról el tudod mondani a meghatározást. Nem kb., hanem pontosan, nem nyögdécselve, hanem azonnal, folyékonyan.
Ha mindez, különösen a mateknál, nem vezet eredményre, irány a Pedagógiai Szakszolgálat, még az is kiderülhet, hogy diszkalkuliás vagy.
És hol volt anyukád évközbe? Nem látta, hogy rosszak pl. a kémia jegyeid? Miért nem akkor játszott tanárosdit?
Különben is kémiát nem magolva kell tanulni, kell valaki, aki elmagyarázza.
Hány éves vagy?
Nekem is két diplomás szülőm van, de mégis (bár nehezen) meg tudtam velük értetni, hogy ami nem kell felvételihez, abból jó a kettes. Végülis soha nem voltam kettes semmiből, bioszból, kémiából és fizikából mindig összehoztam a hármast. De a matek gázos. Az érettségi tantárgy és ha nem kapod össze magad, nem fogod érteni a mostani tananyagra később épülő dolgokat. Arra állj rá, de nagyon. A többit én nem zaklatnám.
Édesanyádnak üzenem, ha van rá lehetőség: Hetedikben rájöttem, hogy nem fogok se biológiával, se kémiával, de fizikával vagy földrajzzal foglalkozni, mert abszolút művészi és humán beállítottságú vagyok. Anyukám, apukám (és még jómagam is egy ideig) nehezen törődtünk bele, hogy nem olyan szép az a bizonyítvány, mint a nagyon "szorgalmas" osztálytársaimé. De ki nézi, most, felvételi előtt állva (12.-et végeztem) hogy hanyas voltam kémiából? A kutyát nem érdekli. A matek viszont fontos, az érettségi tantárgy és logikus gondolkodásra tanít, abból érdemes elgondolkodni egy jó különtanáron, akihez elmegy a gyerek heti párszor a nyáriszünet alatt. Abba nem fárad bele annyira, hogy amikor szeptemberben iskolába kell menni, semmi kedve tanulni, nem? Lehet kötekedni, de én ezzel a módszerrel írtam mindenből ötös érettségit, csináltam emelt angolt (95%) és felsőfokú nyelvvizsgát angolból, közepet németből. 470 pontom lesz, de nem adtam be a jelentkezésem Magyarországra, helyette felvettek egy neves dániai egyetemre. Igen, biosz hármassal kilencediktől.
Neked meg azt ajánlanám, kedves Kérdező, hogy ne elégedj meg a kettessel. Meg lehet tanulni azt hármasra, talán még négyesre is. Főleg a matekot, az gyakorlás. Ha órán nem is, de az érettségi mindenképp az, visszatérő példákkal és feladatokkal. Viszont jó lenne, ha abból a tárgyból lenne valaki, aki visszamegy veled addig a tananyagban, ahol gubanc van és szépen felépíti neked.
Remélem segítettem :)
A #9, #12 vagyok. Előző: Azért nézze át a hármasra sikerült tárgyakat is, mert azokból már komolyabb hiányosságok lehetnek, amiknek a későbbiekben várhatóan káros következményeik lesznek.
De hol van most a kérdező???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!