Kamaszok! Ti mire és mennyit költötök a zsebpénzetekből egy hónapban körülbelül?
Már nem vagyok kamasz, 26 vagyok, de 14-18 éves koromig 3000Ft havi zsebpénzt kaptam. Legtöbbször könyveket, sminkcuccokat és rágcsálnivalót vettem, meg néha normális kaját pl. szendvicset, mikor a barátnőimmel a városban voltunk és megéheztünk. Alkalmanként ruhát is, de azt nem sokszor, mert általában ha szükségem volt valami ruhára vagy cipőre, akkor a szüleim megvették, csak olyankor kellett a zsebpénzemből megvennem, ha nem volt rá égető szükség, csak épp megtetszett.
Ha el akartam valahová utazni, pl. egyik barátnőmhöz, akkor a buszt/vonatot magamnak fizettem.
Ja és persze a családnak, barátoknak zsebpénzből mentek a karácsonyi/szülinapi ajándékok is.
Suli közben az ebédpénzt fizetem abból, meg a telefonszámlám.
Még így is mindig félre tudtam tenni 2-5 ezer forintot egy hónapban. A visszajárókat, miegyebet is összegyűjtögettem, és most, 6 év gyűjtés után - mondjuk azért egy kis hozzájárulással - tudtam venni egy egész pofás kis laptopot. Persze azért a 6 év alatt költöttem is, néha könyveket vettem. Például két hete 5 darabot, az 9000 forint volt. De megérte. :)
Ha programom van, általában kapok rá pénzt.
És jövő nyáron már dolgozhatok is... Elektronikai dolgokat szoktam venni, és szeretnék is. Meg könyveket. Nagyjából ennyi.
kaja (suli büfé, gyorsétterem, pizzarendelés) havi 40 ezer kb
másra nem nagyon szoktam költeni
Most burzsujnak fognak itt sokan nézni.
Havi 20-at kapok DE ebben benne van minden ami nem szükséges, vagyis kaja, mikor kiderült hogy MINDEN nadrágom kidobni való, stb.
Havi alapköltségek a bérlet (1000ft) hajfesték (3000ft) 3-4 havonta patkányaimnak kaja (~12000ft), higéniai cuccok (dezodor, sampon, balzsam, tusfürdő, egyéb női cuccok (~2000ft) magyarul alapból havi 6000ft, plusz ha kaja kell akkor máris 1-2 ezrem marad, emellé, suliban büfében kaja, ha megyek valahova haverokkal kaja,belépő,mozijegy, stb, ha állatorvoshoz kell menni azt is én fizetem, ha nekem kell gyógyszer azt is, ha telefonra kell pénz az is, van olyan hónap ahol mondjuk patkány is beteg, nekem is kell gyógyszer, pont elfogy a sampon-balzsam-minden meg még a hunok is jönnek foszogatni és minden közbejön, na akkor hirtelen máris ott tartok hogy maradt 1000 forintom és akkor még egy csokit se vettem. Persze ha épp laza hónap van akkor jó, akkor lehet megvenni azokat a kicsit drágább dolgokat amikre csorgatom a nyálam x ideje.
Én 17 vagyok, most végeztem a 10. évfolyammal.
Amíg általánosba jártam nem kaptam pénzt, amióta középsuliba járok kapok heti egy ezrest, vagyis havi 4 ezret. Ezt én általában félreteszem, és általában a számítógépemhez szoktam cuccot vásárolni belőle. Most év végén pl. processzorhűtőt ( 9 ezer Ft volt ) + egy SSD -t ( 15 ezer ft ) vettem.
De persze néha van hogy kaját veszek belőle, általában akkor amikor már hányingerem van a szendvicstől és ölni tudnék egy hambiért.. :D
Programokra vagyis bulikra, mozikra stb. külön kapok pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!