Hogyan lehet saját ágyba szoktatni 2 éves gyereket?
Tehát bezartad a szobába, O meg fel órát(!!!) sírt és dorombolt az ajtón. És sikerként könyveled el, hogy fel óra után feladta és bánatában elaludt.
Sírtal már fel órát úgy, hogy az, akiben bízol és szereted, le szart?
Várom a lepontozast, de sajnos ezt nem így kellett volna.
11!
A gyereknevelés lényege, hogy következetes vagy. Lehet azt is csinálni, hogy nem hagyod magára, ott vagy vele, köztetek alszik stb, csak akkor kb sose fog megtanulni egyedül aludni.
Testvérem kislánya 8 éves, jelenleg is a szülei között alszik, ha megpróbálják a saját ágyába altatni akkor bömböl, hisztizik. Én a saját kislányomat a kérdezőhöz hasonló módon altattam, kb 1 hét alatt megszokta a saját ágyát. Most 7 éves, jelentem, semmi lelki törés nem történt benne, imád engem is, az apukáját is, és a szobáját is.
Érdekelne, hogy szerinted hogyan kellett volna?
13!
Esetleg tudnál javasolni másik módszert, ami nektek bevált?
Én ezeket próbálnam ki (nyilván minden csak fix esti rutinnal működhet):
- kivalaszthatja melyik plussel/babával akar aludni
-minden, saját agyban töltött éjszaka után apró jutalom, pl. matrica
- alvás nyitott ajtók mellett, hogy rá tudjon látni anyaek agyara (ha kivitelezhető)
- gyenge éjszakai fény, hogy lásson valamennyit
- keresni az ismeretségi körben olyan kisgyerekeket, akik a saját ágyukban alszanak, és sokat mesélni róla
- ha egyedül aludt, sokat beszélni arról, hogy milyen kényelmes volt neki, meg milyen jól kipihenheti magát, és mennnyire jól tud kipihenten játszani
- rajzolás közben az alvás a téma, rajzolva, hogy mindenki saját agyban alszik, és mennyire örülnek ennek
15!
Jelentem, mindd ki lett próbálva, semmi nem segített :D
Nem vagyok mazohista, nem azzal kezdtem a szobába szoktatást hogy bezártam a gyerekemet, hanem olyanokkal amiket te leírtál. Semmi nem használt.
plüss: szart sem ér
jutalom: igen, mikor elmondtam nekki hogy ha ügyesen alszik egyedül akkor pörgethet a gépből egy ajándékot. Ez szuperül is ment, imádta az ötletet. Este 9kor viszont pont nem érdekelte az ajándék, ahogyan más sem.
ajtó: nem tudott rálátni az ágyunkra, ki is jött a szobából ha nyitva volt az ajtó.
éjszakai fény: ez a mai napig megvan, szereti is, de pusztán ez, hogy a saját szobájába aludjon nem volt elég.
más gyerekek sztorija: ismét nem használt, nem is érdekelte.
rajz: ezt mondjuk nem próbáltam, de nem hinném, hogy akkora nagy hasznot hozott volna
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!