Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak másfél éves...

Mit csináljak másfél éves kislányommal, hogy napközben 19 perc helyett többet aludjon? Illetve, hogy az éjszakát átaludja? 3x etetem éjjel. Nagyon aktív!

Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 20:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nagyon keveset eszik a babád! Azért eszik éjjel kétszer, mert nappal alig, mivel éjjel betejezik, reggel nem kér semmit, mert nem szomjas/éhes. Nálunk is volt ilyen. Ezt tettem: első éjjel csak egyszer adtam tápit, semmiképp nem kétszer! Sír, mert éhes, de egyszer adtam nagyobb adagot a szokásosnál kettő kisebb helyett. Igy evett reggel is tejet és ebédelt is. Uzsira próbálj mást, mint amit szoktàl, akár tejpép gyümivel, tejbedara fahéjjal/kakaóval, banános/vaniliás tejberizs, ha nem tolerálja a darabokat, turmixold és egye úgy! Vacsira is adhatsz ilyesmit, akkor könnyebb uzsit adj, hogy este többet tudjon enni! Aztán lefekvéskor tej. Nyugtalanul alszik nappal, mert éhes, nincs tele a hasa, hiszen ebédet eszik először. Változtass a kaján, addig az alvása sem lesz jobb!
2010. okt. 5. 10:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Már az uzsit sem adom neki, hátha éhes és jobban vacsizik, de nem nagyon eszik. A tejpép és társai nem megy! Már többször próbáltam! Ha nem adok éjjel tápot, akkor sem eszik jobban nappal. A kedvence a hús! Köret nélkül.
2010. okt. 5. 12:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Sosem volt jó evő, de egy fél éve van így, hogy éjjel kétszer eszik, és többször felébred. Már az ágyán is gondolkodtam, hogy esetleg azért ébred fel. De ha máshova fektetem le akkor sem jobb a helyzet.
2010. okt. 5. 12:35
 14/15 anonim ***** válasza:

mindenképpen adj neki uzsit is. az én kisfiam is válogatós, nálunk sokszor bejön a sajtos fornetti, sajtos grossini vagy babapiskóta, győri teljes kiörlésű mézes keksz, joghurt, gyümölcs, halrudacska, sajtos ropi (vastag), krémtúró - mindegy mit, valamit adj neki, hogy legyen a pocakjában (ha kimarad egy evés összeszűkül a gyomra, kevesebbet tud enni a következő evésnél).

reggelre megpróbálhatod a tápit kakóval is, persze ne sok kakaót tegyál bele (vagy ízesített tápszert). Éjjel, azt is lehet, hogy egyik evésre tápit adsz neki, másodikra simán vizet vagy teát, amit szoktatok folyadékként inni. Szerintem se etesd meg kétszer éjszaka, mert felborul a napotok. Az altatást mindig ugyanúgy próbáld csinálni, mellé tehetsz alvó állatot, játékot is.

2010. okt. 5. 13:26
 15/15 anonim ***** válasza:
homeopátiával is próbálkozhatsz szerintem, a homeopatia.info.hu - n lehet kérdésként is írni és mindig válaszolnak, nagyon rendesek! lehet, hogy ott is érdemes lenne feltenned ezt a kérdést.
2010. okt. 5. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!