Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet adni alkohollal készült...

Lehet adni alkohollal készült ételt kisgyereknek?

Figyelt kérdés
Pl. olyan ragut, ami borral van főzve, vagyis hosszabb ideig együtt fő vele. Azt hallottam, hogy így az alkohol elpárolog, csak az íz marad meg. Ti mit tudtok erről?
2013. jan. 5. 00:25
 1/7 anonim ***** válasza:
miért ne lehetne?
2013. jan. 5. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy mennyire szabad, vagy sem, én tuti nem adnék, mert sosem kaptam, és mindig valahogy ez olyan tiltás volt. ártani biztos nem ártasz vele, ha kerülöd ezeket az ételeket.
2013. jan. 5. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Általában az alkoholnak csak egy igen kis hányada párolog el főzés közben, persze ez függ a főzési időtől is. Gyakran az eredeti tartalom 80-90% is megmarad az ételben.
2013. jan. 5. 04:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Mara Acoma ***** válasza:
30%
Borral általában vadhúst szoktak, amit eleve nem adnék a gyereknek és én sem enném meg. A steak husit sörrel locsolják, no azt szintén nem adnám mert gyakran véres a közepe, nem gyereknek való. Nem tudom, konkrétan milyen ragura gondolsz, de gondolom ha már borban főzöd akkor jó fűszeres is, tehát szintén nem adható a gyereknek mert kikészíti a gyomrát. Nem biztos, hogy bármi baja is lenne pár falattól vagy ha nagyon ritkán főzöl ilyet és egyszer-egyszer eszik belőle, de jobb félni, mint megijedni...
2013. jan. 5. 05:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha hosszasan főzöd, akkor az alkohol elpárolog belőle. Ritkán főzök ilyet, de azért néha igen, szokott a gyerek is kapni belőle, ez nem árt meg. Ha olyan mennyiségű alkohol maradna az ilyen ételekben, ami bárminemű problémát okozhatna, akkor például vezetni sem lehetne utána, hiszen a szonda is kimutatná.
2013. jan. 5. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nemrég láttam egy műsort valamelyik viszonylag normális csatornán (talán a spektrumon). Arról szólt, hogy mekkora tévhit, hogy elpárolog a főzés közben az alkohol. Tesztelték is egy csapat fiatallal. Több, alkohollal főzött fogást megettek és jól becsíptek a végére. Szondával is igazolták. Az eredmények alapján az alkohol nagy része benne maradt az ételben. Én is meglepődtem, mert eddig mindig azt hallottam, hogy elpárolog.
2013. jan. 5. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Csirkés ételekről van szó, és a boron kívül nincs bennük sok fűszer. Szerintem fogok adni belőle neki, csak nem sokat.


Eszembe jutott a gundel palacsinta, amikor meggyújtanak rajta valami alkoholt, aztán magától elalszik. Az azért nem ég továbbx mert elpárolog az alkohol, nem?

2013. jan. 6. 16:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!