Mennyire öltözik önállóan 3 éves gyermeked?
3 éves a lányom, imád öltözni, de egyedül nem igazán tud/akar. A nadrágot, bugyit fel és le tudja venni egyébként. Meg. Cipőt fel és le. És ennyi. Felső ruházatot, trikót pólót nem nagyon tud felvenni. Levenni még csak-csak, de annak rossz vége van, mert lefelé húzza, a derekán keresztül. :)
Bezzeg ha egyberészes ruhát kell venni, legfőképp az ünneplős, csillogós ruhát, amit amúgy nem nagyon kéne, akkor pikk-pakk megvan az öltözéssel. :)
Én most még nem erőltetem, segítek neki. Nyáron majd könnyebb lesz, kevesebb ruhát kell felvenni.
Hát nálunk ez volt az egyik sikersztori, 2,5 évesen már úgy ment oviba a lányom, hogy mindent egyedül vett fel-le, még gombolni is tudott, persze cipőt kötni nem, illetve a cipzár aljának az összeillesztése nem ment, máig se értem, miért pont ez... Egyébként is egy "ééén akarooom" típusú gyerek, szóval nála ez a dackorszak előnye volt, kismillió hátrány mellett.
Ha ovis lesz a fiad, biztos hamar megtanulja ő is, mert látja, hogy mások is egyedül csinálják. Ha meg nem, akkor mi van?? Semmi... :)
A fiam most lesz 2 éves nyáron. Kb egy hónapja egyedül öltözik. Leveszi a pizsamát, és fel a pólót, nadrágot. Tépőzáras cipője van, az is megy egyedül.
A zoknival és a cipzáras dologkkal (pl pulcsi, kabát) nem boldogul még.
Örülök, hogy ilyen hamar tudja, de van ám rossz oldala is. Egész nap öltözik, minden ruhát ellop és felvesz, valamint rengetegszer meztelen.
Nyugi, egyáltalán nincs lemaradva a fiad. Ráér oviban megtanulni, ott úgyis ellesi majd a többiektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!