Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire öltözik önállóan 3...

Mennyire öltözik önállóan 3 éves gyermeked?

Figyelt kérdés
Nincs lemaradva a kisfiam, ha nem tudja egyedül felvenni a nadrágját, nem tudja a felsőjét se le, se felvenni? Túl keveset gyakoroltuk, vagy más kisgyermekek sem tudják?

2014. máj. 5. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem egyedül öltözik a 3 éves fiam. Néha előfordul hogy fordítva veszi fel a nadrágot, de szólok neki is megfordítja. Szerintem lemaradva nincsen, de próbáld rávenni, hogy egyedül öltözzön, ha nem megy segíts neki, de hagyj időt hogy próbálkozzon. Hamar belejön.
2014. máj. 5. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Az èn kislányom is tud öltözni-vetkőzni. De szerintem egy lánynál ez gyorsabban megy. Őket jobban érdeklik a ruhák, a lányom egy nap kb. 5x átöltözik:) Az unokatesója fiú, 3,5 éves, neki sem megy még, de nem is erölteti meg magát.
2014. máj. 5. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nincs lemaradva, ha eddig nem foglalkoztatok ezzel. Gyorsan megtanulják, hagy kibontakozni. Már 3 évesen fel le tudta venni a nadrágot, kisgatyát sapkát. Most 3.5 a zokni nem nagyon sikerül felvenni, minden mást egyedül vesz fel. Le csak a pólót nem tudja, de ez is fazonfüggő.
2014. máj. 5. 22:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is még csak most kezdtem el gyakoroltatni vele,most lesz 3 éves,eddig nem nagyon csinálta,látszik is :) Ebben valahogy nem hagytam önállósodni,gondolom kényelmi szempontból (ha én csinálom gyorsabb) gyakoroltasd vele,mert oviban már bizony elvárják,hogy pólót,pulcsit,nadrágot egyedül fel tudjon venni.
2014. máj. 5. 22:33
 5/8 anonim ***** válasza:

3 éves a lányom, imád öltözni, de egyedül nem igazán tud/akar. A nadrágot, bugyit fel és le tudja venni egyébként. Meg. Cipőt fel és le. És ennyi. Felső ruházatot, trikót pólót nem nagyon tud felvenni. Levenni még csak-csak, de annak rossz vége van, mert lefelé húzza, a derekán keresztül. :)

Bezzeg ha egyberészes ruhát kell venni, legfőképp az ünneplős, csillogós ruhát, amit amúgy nem nagyon kéne, akkor pikk-pakk megvan az öltözéssel. :)

Én most még nem erőltetem, segítek neki. Nyáron majd könnyebb lesz, kevesebb ruhát kell felvenni.

2014. máj. 6. 06:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát nálunk ez volt az egyik sikersztori, 2,5 évesen már úgy ment oviba a lányom, hogy mindent egyedül vett fel-le, még gombolni is tudott, persze cipőt kötni nem, illetve a cipzár aljának az összeillesztése nem ment, máig se értem, miért pont ez... Egyébként is egy "ééén akarooom" típusú gyerek, szóval nála ez a dackorszak előnye volt, kismillió hátrány mellett.

Ha ovis lesz a fiad, biztos hamar megtanulja ő is, mert látja, hogy mások is egyedül csinálják. Ha meg nem, akkor mi van?? Semmi... :)

2014. máj. 6. 09:01
 7/8 anonim ***** válasza:

A fiam most lesz 2 éves nyáron. Kb egy hónapja egyedül öltözik. Leveszi a pizsamát, és fel a pólót, nadrágot. Tépőzáras cipője van, az is megy egyedül.

A zoknival és a cipzáras dologkkal (pl pulcsi, kabát) nem boldogul még.

Örülök, hogy ilyen hamar tudja, de van ám rossz oldala is. Egész nap öltözik, minden ruhát ellop és felvesz, valamint rengetegszer meztelen.

Nyugi, egyáltalán nincs lemaradva a fiad. Ráér oviban megtanulni, ott úgyis ellesi majd a többiektől.

2014. máj. 6. 10:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Az enyém imádott már kisebbként is egyedül öltözni kb 2 éves korától csak a harisnyában segítek a többi megy neki.most 3 éves, bár Ő amúgy is nagyon önálló volt,mindig is, enni is egyedül szeretett,meg is tanulta hát hamar,csak ne én etessem :D
2014. máj. 6. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!