Hűtőbe kell-e tárolni a bekevert Ospamox granulátumot?
Figyelt kérdés
4 gyógyszertárat hívtam fel ebből kettő azt mondta,hogy hűteni kell, kettő pedig azt hogy nem kell.Most akkor mit csináljak vele?
Az orvost nem érem el telefonon.
2014. máj. 9. 08:54
1/6 anonim válasza:
Rajta kell lennie a tájékoztatón,de nekem úgy rémlik nem kellett hűtőben tárolni.
2/6 anonim válasza:
A tájékoztatóban az van, hogy 25 fok alatt kell tárolni. Mi hűtőbe tettük.
3/6 anonim válasza:
én minden megcsinált antibiotikumot beteszek a hűtőbe.
4/6 anonim válasza:
soha egy antibiotikumot sem tettem hűtőbe,soha nem mondta se a doki se a gyógyszerész!
5/6 A kérdező kommentje:
Végül beraktam.Sikerült a dokival beszélni azt mondta,hogy mindegy hogy hűtőbe rakom vagy sem a lényeg,hogy 25 fok alatt legyen.
2014. máj. 9. 13:00
6/6 anonim válasza:
Az Ospamox granulátumot ha "bekeverik" vízzel (ahogy a leírás szerint kell), akkor már szuszpenzióvá válik...
A betegtájékoztatójában az 5.pontban, illetve a doboz oldalán ez van irva:
-max 25°C-on tarolandó
-elkészítés után hűtőben tárolva 14napig használható fel.
Én ezt úgy értelmezem, hogy elkészítés előtt szobahőn, utána hűtőben tárolandó...
(Azonban valószínűleg nem életbevágóan fontos, mert eléggé megtévesztő, és apróbetűs információ.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!