Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagycsaládosok,3-nál is több...

Nagycsaládosok,3-nál is több gyerekes anyukák ti mikor mentetek vissza dolgozni? Vagy főállású anyukák lettetek?

Figyelt kérdés
A főállású anyukák csinálnak emellett valamit? Van olyan, akinek nincs is hova visszamennie dolgozni és több gyerekkel van otthon?

2014. máj. 9. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
off,csak érdekel.
2014. máj. 9. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:
off engem is
2014. máj. 9. 13:21
 3/8 A kérdező kommentje:

1, 2!

Miért érdekel titeket? Nektek is 3 gyerek van otthon? Mik a terveitek? A főállású anyaságot választjátok, vagy kerestek munkát?

2014. máj. 9. 13:32
 4/8 anonim ***** válasza:

2 gyermek egyelőe visszamenni nem tudok a munkahelyemre megszünt. szivesen szülök még egyet aztan tanfolyam és munkába állok

2es voltam

2014. máj. 9. 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:
1 gyerek van,de tervezünk még,és nálunk is szóba jött nem csak a nagycsalád a főállású anyaság is.Ezért érdekelne engem is mások tapasztalatai.
2014. máj. 9. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja,1-es voltam.
2014. máj. 9. 15:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi nyár végén leszünk nagycsalád :), van már egy 2-, és egy 4 éves gyermekünk. A munkaszerződésem most év végén fog megszűnni. Igaz, nem is terveztem visszamenni dolgozni. Egyelőre a főállású anyaság a terv, aztán meglátjuk, hogy boldogulunk.

Tanyán lakunk, állatokat tartunk, van viszonylag nagy terület, egy darabka erdő, nagy kert. Próbálunk amit lehet, megtermelni magunknak (hús, tej, tojás, zöldség-gyümölcs, tea, gyógynövények), minél jobban függetlenedni a pénzhez kötött dolgoktól. A környéken lakik több hasonló felfogású család, velük szoktunk barterezni ezt-azt, illetve tapasztalatokat cserélni.

Per pillanat olyan iszonyatos sok a munka, hogy fel is nevettem az egyik alkérdéseden (A főállású anyukák csinálnak emellett valamit?), épp ma bőgtem el magam délelőtt, hogy hulla fáradt vagyok, a terhességem miatt nem bírok annyit dolgozni mint elvárnám magamtól, és közben kaszálni kell a birkáknak, krumplit tölteni, palántákat kiültetni, sót darálni, akácot/bodzát/útifüvet szedni, a háztartást is gatyába rázni, és a rengeteg halogatott munka, amit sorolni is fárasztó. Szerencsére a gyerekek egyre jobban tudnak együtt játszani, de velük is kellene többet foglalkozni - erre sajna csak főleg télen, vagy rossz időben van időm...

2014. máj. 10. 00:30
 8/8 A kérdező kommentje:
De jó lehet tanyán lakni. Tudom, hogy iszonyat sok a munka olyan helyen. De a levegő is szuper és az a nagy terület, amin a gyerekek játszhatnak.... Annyira jó ötlet magatoknak megtermelni, amit csak tudtok. Nagyon nagyon ügyesek vagytok. Én tudnék úgy élni mint ti, és szeretnék is. Most városban élünk, de falun nőttem fel. Igyekszünk minél többet a szabadban lenni a gyerekkel, szerencsére van lehetőségünk kertben lenni heti rendszerességgel :)
2014. máj. 12. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!