Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnek lehet adni szójatejet?

2 évesnek lehet adni szójatejet?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, a rendes tehéntejtől kicsit hasmenése van, így ezt kipróbáltuk. Állandóan kéri, csak ezt inná... De ugye nem lesz baja tőle?
2014. máj. 15. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
háát végülis ha nem allergiás rá akkor sztem nem lesz baja tőle!Mert ugye azt modják,hogy aki nem ihat tehéntejet mert allergiás valamelyik összetevőjére annak a szójatej de azzal is vigyázni kell mert keresztallergia is kialakulhat ergo allergiás lesz a szójára is!Bár én nemtudom én úgy óckodom a szójás dolgoktól.Én inkább rizstejet vagy mandulatejet adnék neki!Rizstejet még te magad is készíthetsz otthon!
2014. máj. 15. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:
3 éves koráig nem ajánlott a szójatej, allergén lehet. A dietetikus mondta nekem, mivel az én lányom tejérzékeny. Ihat zabtejet, rizstejet, mandulatejet. Ha megvizsgáltatod, és beigazolódik valamilyen tejallergia, írnak neki tápszert (Milumil Pepti+), annak elég ramaty az íze mondjuk. Ha "csak" laktózérzkeny, ihat laktózmentes tehéntejet is. (Enyémnek is hasmenése volt a tejtől egyébként.)
2014. máj. 15. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne adj szójatejet mert nem egészséges,utána olvashatsz a neten.

Adj neki mandula tejet vagy kókusztejet,ezek finomak,és egészségesek.

Én ilyen kókusz tejport szoktam venni,ezt csak vízzel kikevered,és már iható is.2 decihez 3 teáskanál port adok.Pénztárcakímélő megoldás:

[link]

2014. máj. 16. 07:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem allergiás rá az biztos, mert már egy hete kb. issza. Utánanézek én is itt, csak kíváncsi voltak tapasztalatokra. Egyébként ez szója-rizs tej (Németországból)-olcsóbb is mint idehaza.
2014. máj. 16. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:
A szója hosszútávon komoly gondokat okozhat.Olvass utána,és ha nem akarsz bajt hozni a gyerek fejére,akkor javaslom,ne add neki.
2014. máj. 16. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:
2014. máj. 16. 15:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. máj. 17. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!