Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is van így ezzel? Ti hogy...

Más is van így ezzel? Ti hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
3 gyerekem van - igen itt lehet ítélkezni hogy minek szültem ennyit - szeretem őket, de megőrülök attól hogy nem haladok a dolgommal. mire megetetem, tisztábateszem, elaltatom akármi végem van. 2 adag ruhát kimosok félóra mulva 3 adag terem a szennyesben. főzés, mosás, mosogatás, teljesen szélmalomharc. ötelteim, terveim vannak, de nap végére az életkedvem is elmegy. a férjem alig van itthogy, tök egyedül kell mindent megoldjak és egyre többet érzem úgy hogy az erőm végéhez értem. ma a kicsivel 2 órát szenvedtem hogy elaludjon, erre aludt fél órát
2014. máj. 16. 15:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
1%
Mennyi idősek? Nálunk én vagyok a legidősebb, másfél évvel fiatalabb a nagyobbik húgom, nála két és féllel fiatalabb a kisebbik, és anyának nem volt anno ekkora probléma ennyi gyerek.
2014. máj. 16. 15:27
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Pont így vagyok én is. Szintén 3 gyerek, ezek a problémák, szintén sokat dolgozó férj. Vannak jobb, és rosszabb napok, én nem tervezek előre, mert rájöttem, hogy csak magamat idegesítem. most ráadásul bárányhimlős a nagy, 10 napja ki sem mozdultunk, és mire meggyógyul, tuti pöttyös lesz a többi is, tehát még 3 hét. Apa elment a családunkat képviselni az egy hónappal ezelőtt lefoglalt nyaralásra. ezen már csak nevetni tudok. Igazi szívás. Csak azért írom, hogy fel a fejjel, nem érdemes görcsölni. Ja, és a szállóige, " szedd a magnéziumot". :)
2014. máj. 16. 15:27
 3/14 anonim ***** válasza:
12%
Hát ezen nem most kéne elgondolkodni, kedves kérdező...Most már annyit tudsz tenni, h befogod és teszed a dolgod.
2014. máj. 16. 15:32
 4/14 anonim ***** válasza:

Ne már Utolsó, hogy a Párod tényleg elment egyedül nyaralni, Te meg otthon szívsz a pöttyös gyerkőcökkel? Ez kész...

Kedves Kérdező, én 6 kisgyerekkel vívom nap mint nap ugyanezt a szélmalomharcot, és én is egyre többször érzem úgy, hogy az erőm végéhez érek, és akkor mi történik? A nagy semmi. Mindennek mennie kell tovább, mert egy pillanatra sem áll meg ez a mókuskerék. Annyit tehetsz, hogy tartasz belesz.rós napot (esetemben ez azt jelenti, hogy etetés - pelusozás - állatok etetése és megdöglés van aznapra tervezve). Egyébként tényleg nem érdemes tervezgetni, ha jobban sikerül egy nap, haladsz a dolgaiddal, úgyis rákapcsolsz, ha meg rosszabbul akkor nem szabad ezen kibukni.

2014. máj. 16. 15:38
 5/14 anonim ***** válasza:
25%

Nem kell 2 óráig altatni a kicsit. Leteszed az ágyába, megsímogatod, és egyedül hagyod. A nagyobbak játsszanak egyedül, sőt, segíthetnek is a koruknak megfelelően.

Azt sem értem, hogy fél óra alatt hogyan lehet 3 gyereknek 3 adag mosni valója. Nálunk az otthoni ruha néha 2-3 napot is kibír a nagyobbaknál.

Szervezd meg jobban a napjaidat, és ne kényeztesd el a gyerekeket.

2014. máj. 16. 15:39
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves 3. Nem kellett csalódjak, vártam valami hasonló kommentet. Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat :-)
2014. máj. 16. 15:52
 7/14 anonim ***** válasza:
34%

nálunk más a szitu, de kb. ezt érzem.

egy kisfiam van, nagyon sokat dolgozom. míg oviban van, aztán hazahozom, kezdődik az itthoni szélmalomharc-mosás, főzés-rendrakás, mosogatás....

közben gyerkőccel játszani, fürdetni, vacsizni, sétálni, bevásárolni. aztán estimese, egy óra ki be mászkálás, mert pisilni kell, kakilni kell, szomjas vagyok, félek a sötétben, simogasd a hátam, mesélj még, énekelj, stb. aztán 9-11-ig megint dolgozok, mert jól jön a pénz.

reggel meg kezdődik ugyanaz, egyszerűen nincs semmi ami kibillentene akár egy napra. nagyszülők még csak fel sem hívnak, magasról tesznek ránk ami biztos a mi hibánk, de hát rosszul esik, hogy 5 éve nem volt egy szabad esténk sem. imádom a fiam, érte élek, de borzasztó az, hogy nem tudok egy vacsi vagy film erejéig kilépni ebből az körből.

2014. máj. 16. 16:06
 8/14 anonim ***** válasza:
3 gyerek, külföldön dolgozó férj (2 havonta jön haza egy hétre), de semmi gond. Igaz, naponta kétszer megy a mosógép, viszont csak azt vasalom, amit nagyon muszáj. Ebéd könnyen összedobható egytálétel. Minden nap egy helyiséget porolok le, így nem egyszerre kell mindent nagytakarítani. Nem tudom, mekkorák a gyerekeid, de nekem abból a szempontból könnyű, hogy a nagyobbak óvodába és iskolába járnak.
2014. máj. 16. 16:22
 9/14 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is három gyerekem van. Hat hónapos volt a legkisebb, mikor egyedül maradtam velük. Volt, hogy annyira fáradt voltam, hogy folyamatosan szédültem. Csak a földön ülve mertem szoptatni, mert attól féltem, hogy elájulok és elejtem a babát. Azóta eltelt nyolc év. Még mindig be van osztva minden percem, de már dolgozni és munka mellett egyetemre járni is tudok. Hidd el idővel könnyebb lesz, csak kitartás. Évek múlva emlékké szelídülnek ezek a küzdelmek.
2014. máj. 16. 20:47
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha megtehetitek kérd bébiszitter segítségét! Ha nem, akkor nagyon szigorú napirendet kell tartani úgy, mint a bölcsiben. 2 órát szerintem ne altasd a gyereket. 3 gyerek mellett ez nem fér bele az időbe. Meg lehet őket tanítani egyedül elaludni. A nagyobbakat meg be kell fogni a házimunkába. Az én 2 és fél éves fiam mindenben örömmel segít.
2014. máj. 17. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!