Anyukák! Ti, hogy vagytok ezzel? (többi lent)
Az én védőnőm erre azt mondta, hogy néha kell a "modern dajka". Ha tetszik, ha nem. És valóban így van, beláttam, hogy egy újszülött és egy "azonnal mindent akarok", hisztis, dackorszakos 2,5 éves mellett nem bírtam 80 felé szakadni.
Bizony leült Thomast nézni, amíg épp szoptattam vagy altattam (utóbbi 10 percbe került).
Ráadásul most megy majd oviba, ahol köztudott, hogy minden szerdán és pénteken mesét néznek a gyerekek.
Nem örülök nagyon neki, de én egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy megkérjem őket, ne nézessenek a gyerekekkel mesét.
Védőnő nélkül is max félórát nézhetnek a TV-ben mesét.Mást nem. Csak a nagyok nézhetnek valamilyen filmet.
Van játékuk, mesekönyvük, ha van időm mesélek nekik, ezt jobb, mint a TV.
A védőnőnek teljes egészében igaza van. Nem nehéz utánaolvasni, milyen problémákat okoz az állandó tévénézés. Rengeteg mindent.
Másrészt az emberek, főleg a dolgozó anyák életmódja sajnos nem teszi lehetővé, hogy minden körülmének között minden szempontot maximálisan figyelembe vegyünk. Mert vagy társasozunk a gyerekkel, vagy krumplit hámozunk, nehéz a kettőt egyszerre... Úgyhogy nálunk az a rend, hogy csak dvd-t vagy magyar kettest néz a gyerek (öt éves), és minden hétvégén, meg amikor csak lehet, irány a friss levegő, játszótér, kirándulás, gyerekprogrtamok, könyvtár, családi összejövetelek stb., ami csak létezik, minél többet. Igaz, így nem épp tip-top a lakás, például konyhaszekrény, függönyök... de ez a kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!