Ha szoptatás után nem fejem ki ami a mellemben maradt akkor begyullad a mellem, vagy lassanként apadni fog a tej mennyisége?
Bocsánat, hogy belekérdezek és nem válaszolok.
Én növelni szeretném a tej mennyiségét, elárulnád, hogy te mikor és mennyit fejtél? Most 4 hetes a babám, eddig elég volt neki a tejem, de mostanában csak úgy elég, ha mind a kettőből eszik, és félek, hogy mi lesz, ha többet akar enni. Egyszerre általában 140-160 ml eszik. Naponta egyszer-kétszer ki szoktam fejni azt a mellemet, amiből először szopizott, hogy biztos ne maradjon benne semmi, a következő szopinál azzal kezdem, amit utolára szopizott. Nem tudom, hogy mindig mind a kettőt ki kéne fejnem??? De akkor lesz elegendő tej a következő etetésnél? Nagyjából 3 óránkét eszik.
Nagyon köszönöm, ha szánsz rám pár percet.
kedves első, köszi a választ, te nagyon szerencsés vagy, nekem már volt egy mellgyulladásom, és most is van benne egy göb amit se kiszoptatni se kifejni nem tudtam.Egyenlőre, de rajta vagyok.Már nagyon nem szeretnék fejni.
Kedves második válaszoló.én attól a naptól kezdve fejek, hogy hazajöttünk a kórházból.Nem szopott a babám csak mostanában kapott rá. Mindkét mellemet 2,5-3 óránként kifejtem amennyire csak tudtam.Ezt napi 7-8 alkalommal, ahogy a babám evett.Egyszer ittam DM-es tejelválasztó teát, reggelre meg is lett az eredménye.Úgy tele lett a mellem, hogy becsomósodott és begyulladt.Most, hogy elkezdett szopizni, már nagyon nem szeretném szaporítani elég neki ami a ciciből kijön.De így is bemegy a fagyóba pluszban 3-4 dl. Szerintem ezzel a módszerrel jól lehet szaporítani, csak nagyom macerás.De nekem nem volt más választásom mert abból kapott amit fejtem.Grátisz volt a plusz tejcsi :)
Második vagyok. Köszönöm, hogy leírtad a történetedet. Nagyon jó, hogy sikerült a babádat a cicire szoktatni, gondolom kellett hozzá kitartás.
A kisfiam 3000 grammal született és 51 cm volt, 2900 volt mikor hazajöttünk, most 4 hetesen 4100 gramm és 55 cm. Kezd bizony rendesen hurkásodni!!! :)
De most is éppen, hogy elég neki a két cicimből a tej, és szegény nagyon elfárad és bealszik közben, mert hagyom, hogy rendesen kiszívja az elsőt, ezért mostanában elég sokáig tart egy etetés. Fejni fogok rendületlenül! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!