Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mért ad kevesebb tejet az...

Mért ad kevesebb tejet az egyik mellem?

Figyelt kérdés
Mit lehet csinálni, hogy többet adjon?

2019. febr. 20. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyakori és helyes mellretétel, ennyi a sikeres szoptatás nyitja. 😊
2019. febr. 20. 19:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Az enyém is olyan volt. A bal mellemet jobban szerette és hisztizett ha a jobbra raktam. A balból szoptattam legtöbbet, a jobbat inkább fejtem.
2019. febr. 20. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem sokaknak van így, a két mell sosem egyforma.

Én első babámat csak pár hónapig tudtam a jobb mellből szoptatni, utána csak a balbol. A balban mindig több tej volt.

Második és harmadik gyereknél már tudatossabban figyeltem hogy mindig a jobbal kezdjük stb.

Mert mikor fejlődési ugrás volt, egy mellből rohadt nehéz volt követni a "tempót" napokig csak cicizett a fiam, sírt nem aludt.

2019. febr. 20. 19:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van. A korházban csak a jobból evett, a balt alig birtam elfogadtatni vele. Majd itthon a balt adtam, abban sokkal több tej lett. A jobbat max 5 percig fogadja el, utána sir, így azt többnyire fejem és a balból eszik rendesen. De hiába minden, a jobban akkor sem lesz több. De rájöttem már, hogy abból nehezebben is jön, míg a balbol 2 szívás után már szinte ömlik a tej. Így a lefejtet üvegből adom neki hozzá. Én eddig helyes szoptatással sem tudtam szaporítani, gyakori mellretétellel sem, és a bal se nagyon szaporodik fel, de próbálj fejni szopik után, nekem ezt javasolták.
2019. febr. 21. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Ha mar nem olyan kemeny a mellem kevesebb a tej?

8napja szultem. A 3.napon belovellt a tejem, rengeteg volt , fejnem kellett mert majd szetdurrant. De ma mar nem volt a mellem annyira kemeny, sokkal puhabb. Most akkor csokken a tejem? Megijedtem hogy elapad :(

Honnan tudom, hogy a baba kiszívta-e teljesen a cicit? Hogyan csökkentsem a pumpálás idejét, hogy fokozatosan kevesebb tejem legyen, de azért ne is...

2,5 hetes a kislányom és a védőnő a kezdeti sárgasága miatt azt ajánlotta, hogy 15-15 percet legyen mindkét mellen, majd pumpáljak újabb 15-15 percet. Ez igy megy már és rengeteg a tej.Nem győzzük lefagyasztani, ami persze jó, csak rengeteg időt elvesz. Szeretném ha...

Kevesebb a tejem? 10 óra elteltével is puha a mellem.

A babám 3 hónapos és 3 óránként eszik, nem is szokta korábban kérni a cicit. Viszont mostanában, amikor lerakom este 8-kor és reggel 6-kor ébred, ugyanolyan puha a mellem, mint amikor este teljesen kiszívta. Néhány hete már hajnal 3 körül kő kemény volt, volt, hogy...

Az egyre kevesebb szopizástól a mellem begyulladt. Mit tegyek? Hogyan apaszthatom el?

2 napja a bal mellem gyulladt be, akkor masszír, forró fürdő és szopiztatással rendbe jött, de mivel csak abból szopizott javarészt, mára meg a jobb gyulladt be. Ez úgy érzem 68-as csapdája. 11 hónapos és már szinte csak cicizik, szopni nem sokat szopik, de tejem még van. Mit tegyek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!