Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet szülni császárral csak...

Kisbar kérdése:

Lehet szülni császárral csak úgy ok nélkül?

Figyelt kérdés
Tehát úgy értem ha valaki már szült egyszer, de nem szeretne még egyszer simán szülni kérhet császárt?

2025. júl. 22. 20:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosoddal beszéld meg.
2025. júl. 22. 21:36
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Kérheted, de minek kérnéd? Csúnya nyoma marad. Lent pedig kitágul az ember, szülés utántól pedig intim tornával megoldható, regenerálódik. Csak ugyebár sokan elhanyagolják ezt.
2025. júl. 23. 05:38
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Igen, lehet. A fentieken túl, bár rutin eljárás, a műtéti kockázata nagyobb, mint egy sima szülés esetén előfordulható gondok.
2025. júl. 23. 06:30
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
Nem lehet!Nekem első szülèst se engedtèk úgy,pedig 2 babàt vàrtam,az első babàm emiatt kicsit tovàbb is maradt a szülőcsatornàban,a màsodikat pedig vàkummal kellett kivenni,annyira ki voltam merülve ès levegőt sem kaptam màr.Mostmàr nem csinàlnak csak úgy csàszàrt mindenkinek,komoly ok kell,vagy igazolàs pszichológustól,ha jól tudom,hogy pl a fèlelem miatt,vagy szorongàs,vagy depresszió miatt nem tudsz szülni termèszetes úton.Hàlistennek a babàim jól vannak,màr màsfèl èvesek,de törtènhetett volna baj is,szerintem az ikerterhessèg egy jó ok lenne màr magàban is a csàszàrhoz,főleg,ha első szülès,de mindegy,ahol èn lakom,itt nem így gondoljàk(Debrecen).Szóval,ha nincs valami baj,nem hinnèm,hogy megcsinàlnàk a csàszàrt,de az orvosodnàl ràkèrdezhetsz,hàtha.
2025. júl. 23. 14:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Nincs saját orvos államiban fogok szülni
2025. júl. 23. 15:01
 6/14 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Módosítom a választ.

Korábban több kolléganőm is orvosi indok nélkül szült császárral, mert hogy…

A jogszabály változott-e vagy az ő orvosuk nem vette komolyan, de ezt látom most, hogy kizárólag alapos orvosi okból végezhető el.

2025. júl. 23. 15:04
 7/14 anonim ***** válasza:
2023-ban a Sote 2-n a szobatársam pszichológustól (pszichiátertől?) hozott igazolást, hogy nem mer természetes úton szülni, elfogadták.
2025. júl. 24. 07:20
 8/14 anonim ***** válasza:
No igen, de akkor az már orvosi indok. Az meg, hogy megvették-e az igazolást, vagy valós, nem tartozik a szülészre, ő nem bírálhatja felül.
2025. júl. 24. 09:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 2023-ban szültem. Rettentően féltem a szüléstől...a terhes gondozásra ahová jártam a kórházba azt mondták az ott dolgozó "növérek" hogy lehet választanom a császárt mert lombikos vagyok,36.héten kell beszélnem a főorvossal. Abban az időben felkerestem mondta hogy szó se lehet róla ez nem indok... egyéb komoly ok kell arra hogy császár legyen. Magánban nyilván kérhető ha van rá annyi pénz.
2025. júl. 24. 22:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet pontozni nyugodtan a vàlaszomat,de attól függetlenül,csak komoly indokkal csinàlnak csàszàrt.A klinika is megmondta,ahol szültem,hogy indokolatlan csàszàrt màr nem csinàlnak.Pszichológustól,vagy pszichiátertől,illetve sajàt orvostól kellett volna hozzak papírt,hogy mièrt nem tudok termèszetesen szülni.Mindegy,hàt megszültem az ikreimet,nem azèrt,csak na,lehetett volna baj is..
2025. júl. 25. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Veletek is van olyan, hogy ok nélkül dühösek lesztek?

Néha meg sem tudom mondania az okát, és ilyenkor mindenkit utálok ...

Vinted letiltott ok nélkül, viszont várok pénzt és az egyenlegemen is van még. Ilyenkor a pénzem elveszett?

Megvádolt a vinted azzal, hogy nem eredeti terméket akarok értékesíteni. Holott címkézett volt és a táska belsejében levő qr kódot is lefényképeztem.

Miért törölnek le ok nélkül az ismerősök? (Közösségi oldalakról)?

Sokszor eszembe jut valaki és megnézem, mi van vele a Facebook ismerőseim között, és már nem is ismerősöm. Egyszerűen letörölnek. Nem olyanokról van szó, akit egyszer láttam aztán már barátok vagyunk, hanem rendesen az olyanokról akik akár falubeli, korábbi munkatárs,...

Miért járkálhatok ok nélkül a lakásomban?

Régóta ez van velem hogy le fel sétálok a lakásban és teljesen ok nélkül!

Van olyan szó amit ok nélkül utáltok?

Engem valamiért a "hiba" szó bármi ok nélkül felbasz, csak úgy a csengése miatt.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!