Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszés utáni sebet ki...

Gátmetszés utáni sebet ki mivel kezeli ?

Figyelt kérdés

Egy hete lesz hogy szültem , gátmetszést kellett alkalmazni mert nem fért ki a baba.

Annyira zavar a seb oda lent hogy elképesztő , e mellé meg az aranyérem is ki bújt .

Próbáltam betadinnal takarítani , ami két napig ok volt de aztán csípett. Most tettem rá fürdés után kamillás borogatást majd sárga virág krémet .

Ki mit tud ajánlani?

2025. júl. 26. 23:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Aloe vera, es kapható betetbe/ bugyiba teheto hűsítő zselé. Az rengeteget segít.
2025. júl. 27. 00:16
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Aloe spray szintén.

De nekem azután lett csak jobb, hogy kiestek a varratok

2025. júl. 27. 00:50
 3/11 anonim ***** válasza:
11%
Semmivel
2025. júl. 27. 01:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Varratkiszedés után a heg gyógyuláson tud segíteni a Contratubex kenőcs.
2025. júl. 27. 03:53
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Elsőnél aloe spray.

Másodikkal octenisept volt az aktuális ajánlás - ez jobban bejött

2025. júl. 27. 06:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno a nőgyógyász kamilla fürdőt ajánlott és hogy kenjem popsi krémmel (Sudocreme). Nekem segített.
2025. júl. 27. 08:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én Betadine kenőccsel :) lassan gyógyul tőle
2025. júl. 27. 10:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a sima víz jött be, próbálkoztam ezzel-azzal de nem jobb lett, hanem rosszabb. Egy sportkupakos palack segítségével minden pisilés után lemostam és szárazra töröltem.
2025. júl. 27. 10:45
 9/11 anonim ***** válasza:
91%
Én is minden wc után sima vizes alváz mosás és octeniseptet használtam, sokat segített. Aranyérre reparon.
2025. júl. 27. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Sima viz szappan.

En lampaztam es homeos bogyot szedtem ra.

2025. júl. 27. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Gátmetszés után ez mennyire normális?

Szexuális izgalom hatására tompán mindig fájt a gátmetszés helye.(8 hónapja szültem) Maga a metszés,seb viszont gyorsan gyógyult, egyaltalan nem volt vészes az egész. Mégis még mindig érzem felizgult állapotban. Nem mondanám erős fájdalomnak, inkább tompa kellemetlenségnek.

A szülés közbeni gátmetszés+utána a varrás az műtétnek számít?

Évekkel később elmegyek az orvoshoz és kérdezi volt e műtétem akkor ilyenkor mit kell mondani?

Első hüvelyi szülésednél volt-e sikeres gátvédelem?

Az első hüvelyi szülésre értem, attól függetlenül, hogy volt-e korábbi császáros szülésed. Akkora sebet, amit nem kellett varrni, sikeres gátvédelemnek számíts. Gátmetszés vagy varrnivaló szakadás egyértelműen gátsérülés. Különveszem a Magyarországon és a külföldön...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!