Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ebből császár lesz?

Ebből császár lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 4éve volt egy császármetszésem fertőzés miatt. Jelenleg 32hetes terhes vagyok GDM-es ami a 20.hét óta van jelen. Diétázom viszont néha elég magas cukrokat mérek. Ezt jeleztem a dokinak, aki annyit mondott, hogy az nem gond. Akkor van baj ha folyamatosan magas.

Jövőhéten megyek ismét vizsgálatra és meg fogom kérdezni viszont érdekel a tapasztalatotok. Szülhetek így természetes úton vagy nagy az esélye az újabb császárnak? Aki esetleg volt ugyanígy megírnátok nalatok hogy alakult?

2025. aug. 13. 08:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A GDM nem indokolja a császárt. De! Arra jó, hogy az adott kórházban bármit ráhúzzanak. Nekem volt GDM-em, de az első terhelésem még jó volt. A korom és családi halmozódás miatt kértek kontrollt. 31 hetesen már nem volt jó. Később utána olvastam, akkoriban szokott a legrosszabb lenni a cukorérték, a szülés közeledtével általában javul. Nos, nekem sima diétával (nem 160g, csak visszafogottan, cukrot, fehérlisztet stb.mellőzve) végig tökéletes volt. Ennek ellenére állandóan a GDM-mel jöttek. Császárt akartak, én viszont hüvelyit. Viszont szintén a GDM miatt ragaszkodtak az indításhoz, legkésőbb betöltött 40hetesen (kórházi protokoll szerint ott 41hetesen indítanak normál esetben). Emiatt az eredetileg kiírt dátumomat is megváltoztatták, így az eredeti szerint 40+1, az új szerint 39+5-re tervezték az indítást, ami meg is történt, de pont előtte elöntött a magzatvíz, szóval amúgy is indult volna. Császárral végződött, de más miatt. Viszont az indított szülések nagy része végződik császárral, szóval nagyobb az esélye nálad szerintem, mert valószínűleg indítani akarnak 39hetesen, ha addig nem indul be. Meg ugye, az előző császár miatt is erőltethetik a császárt, ha olyan a kórház. Nálunk például eléggé császár pártiak. Minden ismerősömnél, aki császárt akart semmi indokokkal, azonnal rábólintottak, nekem meg küzdeni kellett, hogy megpróbálhassam hüvelyivel.
2025. aug. 13. 09:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Szeretném megpróbálni a természetes szülést azért is fogalmazódott meg bennem a kérdés.

Ahol szülni fogok nem épp császár pártiak csak nagyon indokolt esetben, akkor is mintha a fogukat húznák. De azért remélem megpróbálhatom nem fogják erőltetni a császárt.

2025. aug. 13. 09:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szerencséd van, biztos megpróbálhatod.😁

Boldog babavárást, könnyű szülést!

2025. aug. 13. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Lehet szülni császárral csak úgy ok nélkül?

Tehát úgy értem ha valaki már szült egyszer, de nem szeretne még egyszer simán szülni kérhet császárt?

Császár utáni több órás oxigénhiány okozhat az anyának agykárosodást?

4-5 óráról van szó,amíg az őrzőben le voltam kékülve, és levegőért kapkodtam. Oxigént nem adtak. Teljes testemben remegtem,fulladtam,többször majdnem el is ájultam az oxigénhiánytól. Az ujjam annyira mozgott, hogy a rátett pulzoximéter folyamatosan leesett. Egyedül...

Programozott császár kórházi csomag?

Akinek programozott császárra volt ők vittek külön szülőszobai csomagot, vagy nem kell vinni? Általános listát kaptam a kórháztól, ahol szülni fogok, külön fel van tüntetve minden a babának, ami nekem kell és a szülőszobai csomag is. Egyenlőre szépen külön pakoltam...

Császár után, tapasztalt bárki irt ilyet?

3 hónapja volt sürgősségi császárom. A keresztcsontnál a gerinc végénél mintha el lenne valami mozdulva. (Kellemetlen, de épp szex közben vettem észre először... :S) Azóta, ha ülök és előre-hátra dőlök, igazából akkor is érzem, hogy mintha kattogna, mozogna, nehéz...

Kötényhassal nehezebb lesz a császár utáni felépülés?

Sziasztok! Alapból túlsúlyos vagyok, de soha nem lógott a hasam az első császármetszésig. (fájásgyengeség) Azóta sajnos kötényhasam van, tehát csúnyán lóg. Most terhesen is ez a tipikus fent kerek szép formás, lent meg 10cm háj lifeg :( Császár után azt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!