Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az igaz, hogy minél nagyobb a...

Az igaz, hogy minél nagyobb a baba, annál nehezebb a szülés?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem 2445grammal született, nem mondanám nehéz szülésnek, míg a második 3150grammal.

A második nehezebb volt mint testileg és lelkileg is.

2025. aug. 26. 14:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem leírni, hogy a kitolásra gondolok.
2025. aug. 26. 14:54
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Első 3240g másodi 3850g

Sokkal könnyebb volt a 2.

2025. aug. 26. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem. 4600 grammos babát szültem természetes úton és az egész szülés legkönnyebb része a kitolás volt. Utána kérdeztem a szülésznőt, hogy amúgy azt, hogy a vajúdás mennyire hosszú és mennyire fáj befolyásolja-e a baba súlya és ezt mondta, hogy nem, csak a kitolásra van hatással.

Nekem első gyerek, szóval ennél kisebbet még nem szültem, de a vajúdás korábbi része sokkal-sokkal-sokkal szörnyűbb és fájdalmasabb volt, mint maga a kitolás.

2025. aug. 26. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem a fej a lenyeg. Hogy az mekkora. Meg hogy mennyire nyomnak tele oxival.

De nekem igen nehez szulesem volt 4 kilos babaval, de tolofajasaim az oxi miatt nem voltak,mert csak egybefuggo fajdalmat ereztem, igy nem tudtam mikor nyomjak, ugy rangattak ki belolem a babat. A feje nagy volt, picit nagyobb mint az atlag, amit nem vettek eszre idoben/ nem lehetett tudni, mar sose derul ki.

De en beszelgettem utolag egy szulesznovel es o mondta, hogy ezeken elcsuszhat a dolog.

2025. aug. 26. 15:11
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Ja es a suly nem annyira lenyeg. 4-es voltam.
2025. aug. 26. 15:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerek 3140 gramm volt, a második 3480 gramm. A kitolás része egyformán nehéz volt. Max.annyi különbség volt, hogy a második sokkal gyorsabban jött.
2025. aug. 26. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Rengeteg mindenen múlik, nekem a 3-ból a középsőnél volt a legnehezebb a kitolási szakasz (súlyra ő a legkisebb), mert elakadt, úgy született, hogy a keze a feje mellett volt. Az brutális volt, hogy ilyen "pózban" jött. Egy ponton nyomnom sem volt szabad (senkinek sem kívánom ezt, brutális visszatartani), mert épp igazítottak rajta, hogy ne sérüljünk plusz kiférjen. Vajúdásra meg a harmadik, de az rohamos szülés volt, hiába volt időre kevés a 0 fájásból egyből brutál erős 2 percesek és a teljes tágulás nem órák alatt történt, hanem gyorsan, egyből "szünet nélkül" jöttek a fájások. A kitolás konkrétan 2 nyomás volt. (Olyan gyorsan történt, hogy a mentőben született meg, az egész nem volt egy óra).
2025. aug. 26. 16:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Közel 4 kilòs babát szültem, nekem a vajùdás után a kitolás pikk pakk megvolt és nem éreztem, hogy annyira nehéz lenne kinyomni, nyílván viszonyítási alapom nincs, mert első baba, de nem volt nehéz a sùlya miatt.
2025. aug. 26. 17:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem

Az első 3,7 kiló volt. 6 hétig menni alig tudtam

Második 4,5 kiló volt. Pikkpakk megszületett, 5 nappal szülés után már vezettem

2025. aug. 27. 19:32
 10/10 anonim válasza:
Szerintem inkább a testedhez mérten lényeges a baba mérete. Én alacsony vagyok 157cm vékony csípővel.. ami kivülről teljesen átlagos.. 3,5 kg babát sem tudtam megszülni téraránytalanság miatt.
2025. szept. 3. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Nagyobb súlyú babát miért nehezebb megszülni? Tapasztalat?

Lehet, hogy nagy súlyú babára számíthatok, mert 25. hetesen a méretei alapján 28. hetesnek számított

Nehezebb, fájdalmasabb volt a második szülésed?

Nagyobb baba lett, mint az első? Mennyi idő telt el a szülések közt?

Nagyobb babát nehezebb megszülni?

Második babámat várom, az első picike volt(2600gr). Nagyon könnyű és gyors szülésem volt, 1,5 óra mindennel együtt, gátvédelemmel. Második babám nagyobb lesz de még nem tudjuk mennyire csak 1 hét múlva derül ki az uh-n. Tapasztalatokra lennének kíváncsi, akinek hasonlóan alakult.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!