Az igaz, hogy minél nagyobb a baba, annál nehezebb a szülés?
Az első gyerekem 2445grammal született, nem mondanám nehéz szülésnek, míg a második 3150grammal.
A második nehezebb volt mint testileg és lelkileg is.

válasza:Első 3240g másodi 3850g
Sokkal könnyebb volt a 2.

válasza:Nem. 4600 grammos babát szültem természetes úton és az egész szülés legkönnyebb része a kitolás volt. Utána kérdeztem a szülésznőt, hogy amúgy azt, hogy a vajúdás mennyire hosszú és mennyire fáj befolyásolja-e a baba súlya és ezt mondta, hogy nem, csak a kitolásra van hatással.
Nekem első gyerek, szóval ennél kisebbet még nem szültem, de a vajúdás korábbi része sokkal-sokkal-sokkal szörnyűbb és fájdalmasabb volt, mint maga a kitolás.

válasza:Szerintem a fej a lenyeg. Hogy az mekkora. Meg hogy mennyire nyomnak tele oxival.
De nekem igen nehez szulesem volt 4 kilos babaval, de tolofajasaim az oxi miatt nem voltak,mert csak egybefuggo fajdalmat ereztem, igy nem tudtam mikor nyomjak, ugy rangattak ki belolem a babat. A feje nagy volt, picit nagyobb mint az atlag, amit nem vettek eszre idoben/ nem lehetett tudni, mar sose derul ki.
De en beszelgettem utolag egy szulesznovel es o mondta, hogy ezeken elcsuszhat a dolog.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem
Az első 3,7 kiló volt. 6 hétig menni alig tudtam
Második 4,5 kiló volt. Pikkpakk megszületett, 5 nappal szülés után már vezettem
Kapcsolódó kérdések:
Lehet, hogy nagy súlyú babára számíthatok, mert 25. hetesen a méretei alapján 28. hetesnek számított
Nagyobb baba lett, mint az első? Mennyi idő telt el a szülések közt?
Második babámat várom, az első picike volt(2600gr). Nagyon könnyű és gyors szülésem volt, 1,5 óra mindennel együtt, gátvédelemmel. Második babám nagyobb lesz de még nem tudjuk mennyire csak 1 hét múlva derül ki az uh-n. Tapasztalatokra lennének kíváncsi, akinek hasonlóan alakult.
(kitolási szakaszra gondolok)
Nehezebb volt a kitolási szak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!