26. hétre született gyerek valóban lehet később teljesen egészséges(mint ahogy hivatalos leírások állítják) vagy ez lehetetlen ennyire korán született gyerek esetében?
Olvastam már erről a neten és százalékban fejezik ki, hogy mennyi a túlélési esély, elvileg lehet teljesen egészséges majd, de ezt nehéz elhinni.
Még időre született gyerekek is mentális betegek lehetnek könnyedén, meg lehetnek tanulási nehézségeik stb...
Mennyire örök trauma ez?
Nagy büntetés ez az anyának, vagy hamar túl lehet rajta lenni?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Lehet, csak kicsi rá az esélye. Minél kisebb annál kisebb az esély.
Én találkoztam egy most első osztályos kisfiúval, aki 26 hétre született. Értelmileg ép, de vastag szemüvege van és a mozgása nehezített. Az egyik térdét nem tudja hajlítani szinte egyáltalán, a többi izülete is nehezen mozog, az egyik kézfejét szintén nem tudja rendesen használni.
Leginkább azon múlik a sorsuk, hogy a születésük után agyvérzést kapnak-e és ha igen akkor az milyen területeket érint.

válasza:Munkámból kifolyólag sok koraszülött gyermekkel találkozom. Nagyon sok teljesen egészséges, jó fejlődésű extrém korababát ismerek. De sok olyat is, aki kisebb-nagyobn problémával küzd. De sajnos ismerek nagyon sok időre született halmozottan sérült gyereket is.
Rengeteget fejlődött a tudomány. Van, ami még 20 évvel ezelőtt szinte borítékolható probléma volt, azt most màr rutinszerűen szűrik és kezelik. De a lélegeztetési módszerekben is folyamatosan változások vannak, így már egy 10 évvel ezelőtt született korababa egészséges életre való esélye is teljesen mas mint egy most születettnek.

válasza:9 nyilván, csak én személyes tapasztalatokat akaratam, nem azt ami a neten le van írva, hogy itt egy fiú aki 26. Hétre született és egészséges
Valós arányokra voltam kiváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Nem szeretnék tág puncit,sok b nőmet hagyták el már ezért férfiak.
Sajnos muszáj dolgoznom addig hogy
Már legalább 2 hete elképesztően erősen fáj az egész hasam. Mindenki elmondta, hogy szülés előtt nem egybefüggő, órákon át tartó fájdalmat fogok tapasztalni, hanem csak másodperceket, majd több perc szünetet. De mi van akkor, ha ezek a fájások aközben jönnek, mikor...
Második gyermekemmel vagyok várandós. Október 3.ra voltam kiírva. cx2100 és hátrahelyezett. Ez pontosan mit jelent hogy hátrahelyezett. Azt mondta emiatt nem is tud a baba a szülőcsatornába beilleszkedni, és hogy sima szülés szóba sem jöhet. Első gyermekemet 8 nappal...
Mindent mesélj el. Hol, kinél, mennyi idő telt el a második császár után?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!