Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 26. hétre született gyerek...

26. hétre született gyerek valóban lehet később teljesen egészséges(mint ahogy hivatalos leírások állítják) vagy ez lehetetlen ennyire korán született gyerek esetében?

Figyelt kérdés

Olvastam már erről a neten és százalékban fejezik ki, hogy mennyi a túlélési esély, elvileg lehet teljesen egészséges majd, de ezt nehéz elhinni.

Még időre született gyerekek is mentális betegek lehetnek könnyedén, meg lehetnek tanulási nehézségeik stb...

Mennyire örök trauma ez?

Nagy büntetés ez az anyának, vagy hamar túl lehet rajta lenni?

2025. aug. 27. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Az en kislanyom kerek 27.hetre szuletett, ma 6,5 eves es tokeletesen egeszseges, ugyes, okos, csodalatos kisgyerek
2025. aug. 27. 14:26
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Ja a tobbire nem valaszoltam😂 szoval nem orok traum nekem mert mindenert karpotol a kislanyom.
2025. aug. 27. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A 26. héten születtek a gyerekeim. 2 hét után elvesztettük mind a kettőt. Örök trauma, de amikor a doktornő azt mondta, hogy "nem tudtak volna kisgyermekhez méltó életet élni", akkor könnyebb lett egy kicsit. Idén lennének 6 évesek. De azóta fejlődött az orvostudomány. Ismerek egy olyan anyukát, akinek szintén valahogy így a 26. hét környékén született gyereke. Őt haza tudták vinni. Igaz azt nem tudom, hogy egészségügyileg hogy van.
2025. aug. 27. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk volt a csaladban 520 grammos kislany.... szerintem 25 hetes se volt. Eletben maradt,de fel szemere teljesen vak,masikra tobb cm vastag szemcsi, Alig lat. Nyilvan idegrendszeri gondja is van,de beszel,iskolaba jar. Nem valoszinu,hogy egyedul elhet valaha.
2025. aug. 27. 14:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak kicsi rá az esélye. Minél kisebb annál kisebb az esély.

Én találkoztam egy most első osztályos kisfiúval, aki 26 hétre született. Értelmileg ép, de vastag szemüvege van és a mozgása nehezített. Az egyik térdét nem tudja hajlítani szinte egyáltalán, a többi izülete is nehezen mozog, az egyik kézfejét szintén nem tudja rendesen használni.

Leginkább azon múlik a sorsuk, hogy a születésük után agyvérzést kapnak-e és ha igen akkor az milyen területeket érint.

2025. aug. 27. 15:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor tapasztalatok alapján is igaz, hogy elég kicsi az esélye hogy semmi baja ne legyen ennyire korán született gyereknek..
2025. aug. 27. 15:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Munkámból kifolyólag sok koraszülött gyermekkel találkozom. Nagyon sok teljesen egészséges, jó fejlődésű extrém korababát ismerek. De sok olyat is, aki kisebb-nagyobn problémával küzd. De sajnos ismerek nagyon sok időre született halmozottan sérült gyereket is.

Rengeteget fejlődött a tudomány. Van, ami még 20 évvel ezelőtt szinte borítékolható probléma volt, azt most màr rutinszerűen szűrik és kezelik. De a lélegeztetési módszerekben is folyamatosan változások vannak, így már egy 10 évvel ezelőtt született korababa egészséges életre való esélye is teljesen mas mint egy most születettnek.

2025. aug. 27. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet, csak kicsi rá az esély
2025. aug. 27. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Lehet egészséges és egy 39.hétre született baba is lehet sérült...
2025. aug. 27. 21:07
 10/11 A kérdező kommentje:

9 nyilván, csak én személyes tapasztalatokat akaratam, nem azt ami a neten le van írva, hogy itt egy fiú aki 26. Hétre született és egészséges

Valós arányokra voltam kiváncsi.

2025. aug. 27. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Teljesen lehetetlen hogy ha én azt akarom akkor császáros szülés legyen?

Nem szeretnék tág puncit,sok b nőmet hagyták el már ezért férfiak.

Létezik olyan, hogy valaki nem veszi észre, hogy már vajúdik és közel a szülés vagy ez lehetetlen?

Már legalább 2 hete elképesztően erősen fáj az egész hasam. Mindenki elmondta, hogy szülés előtt nem egybefüggő, órákon át tartó fájdalmat fogok tapasztalni, hanem csak másodperceket, majd több perc szünetet. De mi van akkor, ha ezek a fájások aközben jönnek, mikor...

Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan alakult a szülés? Tényleg lehetetlen simán szülni?

Második gyermekemmel vagyok várandós. Október 3.ra voltam kiírva. cx2100 és hátrahelyezett. Ez pontosan mit jelent hogy hátrahelyezett. Azt mondta emiatt nem is tud a baba a szülőcsatornába beilleszkedni, és hogy sima szülés szóba sem jöhet. Első gyermekemet 8 nappal...

Tudom szinte lehetetlen de sikerült valakinek 2 császár után hüvelyi úton szülni?

Mindent mesélj el. Hol, kinél, mennyi idő telt el a második császár után?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!