Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kórházba császáros szülésre...

Kórházba császáros szülésre milyen hálóinget vigyek?

Figyelt kérdés

Nagyon zavaros nekem és sajnos nem volt a családban olyan akitől megkérdezhetem. Nem tudom milyen hálóinget vegyek, azt olvastam, hogy elől kigombolós legyen, de pl. hol vegyem meg? Ti hol vásároltatok? És mi a helyzet a két részes pizsamával? 30+ hetes vagyok.

Előre is köszi a válaszokat!

2025. szept. 1. 09:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szoptatas miatt praktikus ha elol gombos vagy cipzaros vagy mondjuk pantos es ki tudsz belole bujni. En bonprixrol rendeltem, de kinaikban is lehet van.

Nem tudom nyilvan ki hogy epul fel csaszar utan, de olyan fajdalmaim voltak hogy en haza is haloingben+ kontosben es papucsban mentem, mert nem tudtam felvenni a nadragomat es a cipomet. 😅

Szoval nalam a ketreszes pizsi az maga lett volna a pokol. Nem tudtam hajolgatni.

2025. szept. 1. 09:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én barátnőmtől örököltem meg a szoptatósait, elöl gombosok. Meg még előtte rendeltem Temuról egyet. Az olyan, hogy mellnél dupla anyag van, a kettő között tudod kivenni a melled. Na jó, ezt most hülyén írtam, de próbáld elképzelni 🤣 Nekem az nem volt túl praktikus, mert nyáron szültem és elég vastag anyag, ami fönt ugye dupla is, de szülés után már jó volt otthon a többi évszakban. Sőt, most is az van rajtam, mert nagyon fázós vagyok és bent már csak 26 fok van nálunk 😂

Volt 2 rövid tapadós kismama gatyám, amit terhesen hordtam a nyári ruháim alá, mert nem terhesen főleg alul bő szabású ruhát hordtam, de mivel magas vagyok amúgy is rövidek voltak, a hatalmas hasam meg még felvett, na, azokat felvettem a kórházban hálóing alá napközben, amikor magamhoz tértem és sikerült lerakni a gyereket. Értsd délután 2 körül 😂 Csak mert nekem komfortosabb volt úgy. De nálunk egyszer se vizsgáltak szülés után, amúgy nem szeretik sok helyen, ha gatyában vagy, azért kérnek inkább hálóinget. Császáros voltam, de mivel kismama nadrág, följebb volt a dereka, meg még kötés is volt rajtam, szóval semmit nem zavart, de más nadrágok esetleg zavaróak lehetnek, jobb a hálóing.

2025. szept. 1. 09:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahol forgalmaznak kismama cuccokat, biztos vannak hálóingek is. Amúgy én is a bonprixről rendeltem, teljesen jók vannak. Pizsama felejtős, macerás felvenni, engem pl. zavart, ha valami hozzáért a hasamhoz, ha forgolódtam, nyomott.
2025. szept. 1. 09:43
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Én nem hálóingeztem. Kényelmes pizsamában voltam. Nappal pedig legginsben. Jobban tartotta a hasam császár után.
2025. szept. 1. 10:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Vinteden vettem, mert indokolatlanul drágák sztem a boltban. Előtte és azóta se hordtam hálóinget.

Sima szoptatós hálóinget vettem, cipzáras, nekem az egyszerűbbnek tűnt. (Persze amikor bementem még nem tudt, hogy császár lesz, de kényelmes volt)

2025. szept. 1. 11:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kínaiban vettem szoptatós hálóninget. Nekem kényelmes volt. A lábam akkorára dagadt, hogy nadrág nem ment volna fel rá. Hazafelé már kismama nadrágban mentem, így nem zavarta a hegemet.
2025. szept. 1. 11:34
 7/16 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell, hogy speciálisan "szoptatós" legyen, mert minden ami babával kapcsolatos rádobnak az árra egy kétszeres szorzót. Bababoltban a legdrágább.

Elöl mell résznél gombos legyen, vagy valamilyen módon férj hozzá a melledhez ennyi a lényeg.

A kórházakban általában télen-nyáron bazi meleg van a babák miatt, úgyhogy hagyományos, hosszú két részesben meg fogsz sülni, rövidből meg kilógna a pelenka. A hasad se megy le csettintésre, hálóingből a méretet is könnyebb eltalálni, mint nadrágból.

2025. szept. 1. 11:38
 8/16 anonim ***** válasza:
35%
Ne legyen gombolós, az halál macera. Olyan legyen amit csak félre kell húzni. Bonprix vagy Brendon,drága de jó minőségű. Ami olcsó volt az olyan is volt,ment a kukába.
2025. szept. 1. 11:59
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Hat nekem kellett vagy kb 4-5 haloing, mert iszonyatosan izzadtam szules utan.

A bonprixes se egy nagy minoseg amugy, de megteszi, akkor eri meg, ha 3-4 ezerert tudod venni. Ami ilyen 8-9 ezer, szerintem mar nem, mert pont ezt kapod a kinaiban is. Nem akkora halal am 3 db gombot begombolni, nekem volt ilyen is olyan is, semmivel nem nagyobb macera.

12-15 ezerert brendonosat vegyen a halal. Foleg 5 db-ot :D

Es foleg ha amugy soha nem hordod, csak szules utan par hetig.

2025. szept. 1. 12:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, bocsi rosszul írtam, nekem csak egy gombolós, azt csak akkor veszem, ha az összes többi szennyes. A többi patentos.

2025. szept. 1. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

8 éve szültem császármetszéssel. Másodszor is császároznak?

Vagy ha nincs külön indoka, és ennyi idő eltelt, akkor semmit nem számít már? Mi a protokoll?

8 hónapja császároztak és néha vam hogy hirtelen barna folyásom van. Ez normális?

A 6 hetes kontrollon mindent rendben találtak. Mivel császároztak ezért nem is értem hogy hirtelen ha tüsszentek miért csorog be a pisi vagy ilyen nyákosabb barna folyásom van. 8 hónapja együtt lét sem volt mert nem kívánom.

Akit 37. hét előtt császároztak, annak milyen tapasztalatai vannak?

Placenta praevia miatt úgy tűnik, hogy császározni fognak. Az orvosom azt mondta, hogy jó esély van rá, hogy nem fogom kihúzni a 37. hétig, de reménykedjünk, hogy igen, és ha korábban is jön, akkor is minden rendben lesz. Nos, ez engem baromira nem nyugtatott meg, de...

Császáros anyukák, katéter után milyen a vérzés amikor először megjön?

Úgy értem hogy akik betétet használnak nekik milyen nyomot hagy a betéten . 6 hete szültem és tegnap előtt megjött a vérzésem. Nem szoktam nézegetni de most feltünt hogy betét használatkor a vérzés mintázata alapján olyan mintha a húgycsőből is jönne vérzés.Amikor...

Császáros anyukák hogy működik a császár ?

Mire számítsak császár után ? Kórházban? Mit csináljak ? Mit ne csináljak ? Sebet hogy kezeljem ? Mikor lehet fürödni? Hogyan kell kötötni és mivel? Újszülött és 2 éves gyerekkel milyen ? Köszi ha irtok! Semmit nem tudok semmiről..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!