Aki mostanában szült programozott császárral államin, az segítene?
Valószínűleg vagy a Szent István kórházban fogok szülni vagy a Szent Imrében, na de a kérdések:
A programozott császárt hogyan és mikor kell intézni? Kell-e időpontot kérni a kórházba a megbeszéléshez, vagy csak úgy odamegyek? Kellenek papírok, hogy miért indokolt a császár, vagy nem kérnek semmit?

válasza:Ha programozott császár, akkor van egy fix idopontod egy adott kórházban. De ha ezt neked meg nincs meg, honnan tudod, hogy programozott császár lesz? Mi az oka?
Szerintem döntsd el, melyik kórházban szeretnél, és keress ott egy orvost. O majd megmondja, hogy mikor és hogyan.
Hanyadik hétben vagy?

válasza:Igaz nem ezekben a kórházakban szültem, de nálunk pl. nincs olyan, hogy program császár, és amiket a Szent Imréről hallani szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ott sincs. Ha beindul a szülés akkor bemész, viszed a papírod a császár javaslatról, aztán az alapján az ügyeletes orvos eldönti, hogy szerinte is indokolt-e a császár vagy meg kell szülni természetes úton. Ha nem indul be idő előtt akkor nst-re/ctg-re úgyis kell járni, aztán ha minden rendben akkor betöltött 41. hét után döntenek a sorsodról, hogy indítás vagy császár.
(Nekem 38. héten haránt fekvéses volt a baba, más kórházban már kaptam volna program császár időpontot, de ahol én szültem ott nem. Végül befordult és meg is született természetes úton 40+6-ra.)

válasza:Én Pécsen szültem tavaly.
Nekem faros volt végig a baba. Itt a 39. hétem program császár van ezért ha első baba. Ha többedik azt nem tudom hogy van.
Bementem a 39. héten ez pont kedd volt, megnézték hogy tényleg faros, oké, pénteken pm császár. Reggel 7 re legyek itt. Ha megindulna akkor természetesen menjek.

válasza:Nem tudod melyik kórházhoz tartozol? Merthogy hivatalosan csak a körzetesben szülhetsz.
És igen, vinned kell a szakorvosi papírt az indokról(szemészet, extrém magas vérnyomás, nekem pl vérképzési zavar miatt volt)
Nekem az időpontot a 36. héten adta meg a doki aki vizsgált, és aznap reggel kellett bemennem az összes papírommal(szakorvosi javaslta a császárhoz az azt alátámasztó orvosi papírok, friss császáros labor, vércsoport meghatározás és nemibeteg szűrés)

válasza:

válasza:Én pont amiatt csináltattam ismerősnél tartózkodásit, hogy ne kelljen a Szent Imrében szülnöm, azért, amit a #2 is írt.
(Mert amúgy oda tartozom.)
A másikban sem engedték mondjuk a pcs-t (nem részletezem, miért szerettem volna, de nem légből kapott dolog volt), aztán sürgősségi császár lett a vége…
Kapcsolódó kérdések:
A szülészeten elfogadták az igazolást, amit vittetek?
Mire kell számítani? Egy nappal előtte be kell feküdni, de semmi többet nem mondott senki...
Ki szül még programozott csaszarral? Hanyadik heten lesz a mûtet ? Nekem van még 14 napom ! Nagyon izgulok màr !kinek miert lesz végül császár ? Nekem volt 2 előző csaszarom es tavaly egy műtétem ami a természetes szülést ki is zárja . Most a császár kozben...
Leirnátok részletesen mi hogyan zajlott a műtét és a kórházban töltött napokra gondolok. Pl. mikor tették fel a katétert műtét előtt vagy már zsibbadt állapotban. Lehet e bimbóvédőt cumit vagy cumisüveget használni? 24 órás a rooming in vagy éjjelre elviszik a...
Van még kötelezően beöntés/borotválás, mint előkészület? Körömlakk maradhat?
Bármilyen infónak örülök, ( hány napig kell bent maradni, nagyon rossz-e utána, mikor hozzák leghamarabb a babát, apukának odaadják-e rögtön, stb. )
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!