Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni szédülés meddig...

Szülés utáni szédülés meddig tartott neked?

Figyelt kérdés
Lassan 3 hete szédülök, pár napra kezdődött miután megszültem, nem találják az okát, akinek hasonló panasza volt, meddig küzdött ezzel a tünettel?
2025. nov. 25. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

az első ami eszembe jut az anémia, édesanyám is így járt, mikor velem volt várandós, a dokik nem mondtak semmit a panaszaira, csak amikor engem vitt a gyermekháziorvoshoz ő vette észre mennyire sápadt meg gyenge, mondta hogy szedjen vasat meg b komplexet, egyebekben elmennék egy másik orvoshoz ha továbbra is fennáll

de valószínűleg az alváshiánynak és kimerültségnek is része van benne, próbálj pihenni, lehetőségeidhez képest

2025. nov. 25. 12:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia! 2.5 hete szedem én is a vasat, azóta nem érzek változást, de olvastam hogy hosszú idő, amíg a vasraktárak feltöltődnek.
2025. nov. 25. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ha vas-, hormon-, vagy B12-hiány áll a háttérben, akár hónapok, mire elmúlik megfelelő pótlás mellett

emellett ha szoptatsz az is sok energiát elvesz és ásványi anyagot, próbálj kiegyensúlyozottan táplálkozni, pihenni legalább napi 2,5-3 liter vizet meginni

illetve terhesség alatt az emelkedett a hormonszint mely szülést követően drasztikusan csökken, ennek is hetekbe kerül hogy rendeződjön, mely okozhat rossz kedvet, bágyadtságot

2025. nov. 25. 13:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Én szüléstől kezdve olyan adagban kaptam a vasat, hogy mellette csak hashajtóval volt székletem... Kb. 2 hónap volt, amire újra embernek éreztem magam.
2025. nov. 25. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem találják az okát? Ezt írod. Ezek szerint vas, hgb rendben? Akkor nem segít a vaspótlás. Vérnyomás? Cukor?

Nekem a vas volt a gond, de rögtön kaptam szülés után vénásan (terhesen is kaptam többször annyira alacsony volt) és az helyre hozott. Nem telt hetekbe.

2025. nov. 26. 03:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Szülés után közvetlenül néztek nálam vérszegényet, én azt feltételeztem, hogy ez magába foglalja a vashiány kizárását, de visszanéztem a labort az EESZT-ben és hemoglobin volt a mérések között, viszont a vassal kapcsolatban semmit sem néztek meg. Ezért most tervezem, hogy elmegyek azt is megnézetni. Cukor rendben, vérnyomás már terhesség alatt is magas volt, még mindig szedem a gyógyszert és így normális.
2025. nov. 26. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem annyira alacsony volt a hemoglibon és a vas hogy vénasan kaptam 2 terhessegem alatt már . Viszont nekem meg az volt hogy csodalkoztak hogy nem ajultam még el ..inkabb faradsag volt meg a sapadsag nekem a tunete.
2025. nov. 27. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Meddig tartott a terhesség elején a hirtelen jelentkező erős szédülés? Pár hét alatt elmúlik vagy olyan mint a hányinger és fokozódik majd szép lassan elmúlik?

4+3 hetes vagyok, és már a kimaradt mensi előtt jelentkezett. Ilyenkor úgy érzem magam mint aki be van rúgva, nem tudok egyenesen állni sem. Később rosszabb lesz?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!