Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minden előjel nélkül is...

Minden előjel nélkül is beindulhat a szülés?

Figyelt kérdés
Jövőhét elején töltöm a 38 hetet. Nagyon féltem a koraszüléstől, mert 8 éve a lányom koraszülött lett 35. héten (idő előtti burokrepedés, 2 nap visszatartás, császár). Így igazából nagyon örülök hogy idáig eljutottam, de most elkezdtem azon kattogni, mi van ha túlhordom, és pont karácsonykor leszek akkor korházban, amikor csak ügyelet lesz. Esetleg mi van ha az miatt indítani akarják majd. Eddig semmi jóslófájás se. 36 hetes ultrahangon azt mondták, picit nagyobb, mimt az átlag (3 kg felett mérték már akkor).
2025. nov. 28. 11:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az elsővel semmi előjel nem volt, este 7-kor kezdtem görcsölni, reggel 9-re a kezemben volt. a másodikat meg 2 teljes hét túlhordás után indították.

Szóval bár lehet.

Kitartás!!! <3

2025. nov. 28. 12:08
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Szomszédom otthon szülte meg az ikreit, pedig csak wc-re indult...

(Az UH "mérés" pedig csak egy saccolás, barátnőmnek végig mondták, hogy kicsi baba lesz, 3 kg alatti, erre 4kg+ lett 😀)

2025. nov. 28. 12:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt semmi előjele egyik szülésnél sem, az egyik 35.hétre, a másik 39+6 napra érkezett. Mindkettőnél egyszer csak elfolyt a magzatvíz.
2025. nov. 28. 12:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha jövőhét elején töltöd a 38. hetet akkor karácsonykor garantált, hogy ez a baba már kint lesz. Nagyon ritka az a kórház, ahol hagynak 41. hét utánig menni, ott már ígyis-úgyis indítás kell azt meg nem hétvégére/ünnepnapra időzítik akkor se ha nem karácsony van. Az már teljesen mindegy ,hogy karácsonykor még kórházban leszel-e, orvos is és nővér is van ugyanúgy karácsonykor is, mint bármikor máskor. Maximum a baba fotózásról maradsz le, ha van ilyen a kórházban, mert a fotósok nem valószínű, hogy karácsonykor dolgoznak.

A becsült súly teljesen mindegy, attól nem függ semmi. (4500 grammos babát szültem természetes úton 40+6-ra úgy, hogy magától indult be)

Az indítás sem ördögtől való, unokatesóm mindkét gyerekét indított szüléssel szülte, a másodiknál még a gátvédelem is sikerült.

Inkább egy indított szülés 41. héten, mint egy méhen belül elhalt baba a 42. héten.

2025. nov. 28. 13:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen elojel nem volt,de meg csak joslofajasom se volt soha egy darab se, en azt se tudom mi az. 40+5 napos terhes voltam, masnap fekudtem volna mar be a korhazba inditasra is.

Hajnalban elfolyt a magzatviz, erre ebredtem, szoval vegul magatol indult be.

Amugy az ugyelet miatt ne aggodj, tekintve, ha ejszaka szulnel barmelyik masik hetkoznap, az is ugyeletnek szamit es gyakran szuletnek ejszaka babak :D

Ha nem indul be,hat akkor inditanak, de most van meg idod, siman beindulhat magatol is!

Es sajnos a siettetes, mint fogalom, barmelyik muszakvaltaskor elofordulhat es elo is fordul, ha epp ilyen kedvuk van, nem kell ehhez karacsony:( Kizarolag azon mulik, hogy milyen orvost, szulesznot fogsz ki.

Nekem nagy babat josoltak, nagy is lett, szoval nem mondtak hulyeseget. 4 kilora tippeltek, 4100 gramm lett.

2025. nov. 28. 13:38
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az elsőnél ugye nem volt időm ilyesmiken agyalni, olyan hirtelen és korán jött. Kegyetlenül fáj az oldalam/bordám már 2 hete, így konkrétan a nap második részét már csak fekve bírom elviselni (így nem fáj). És annyira rossz ez a tehetetlenség. Úgyhogy azért remélem nem 40-41. hét lesz belőle. :)
2025. nov. 28. 13:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálam se volt előjel. Az első szülésem egy óriási fájással indult, azt hittem, bekakilok, előtte semmi. 39+2-re született még aznap éjjel. A másodiknál meg előző nap éreztem kis menstruáció jellegű valamit, másnap délben beindult és este megszületett 38+6-ra.
2025. nov. 28. 16:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút előjel nélkül indult mindkét szülésem. Mármint, a vajúdás nyilván előjel volt, de úgy értve, hogy mielőtt a vajúdás megkezdődött volna, semmi sem utalt arra, hogy NA MAJD MOST jön el ez a pillanat. Nyákdugó, másfajta fájások, ilyen-olyan tünetek, semmi. Egyszerűen csak elkezdődött és kész.
2025. nov. 28. 16:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg van ra kapacitasod kerdezo, akkor keress fel egy gyogytornaszt a fajdalom miatt. Persze valaki olyat, aki foglalkozik varandosokkal.

Tenyleg aranyat tud erni a megfelelo nyujtas meg a kulonbozo mozdulatok.

Nalam is volt kegyetlen bordafajdalom, ki se tudtam egyenesedni, brutalis volt. Minden levegovetel is fajt, nagyon nyomott ott a baba. De a gyogytornasz segitett!!

2025. nov. 28. 16:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az első minden előjel nélkül indul. A másodiknál a 37. héten azt mondta az orvos, hogy úgy állunk, hogy bármelyik pillanatban szülhetek, uh-on is mondták, hogy vagy nagy lesz vagy előbb születik, végül indítani kellett és teljesen normális méretű lett 🤷
2025. nov. 28. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A vajúdás minden előzetes jel nélkül beindulhat egyik percről a másikra?

Nektek volt úgy, hogy jól éreztétek magatokat, aztán egyszer csak a semmiből beindult?

Hirtelen beindulhat a szülés minden előjel nélkül?

Sziasztok! 38+ hetes vagyok első baba és igazából érdeklődnék. Harmadik alkalommal voltam nst-n ami full negatív nincsennek joslóim se semmi full zárt vagyok nyákdugo se ment még el. Doki nem mond rá semmit. Másoknál azt látom , hogy elég hamar megjelennek a fájások...

Minden előjel nélkül is beindulhat a szülés? Kezdek elszomorodni.

Holnap töltöm a 40. hetet, de se jóslók nincsenek, se keményedések, semmi. Ráadásul idegesít is mindenki a saját hülyeségével. Beindulhat minden előzmény nélkül is?

Egyik pillanatról a másikra beindulhat a szülés minden előjel nélkül?

Pl. van olyan, hogy valakinek nincsenek jóslófájásai, majd hirtelen egyszer csak már az igazi fájások jönnek és irány a kórház?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!