Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült már császárral és...

Aki szült már császárral és hüvelyi úton is, mik a tapasztalatok? Nektek melyik volt fájdalmasabb, nehezebb?

Figyelt kérdés

2025. dec. 7. 12:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
63%
Két császár és két hüvelyi szülés is különbözhet ugyanazon anyánál is. Szóval ezzel nem leszel előrébb.
2025. dec. 7. 13:26
 2/23 A kérdező kommentje:
Lehet. Azért engedd meg kérlek, hogy olvashassak néhány tapasztalatot :)
2025. dec. 7. 13:57
 3/23 anonim ***** válasza:
34%
Csak császárról tudok nyilatkozni, meg amiket olvastam.. Szerintem a császár jobb és könnyebb, ha már össze kell hasonlítani..-főleg alul.
2025. dec. 7. 14:47
 4/23 anonim ***** válasza:
73%

Az elsö és a harmadik szülésem császár volt, a második természetes.

Az elsö sürgösségi volt, utólag azt hiszem, azért, mert minél elöbb végezni akartak a dologgal - kb 3 óra vajúdás után közölték, nem fér ki a baba (2800 g-os lett!), vittek a mütöbe és ennyi. A mütét elött nem igazán voltak komolyabb fájások, utána viszont sokáig -több hónap - tartott, mire rendbejöttem annyira, hogy egész nap fenn tudjak lenni, ne kelljen feküdnöm.

A második kb 3,5-4 óra vajúdás után megszületett kb 10 perc alatt, alig vágtak, másnap már fenn tudtam lenni.

Akkor azt mondtam, a sima szülés ezerszer jobb, minden szempontból nézve.

A harmadik terhességemnél (ikerszülés) 14 órát vajúdtam, mire megmütöttek, de pár órával a mütét után már fel tudtam kelni, alig fájt a mütét helye, a három szülés közül ez volt a legjobb utólag, a hosszú vajúdás viszont nahyon kimerített.

Ha választhatnék, a természetes szülést venném alapnak, ha szükséges, akkor a császárt.

2025. dec. 7. 15:01
 5/23 anonim ***** válasza:
77%

Termeszetes szules nekem konnyebb volt ezerszer. Nyilvan mivel vagy 35 oraig tartott az elso fajastol szamitva, ez a resze brutalis volt, viszont komplikacio nelkul megszuletett, csak lassu volt a folyamat. Kellett picit varrni is, de par oltes, semmi extra, szules utan masnap mar semmi bajom nem volt, en segitettem a szobatarsaimnak is, akik rosszabbul voltak nalam. Szules utan 5 nappal annyira jol voltam, mintha soha nem is szultem volna. De ez ugye az en egyeni tapasztalatom, mindenkinek mas!

A masodik csaszar lett a baba fekvese miatt, de utana hosszabb tavu komplikaciok merultek fel. A sebem begyulladt, lassan es csunyan gyogyult. Hetekig jarni alig tudtam es sajnos hiaba nem emeltem meg forgattam a fejem szules utan, olyan szintu fejfajasom lett, hogy 2 hetig naponta hanytam is miatta.

Most csaszar utan 2 evvel pedig osszenoveseim lettek,eleg durva panaszaim vannak, aztan most megy itt az agonizalas, hogy meg kell-e ujra muteni vagy sem, mi legyen (torna, masszazs nem hasznal, de a mutet is kockazatos, ujabb osszenoveseket okozhat).

Szoval ahany ember, annyi tapasztalat. Masnak a csaszar a konnyu, en az ellensegeimnek se kivannam.

2025. dec. 7. 15:06
 6/23 anonim ***** válasza:
69%
Nekem három császárom volt. Az első után mélyvénás trombózisom lett (nincs rá hajlamom, műtét után 6 órával felállítottak és nem, nem feküdtem folyton otthon sem). Apa otthon babázhatott, én meg az intenzíven bőgtem és fejtem a nyakamba a tejet. És így a másik kettőnél már végig kellett terhesség alatt is vérhigítót szúrnom. A másodiknál gerincsérvem lett - ez is olyan, hogy lehet anélkül is, csak ugye császárnál széthúzzák a hasizmokat, arra ráemelgeti az ember a babát babakocsistul, én meg nem voltam felkészítve arra, hogy erre vigyázni kellene meg gyógytornázni. VBAC-ot próbáltam, nem sikerült. A harmadiknál már ezerrel gyógytornáztam, meg szurkáltam magam, azt hittem, mindenre fel vagyok készülve és igazából ezek el is kerültek. Csak majdnem egy hónapig még utófájásaim voltak. Ez is lehet, hogy császár nélkül is lett volna. Hogy összenövéseim lettek-e, ez még évtizedek múlva is kiderülhet, azt mondják, 5-ből 4 nőnek lesznek, csak ugye nem mindegy, milyen súlyos, hogy most csak kicsit fáj vagy a ciklus alatt ilyenkor vagy olyankor, vagy hülye helyeken húzza a fasciát és azt se tudod, hogy attól van, vagy egyenesen meg kell műteni, hogy normális életed legyen. Aztán lehet, hogy akinek a hüvelyi szülése a brutál, az meg azt bánja, hogy nem császára lett. 1.
2025. dec. 7. 15:20
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Első szülésem hüvelyi volt. Viszonylag gyors, de nem mondok újat rohadtul fájt. A felépülés nem volt vészes, aznap màr járkáltam minden gond nélkül.

Másodikra ikreink lettek, programozott császárral születtek. Maga a műtét életem egyik legszebb élménye. De a felépülés maga volt a pokol. 1 hónap volt mire úgy fel tudtam kelni az ágyból, hogy nem láttam csillagokat, sajnos egy hematóma miatt még egy műtétre is szükség volt 3 hét után.

Úgyhogy nem tudom, hogs melyik a jobb vagy melyiket választanám, ha szülnék még egyszer. Mindkettő mellett és ellen is vannak érvek.

2025. dec. 7. 21:10
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetes volt az első.

Indítottak, maxon kaptam az oxitocint. Könyörögtem, hogy öljenek meg, annyira fájt.

De ez a fájdalom kb 4-5 óra volt. Ahogy meglett a fiam, elvágtak mindent, onnan nem fájt. Vágtak, repedtem. Rengeteg öltésem lett. Ennek ellenére már másnap törökülésben szoptattam az ágyon.

A császár elött 1 percet nem szenvedtem. A műtét sem fájt.

Viszont az első hétben magamat alig tudtam ellátni, nemhogy a gyereket.

1hónapig fájt az egész. Életem legfájdalmasabb 1 hónapja volt. Annyit, amit ott sírtam, na az nagyon durva volt.

Úgyhogy nem akarok több gyereket. De ha mégis muszáj volna, csak természetesen szülnék.

2025. dec. 8. 07:51
 9/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2025. dec. 8. 08:16
 10/23 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a hüvelyivel félig van talasztalatom mert bár 2,5 órán át hagytak nyomni, nem jött ki és császár lett. Nekem semmi bajom nem volt a császárral. Mivel nem készültem fel a császárra, azt az egy infót tudtam csak, hogy az első felállítástól kezdve minél többet kell sétálni. Ezt nem vettem olyan komolyan, de azért sétáltam. Az első császár utáni felépülést sem éltem meg rosszul, de a másodiknál már a fájdalomcsillapítót is elfelejtettem beszedni, amit adtak a kórházban. Ekkor már szándékosan rengeteget sétáltam a szobatársammal, aki szintén császàros. Ő is jól élte meg.
2025. dec. 8. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

A gátmetszés mennyire fájdalmas?

Saját tapasztalatokat kérlek tudnátok írni? Ettől félek egyelőre a legjobban.

Mennyire fájdalmas a vajúdás? Saját őszinte tapasztalataitokra lennék kíváncsi.

Még nem vagyok terhes de már próbálkozunk a párommal. Nem tehetek róla, de rettegek a szüléstől, és a fájásoktól. Sajnos úgy érzem én nem bírnám ki, de ennek ellenére nagyon szeretnénk egy kisbabát.

Melyik rosszabb és fájdalmasabb, a szülés vagy a császár metszés?

Melyikben mik a rossz és a h jó szempontok? Mik a tapasztalatok melyik a kisebbik rossz?

Akinek van tapasztalata mindkettoben, melyiket mondana fajdalmasabbnak? Első császármetszés vagy első mell műtét?

Úgy néz ki csaszarmetszesem lesz de nem tudom elképzelni milyen fájdalommal fog ez járni . A mell mutetem utan iszonyatosan szenvedtem egyáltalán össze lehet hasonlítani a két dolgot ?

A hüvelyi úton történő szülés, vagy a császármetszés fájdalmasabb?

Melyik gyógyul hamarabb? Vélemények és tapasztalatok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!