Aki szült már császárral és hüvelyi úton is, mik a tapasztalatok? Nektek melyik volt fájdalmasabb, nehezebb?

válasza:

válasza:

válasza:Az elsö és a harmadik szülésem császár volt, a második természetes.
Az elsö sürgösségi volt, utólag azt hiszem, azért, mert minél elöbb végezni akartak a dologgal - kb 3 óra vajúdás után közölték, nem fér ki a baba (2800 g-os lett!), vittek a mütöbe és ennyi. A mütét elött nem igazán voltak komolyabb fájások, utána viszont sokáig -több hónap - tartott, mire rendbejöttem annyira, hogy egész nap fenn tudjak lenni, ne kelljen feküdnöm.
A második kb 3,5-4 óra vajúdás után megszületett kb 10 perc alatt, alig vágtak, másnap már fenn tudtam lenni.
Akkor azt mondtam, a sima szülés ezerszer jobb, minden szempontból nézve.
A harmadik terhességemnél (ikerszülés) 14 órát vajúdtam, mire megmütöttek, de pár órával a mütét után már fel tudtam kelni, alig fájt a mütét helye, a három szülés közül ez volt a legjobb utólag, a hosszú vajúdás viszont nahyon kimerített.
Ha választhatnék, a természetes szülést venném alapnak, ha szükséges, akkor a császárt.

válasza:Termeszetes szules nekem konnyebb volt ezerszer. Nyilvan mivel vagy 35 oraig tartott az elso fajastol szamitva, ez a resze brutalis volt, viszont komplikacio nelkul megszuletett, csak lassu volt a folyamat. Kellett picit varrni is, de par oltes, semmi extra, szules utan masnap mar semmi bajom nem volt, en segitettem a szobatarsaimnak is, akik rosszabbul voltak nalam. Szules utan 5 nappal annyira jol voltam, mintha soha nem is szultem volna. De ez ugye az en egyeni tapasztalatom, mindenkinek mas!
A masodik csaszar lett a baba fekvese miatt, de utana hosszabb tavu komplikaciok merultek fel. A sebem begyulladt, lassan es csunyan gyogyult. Hetekig jarni alig tudtam es sajnos hiaba nem emeltem meg forgattam a fejem szules utan, olyan szintu fejfajasom lett, hogy 2 hetig naponta hanytam is miatta.
Most csaszar utan 2 evvel pedig osszenoveseim lettek,eleg durva panaszaim vannak, aztan most megy itt az agonizalas, hogy meg kell-e ujra muteni vagy sem, mi legyen (torna, masszazs nem hasznal, de a mutet is kockazatos, ujabb osszenoveseket okozhat).
Szoval ahany ember, annyi tapasztalat. Masnak a csaszar a konnyu, en az ellensegeimnek se kivannam.

válasza:

válasza:Első szülésem hüvelyi volt. Viszonylag gyors, de nem mondok újat rohadtul fájt. A felépülés nem volt vészes, aznap màr járkáltam minden gond nélkül.
Másodikra ikreink lettek, programozott császárral születtek. Maga a műtét életem egyik legszebb élménye. De a felépülés maga volt a pokol. 1 hónap volt mire úgy fel tudtam kelni az ágyból, hogy nem láttam csillagokat, sajnos egy hematóma miatt még egy műtétre is szükség volt 3 hét után.
Úgyhogy nem tudom, hogs melyik a jobb vagy melyiket választanám, ha szülnék még egyszer. Mindkettő mellett és ellen is vannak érvek.

válasza:Természetes volt az első.
Indítottak, maxon kaptam az oxitocint. Könyörögtem, hogy öljenek meg, annyira fájt.
De ez a fájdalom kb 4-5 óra volt. Ahogy meglett a fiam, elvágtak mindent, onnan nem fájt. Vágtak, repedtem. Rengeteg öltésem lett. Ennek ellenére már másnap törökülésben szoptattam az ágyon.
A császár elött 1 percet nem szenvedtem. A műtét sem fájt.
Viszont az első hétben magamat alig tudtam ellátni, nemhogy a gyereket.
1hónapig fájt az egész. Életem legfájdalmasabb 1 hónapja volt. Annyit, amit ott sírtam, na az nagyon durva volt.
Úgyhogy nem akarok több gyereket. De ha mégis muszáj volna, csak természetesen szülnék.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Saját tapasztalatokat kérlek tudnátok írni? Ettől félek egyelőre a legjobban.
Még nem vagyok terhes de már próbálkozunk a párommal. Nem tehetek róla, de rettegek a szüléstől, és a fájásoktól. Sajnos úgy érzem én nem bírnám ki, de ennek ellenére nagyon szeretnénk egy kisbabát.
Melyikben mik a rossz és a h jó szempontok? Mik a tapasztalatok melyik a kisebbik rossz?
Úgy néz ki csaszarmetszesem lesz de nem tudom elképzelni milyen fájdalommal fog ez járni . A mell mutetem utan iszonyatosan szenvedtem egyáltalán össze lehet hasonlítani a két dolgot ?
Melyik gyógyul hamarabb? Vélemények és tapasztalatok?
tapasztalatok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!