A farfekvéses babát be lehet fordítani külsőleg?

válasza:Be lehet, igen. Van is a fogásnak valami neve.
De nem szokták,mert nagyon kockázatos. Valami oka van annak, hogy faros. És nem tudni,mi. Bajt okozhat!
Szóval nem ajánlott.

válasza:

válasza:

válasza:Be lehet fordítani, ha találsz hozzáértő orvost, aki vállalja. Amikor az első babámat szültem, hárman is feküdtek a vajúdóban, akikben előzőleg fordították a babát (ugye utána egy darabig megfigyelik még őket, hogy minden rendben van-e). Tudtommal a két leggyakoribb gond, hogy visszafordul a baba vagy hogy beindul a szülés. De általában a 37. hét környékén csinálják.
Aztán amikor a második gyerekünk nem óhajtott irányba fordulni, én is rákérdeztem a helyi kórházban, hogy csinál-e még ott valaki ilyet. Mondjuk elég sok telefonomba került, mert mindig máshova irányítottak, de végül sikerült ilyen orvossal beszélnem. Nálam első fali lepény volt, így az orvos nem vállalta (a jogszabály ezt az orvos mérlegelésére bízza, a méhszájnál lévőnél kifejezetten tiltja). Végül hatalmas mázlink volt, pont ez az orvos volt ügyeletben, amikor szültem, a farfekvéses hüvelyi szüléshez is értett, úgyhogy a hagyományos kijáraton át érkezett a kicsi, mindenféle komplikáció nélkül.

válasza:A fiam farfekvèses volt a feleségemet csàszàr lett a vége.
A nővérem fia meg az utolsó pillanatban fordult normál pozícióból farfekvèsbe az is császár lett

válasza:Nekem 38. hétig faros volt, úgyhogy utána olvastam a fordításnak és mindenfélének...
Összefoglalva: drága, fájdalmas, kockázatos és nincs garantált végeredmény, lehet 2 órával a fordítás után már vissza is fordul.
Őszintén nekem nem volt túlzottan bekattanva az, hogy minden áron hüvelyi úton szüljek, én magam is császárral születtem és nem érzem hogy ettől bármi hátrányom lenne az életben. Farosan semmiképp nem akartam hüvelyi úton szülni, akkor se ha lett volna olyan orvos aki vállalja, nekem túl nagy kockázat a semmiért. De nyilván a másik oldalon se vagyok, önként indokolatlanul nem feküdnék a kés alá. Egyszerűen elfogadtam, hogy van hogy ez van hogy az a verzió a kockázat mentesebb, jöhet bármelyik, mindegyiknek meg van az előnye meg hátránya, a lényeg, hogy egészségesen jöjjünk ki mindketten a kórházból.
Végül 38. héten befordult, 40. hét utan szültem, sima hüvelyi szülés lett egy 4 kiló feletti babával.

válasza:En voltam kulso forditason, de nem sikerult. Nem fajt, csak kellemetlen volt picit es nem volt semmilyen kovetkezmenye a problakozasnak sem, nem indult be tole a szules.
Ezt ne ugy kepzeljetek el, hogy mindenkeppen erovel 5 ember nyomja a hasad es csakazertis beforditjak a babat, ha jo, ha nem.
Teljesen finoman, kimeletesen probaltak, de mivel nagyon nem ment, nem eroltettek tovabb.
En azert mentem, mert engem a helyi korhazban faros huvelyi szulessel fenyegettek, amit en rohadtul nem akartam, engem attol raz ki a hideg, mert iszonyatos serulessel, szakadassal jarhat plusz a babara nezve nagyobb a kockazata valami komplikacionak/ halva szulesnek.
Csaszarral semmi problemam nem lett volna, de eleinte hajthatatlanok voltak, mert szerintem ritka a tokeletes faros fekves, amikor vegre gyakorolhatjak ezt a fajta szulest is (nem mindig lehetseges, hiaba faros, a baba nemetol, poziciojatol, tobbedik szulestol is fugg). Nem akartam a kiserleti nyul lenni.
Na mindegy, a lenyeg hogy nem sikerult a forditas, de csaszar lett legalabb hala istennek.

válasza:Ráadásul fiút nem is lenne szabad farosan megszülni,mert rámehet a heréje! Nem is szokták ajánlani fiú magzatoknál.
Úgyhogy vagy a fordítás,vagy a császár jöhet szóba!

válasza:

válasza:Uristen mekkora hulyesegeket irnak itt.
Kistarcsan tb alapon beforditjak ,sokkal kisebb a kockazata,mint egy csaszarnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Tiltanád tőle a 10 éves gyereked?
5 hónapos vagyok, és egy barátnőmmel aki kb 3 hónapja szült, most tudtam találkozni, és hát nem nézett ki túl jól, pedig nagyon szép volt, és sírva is fakadt nekem hogy , sokkal mélyebb lett a mosolyránca , a sok tejtől lógós a tudjuk mije. És ott lent is azt mondta...
Lehet használni valami krémet külsőleg/belsőleg?
+ canesten 3as, és canesten krémet javasolt külsőleg, de a beteg tájékoztatón az van, hogy az első 3 hónapban nem javasolt?
A babám faros. Németországban tartózkodok. Itt is fogok szülni. A 37. héten megpróbálják megfordítani, a méhlepény mellsőfalon tapadt meg. Kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Tudom, hogy vannak ellene szóló érvek, vannak mellette szólok is.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!