Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor fogok megszülni?

Mikor fogok megszülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1. babámat várom, tapasztalatokat szeretnék. Tudom, hogy minden szülés más, csak nekem ez az egész új.

38. hétben járok már. A magzat már érett, a becslések alapján egyébként nagyobb is. Az orvosokkal abban maradtunk, hogy két ünnep közötti CTG-n majd kiderül mi lesz a sorsa, lehet nem várjuk meg a kiírtat, ami amúgy január 1.

Eddig volt 3 CTG, ezeket minimális, 20-30 as értékek voltak de én semmit se éreztem.

A nyákdugóm kb 1 hete távozott. A derekam fáj, abszolút olyan megjövős érzésem van.

A baba feje nincs behelyezkedve a hétfői ultrahang alapján, valamint a hasam is fenn van.

A derékfájásom folyamatos, a hasam egyáltalán nem fáj, nincsenek ilyen jóslófájásaim, mint amiket olvasok.

A derekam folyamatosan fáj, nem lüktet, nem szakaszos.

Szerintetek mire számíthatok ? : )

2025. dec. 18. 08:18
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
100%
Mindjárt
2025. dec. 18. 08:25
 2/34 A kérdező kommentje:
Mindjárt alatt pontosan mit értesz? Napokat, órákat? Tudom, hogy nem lehet kiszámolni, csak érdekel. Kicsit félek, hogy nagyobb lesz a baba mint amit meg tudok szülni, ezért jobb lenne ha az indítást megelőzvén, kibújna magától.
2025. dec. 18. 08:27
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
simán kihúzhatod még 40-41. hétig is... ezek semmit nem jelentenek így önmagukban, főleg, ha a baba feje még nincs beékelődve, és a hasad is fent van :) remélem, olyan országban/kórházban szülsz, ahol nem siettetnek egyikőtöket se.
2025. dec. 18. 08:42
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
nincs olyan, hogy "nagyobb lesz a baba mint amit meg tudsz szülni"!
2025. dec. 18. 08:42
 5/34 A kérdező kommentje:
Siettetni nem siettetnek (egyébként Magyarország). Annyit mondott az orvosom, hogy a méret miatt, mivel most a méretei 40 hetesek, javasolják a 39. héten, hogy indítsák. Ezt én döntöm el. Elméletileg a méretek miatt, mivel jelenleg már 4 kg. Ez a két hét alatt lehet akár 4800, vagy ha most alábecsülik akkor 4200 körül.
2025. dec. 18. 08:46
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Úgy 2-3 héten belül.😁

"Kicsit félek, hogy nagyobb lesz a baba mint amit meg tudok szülni, ezért jobb lenne ha az indítást megelőzvén, kibújna magától."

Ez nem kívánságműsor. Én is azt akartam, vagy legalább induljon el, de mindenáron indítani akartak, vagy lehetőleg császárt. Nem tudom, mi az a jóslófájás. Lehet, hogy 2x az volt, de nem biztos. A derekam enyhén fájdogált a végén, de mindig is derékfájós voltam + hatalmas hasat cipeltem, hát, nem csoda. Kérdezték, mikor szülök, mondtam, holnapután. Á, akkor még biztos nem. A hasam fent volt, semmi jele, a feje se volt beékelődve. Mondom, de igen, ugyanis indítanak. Másnap bementem indításra, felvettek osztályra és spontán elöntött a magzatvíz. Másnap, 20 óra vajúdás után megcsászároztak. Baba 4560g.😁

2025. dec. 18. 08:53
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy nagyobb baba :D Nem egyszerre, nem egy ütemben fejlődnek. Nyilván így vannak nagyobb és kisebb babák. Mihez képest nagyobb? :D

Nekem pl 36hetesen elment a nyákdugóm. Onnantól a derekam úgy leszakadt, menni is fájt. Megállás nélkül görcsöltem. 38hetesen beilleszkedett. NST-n azzal cukkolt a doki, este találkozunk. 1ujjnyira nyitva is voltam.

A 39 hetes NST-n is ezt végighallgattam.

Majd 39+6ra megszültem.

A súlyra meg... 39+5-nél az nst-n 2,2kg-ra becsülték. Másnap megszültem 3,5kg-val.

Én pl biztos, hogy nem mennék bele egy indításba, csak mert "nagyobb" meg mert ünnepek meg stb...

2025. dec. 18. 09:07
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

5-ös kérdező, ne hagyd magad. Mármint ha neked komfortos az indítás, az más, de alapvetően a tested tudja, mi a dolga - a méretek csak becsültek, és nincs olyan, hogy "40 hetes méret". Bízz a testedben és a tudásodban!

#3, #4 voltam

2025. dec. 18. 09:09
 9/34 A kérdező kommentje:
Igazából azt tudom és mondták is, hogy a méretek becslések csak. Nekem az indítás mellett az az egy érvem van, hogy féltem a kisbabámat. Nem szeretném, hogy mondjuk elakadjon, vagy bármi gond legyen, ami miatt esetleg törni kell. Ettől tartok csak :(
2025. dec. 18. 09:45
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt érdemes megvizsgálni, hogy van-e az orvosnak bármilyen érdekeltsége abban, hogy te adott napon szülj...

Abban a kórházban szülsz, ahol ő is dolgozik? Szeretnéd, hogy konkrétan ő legyen bent? Mert ünnepek alatt valami mondva csinált indítással el tudja intézni, hogy aznap szülj, amikor csak ő van ügyeletben, így tuti nála legyél és neki legyél "hálás"...

2025. dec. 18. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Mikor fogok már megszülni szerintetek? Elegem van.

Már nagyon nehezen viselem, 4. nappal vagyok túl a 40. héten, második baba. Majdnem 4 kiló és szülésnek sehol semmi jele. A lányomat is 8 nappal vittem túl, de már kivagyok az érdeklődő rokonoktól, ismerősöktől. A férjem szabija lejárt, esély sincs itthon legyen...

2 héten belül nem fogok megszülni?

Már 3x voltam CTG-n,szinte semmi fájást nem mutatott ki.UH szerint 2héttel nagyobb a babám.A méhszájam 36 hetesen 1000 volt.Sokat keményedik a hasam,nyákdugó még nem távozott.A hasam sem ereszkedett le :-( Már annyira túllesnék már rajta. 38 hetes (első babás)

Hogyan fogok megszülni rosszul ízült csigolyával? Lehet ebből baj?

Sajnos egy deréktáji csigolyám rosszul ízült és kb egy éve igen fájdalmas. Részleges kivizsgáláson nem voltam a tünetek csak mostanában jelentkeztek. Pl kinyújtott lábbal nem tudok kemény talajon hanyatt feküdni, sem a felhúzott lábbal szülési pozícióban, mert nagyon...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!