Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy enyhe és a mérsékelt...

Egy enyhe és a mérsékelt oxigén-hiánynak mik lehetnek az egész életre kiható hosszútávú következményei egy emberben?!

Figyelt kérdés
PL: Mekkóniumos magzatvíz akár magzati stressz miatt és ha a tünetek közt ott van az anyuka veszélyeztetett terhessége és a gyenge sírási hang a csecsemőnél?!

2025. dec. 25. 16:04
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
De az apgar értékek azok jók voltak minden mellett.
2025. dec. 25. 16:05
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk volt oxigénhiány a lányomnak. Azt mondták, disz-es lehet. Ehhez képest.. kitűnő tanuló.
2025. dec. 25. 17:02
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Védőnőként már több oxigénhiányos babám volt, azt kell mondanom, senkinél nem lett belőle probléma. Egyiküket kellett hordani tornára
2025. dec. 25. 17:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Aha, értem bár furcsa ez nekem amikor sérül az agy és az idegrendszer is károsodik egy oxigén hiány után.
2025. dec. 25. 18:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3, az izgi. Nekem nem több ezer "gyerekem" van, mint egy védőnőnek, mégis rengeteg olyan gyereket ismerek, akinek hosszú távú gondokat okozott.

Első a lányom, aki hipotón izomzatot köszönhet neki és durván megkésett volt miatta a mozgása, beszéde és az etetése is sokkal nehezebb volt, mivel a száj körüli izmok is érintettek, se szopizni, se normálisan nyelni nem tudott, később a rágás okozott nehézséget. Az oxigénhiányra vezették vissza az értelmi érintettségét is.

A terápiája során sok száz hasonló gyerekkel találkoztam.

2025. dec. 25. 19:02
 6/13 A kérdező kommentje:

Hát igen a felelősséget ezek az orvosok védőnők nem vállalják majd maga a gyerek vegetál vergődik tipródik,vesződik magával egész életében hosszú évtizedekig majd a szülő ha egyedül neveli vagy a két szülő kínlódjanak és szenvedjenek a kölkükkel a kölykükkel ha több gyerek gyermek így betegen sérülten születik akkor halmozva van a dolog az ügy!!!

Ugyebár nemdebár a duma nem kell tönkretenni a gyerek lelki világát meg majd elmúlik kinövi idővel hogyne persze egy agy ideg károsodásomat jelen esetemben is mégha csak '89-ben ez enyhe vagy mérsékelt volt nem kell mindent a génekre fogni jó!!!

2025. dec. 25. 19:07
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem tudják milyen pokolian rossz érzés ha mindenki lekezel lenéz és vihognak én rajtam és körbe röhögnek hogy egy bolond idióta ostoba hülyének tartanak mások akik nincsenek a helyemben!!! Fizikai lelki bántalmazások szívatások megaláztatások megszégyenítések támadások minden rossz kijutott énnekem is én a kilencvenes és a kétezres évek gyermeke gyereke voltam!!!
2025. dec. 25. 19:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennek is vannak fokozatai, és nem igazán lehet tudni, hogy mi mi miatt van.

Első gyermekemnél zöld volt a magzatvíz, ezért indítottak. Egyből felsírt 9/10-es apgar. Egyébként adhd-s, van aki szerint öröklött, van aki szerint meg a zöld magzatvíz már egy oxigénhiányos állapot jele, és ezért van. Mi az igazság? Soha nem tudjuk meg. Lehet, hogy tényleg nincs hozzá köze, mert most, hogy a gyereket kivizsgálták, és tudom mi az az adhd, gondolkodom, hogy én is az vagyok. Mondjuk fogalmam sincs, hogy nálam hogy ment a szülés, és már nem is tudom megkérdezni anyukámat, de simán lehet, hogy tőlem örökölte.

A fiamnál meg a nyakán volt a köldökzsinór, el volt kékülve, de azt mondta a doki, hogy nem lesz semmi baj, mert egyből felsírt 8/10-es volt az apgarja.

Ő kicsinek nagyon nehezen kezelhető volt, el volt maradva a mozgásfejlődésben és a beszédben is. Évekig hordtam fejlesztésekre, volt aki állította, hogy autista. Szerintem őt kevésbé viselte meg, mint engem, én konkrétan belebetegedtem a helyzetbe. Óvodában, iskolában folyton mindenért engem hibáztattak, rosszul nevelem a gyereket. Most egyébként 15 éves, úgy nézem mindent kinőtt, vagy kifejlesztették belőle, nem tudom. Szerintem neki nem lett ebből nagy hátránya, nekem viszont lett vagy 10-12 év pokol.

Persze itt is azt mondták, hogy semmi köze hozzá, más pszichológus szerint meg a nyakra tekeredett köldökzsinór okozat ilyesmit, ezt sem fogjuk már soha megtudni.

Mindenesetre láttam tényleg durván fogyatékos gyerekeket, akik elakadtak a szülőcsatornában, szóval lehet belőle komolyabb gond is.

Szerintem ha egyébként neked az IQ-d rendben van, akkor ezek a dolgok szépen fejlődnek. Inkább az a gond, hogy rossz közegbe kerültél, és lelkileg sérültél. Keress fel egy pszichológust.

2025. dec. 25. 20:26
 9/13 A kérdező kommentje:

Az enyhe és mérsékelt oxigénhiány-nak is egy egész életre hosszú évtizedekre kiható negatív hatásai, hatások és következmények nem kell hozzá az extrém súlyos eset ilyenkor is sérül a két agy lebeny és a központi idegrendszer!!!

Olvastam.

2025. dec. 25. 21:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hát ha olvastad, akkor biztos úgy van.
2025. dec. 25. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Általában az év 40%-ában beteg (náthás) vagyok. Lehet ennek hosszútávú következménye?

Évente kb. 15-ször betegszem meg. Van ami 2-3 napig tart, de a legtöbb az inkább 15-20 napig. Írtak már fel többször immunerősítőket, de semmi sem ért. Próbálom gyorsítani a lefolyást neocitránnal, Strepfennel, gyömbér teával, de semmit sem ér. Pedig viszonylag edzett,...

Mi lesz a hosszútávú következménye a prolik és a középosztály anyagi helyzetének felcserélődése?

Az elmúlt években milliárdos állami támogatásokat osztottak a multiknak, a termelő rétegben dolgozók bérének javítása érdekében. A támogatásokat nemrég szüntette meg a kormány, amiatt, hogy az EU elzárta a pénzcsapot. Emiatt engedték be a filippínókat. Egy gyári...

Milyen hosszútávú következménye van a droghasználatnak egy pasi esetében, ha abbahagyta?

Mennyire befolyasolja a szexualis teljesítményt, egy harmincas pasi esetében, ha fuvezett évekig es súlyos függő volt fiatal korában, sőt meggyűlt a baja a hatóságokkal is, es fogyasztott enyhébb drogokat, emiatt börtönben is volt. Mennyire változtatott ez a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!