39. Hetesen magas vérnyomás, vizes láb ( fehérje nincs, májfunkció rendben ) ?
A terhesség előtt 130/80 volt a vérnyomásom. 20. Héttől magasabb lett.
Mindig a következőket mérem, egymás után rögtön:
160/100
140/90
135/88
20. Héten, 2 hete és a héten is néztek labort. Semmi toxémia jel nem volt.
Kaptam dopegytet.
2x1 , reggel este.
Ugyanazt mérem, mintha nem is szedném...
Orvosnál mindig magas, ezért irtak fel.
Fura, mert a 3 mérés mindig így alakul, egymás után rögtön..
A lábam vizes, hol nagyon, hol kicsit.
Akinek volt preklampszia, magas vérnyomás, neki hogy alakult? Tünetek nincsenek. (Fejfájás, látás, stb)

válasza:Azért nem mindegy, hogy 135 vagy 160... Ha rögtön egymás után mérsz ennyire eltérő értékeket, akkor szerintem a stressz is bejátszik. Nyílván így a legvégén izgul az ember a szülés miatt, stb.
Nekem a pulzusom volt rettenet magas, meg folyton vakaróztam, teljesen ráparáztam a terhességi epepangásra. Szóval sok mindenre képes a test, ha az ember stresszes.
A vizesedés az szerintem minden kismamánál jellemző a végefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Pár napja viszketek mindenhol, ezért elmentem egy vérvételre és a májértékeim magasak lettek: GOT: 43 (32-ig jó) GPT:81 (32-ig jó) Epesav, alkalikus foszfatáz, GGT, bilirubin rendben vannak. A dokim mondta hogy a vérnyomásom nézzem és ír fel rá Ursofalk-ot, hogy ne...
Jelenleg a 20. Hétben vagyok. A 15. Hétig heparint kellett szúrnom. Más egyéb gyógyszert nem szedek. Kivéve a magnéziumot és a terhesvitamint. 8 napja vagyok már kórházban ,egy kis vérzéssel kezdődött. Mi dent rendben találtak kivéve a májfunkciókat GOT és GPT...
Sziasztok. 12 hetes kismama vagyok, megjött a labor eredmèny es elèg csúnya, nagyon nagyon aggódom. Volt valakinek hasonló? Hogy alakukt? Kicsit bővebben: GOT: 37ig jó, nekem 42. GPT: 40ig jó nekem 107. Gamma GT: 32ig jó nekem 96. ALP: 120ig jó nekem...
Első trimeszteri vérvétel eredményét beszéltük meg a védőnővel, ő mondta hogy a májfunkcióm alacsony. Tőle is megkérdeztem, hogy mivel tudom javítani, meg hogy ez mit jelent, mennyire baj, de azt mondta hogy ne foglalkozzak vele, mert még határértéken belül van. Én...
2hete szültem, szülés utàn nem hogy lefelé mentek volna a màjfunkciós értékeim hanem magasabbak lettek, ráadásul még viszketek is!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!