Milyen érzés, mennyire fáj a kitolási szakasz?
Tudom, hogy már páran feltették a kérdést, de szeretnék friss válaszokat/tapasztalatokat olvasni.
Az első szülésnél kaptam epidurális érzéstelenítést, de nagyon fura módon hatott. Csak a hüvelyemben nem éreztem semmit, míg a hasam, derekam kegyetlenül fájt végig. Csillagokat láttam.
Tehát amikor tolni kellett, akkor én tényleg semmit sem éreztem. A férjem ott állt mellettem és ő súgta a fülembe, hogy mi történik, mit lát, mert nekem fogalmam nem volt.
Most epidurális nélkül tervezek szülni és szeretném tudni, hogy mire számíthatok. Olvastam pár helyen, hogy az már nem is fáj, hanem inkább megkönnyebbülés.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A hüvelyemben nem éreztem, viszont a "ring of fire", amit végigszenvedtem mert gátvédelmet szerettem volna, és ezért pár fájást el kellett lélegeznem kitolás helyett, na az azért nem volt buli :D De egyébként ezt leszámítva a kitolás maga ugyanannyira fájt - nekem legalábbis -, mint bármelyik másik fájás előtte, csak itt még nyomásinger is volt, és amikor nyomtam, akkor valahogy jobb volt, nem csak passzív elszenvedője voltam az egésznek, hanem csináltam is valamit, és ez segített a megélésben. De amúgy nekem maga a kitolás egyik szülésemnél sem járt "másfajta" fájdalommal, ugyanúgy, ugyanazok az izomcsoportok húzódtak össze, mint vajúdás alatt is.
Mondjuk hozzátenném, hogy nekem a vajúdások sem voltak olyan egetrengetően fájdalmasak, nyilván nem csiklandozás volt, de azért nem is éreztem szükségét fájdalomcsillapításnak. Ez nyilván baromi egyéni, ha valakinek más a fájdalomküszöbe, vagy éppen másképp fáj neki, akkor pont nem ugyanazt fogja érezni, mint te.

válasza:

válasza:8: Egyetértek! 24 óra vajúdás után tényleg megváltásnak éltem meg a kitolást és nem csak azért, mert nem fájt, inkább csak feszített (+ az erős székelési inger), hanem azért is, mert feltűnt a fény az alagút végén.
De ezt szülése válogatja. Ismerősöm azt mondta, hogy neki például a 6 szülésből csak 1-nél fájt a kitolás.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
4,5 hónapja szültem, második szülésem volt. Az elsőnèl csak a kitolásra emlékszem igazából, a többi valahogy elillant csak pillanatok maradtak meg, gyorsan túl lettem rajta a kitolás fajt kicsit utána már velem volt a kislányom. A kisfiam amikor született szép...
Lehet buta kérdés, főleg egy 3 gyerekes anyukától, de nekem mind a 2 szülésem hosszú és kinlódó vajudással járt. Ismerős mesélte, hogy ő meg a tesója is így szült meg otthon, ez mennyire gyakori?
Akinek nagyon elhúzódott az hogy bírta ki?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!