Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a székesfehérvári...

Milyen a székesfehérvári szülészet?

Figyelt kérdés
Valós, saját tapasztalaton alapuló véleményeket, tapasztalatokat kérlek osszatok meg velem. :) Szülési körülmények, bánásmód, hozzáállás, stb stb.

jan. 19. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

2023-ban születem, idén fogok másodszor Székesfehérváron.

A szülőszobák felújítottak, ha jól tudom 5db van, mindegyikhez van saját zuhanyzó. A kórház honlapján a képek valósak, tényleg úgy néz ki most is. Van egy menőn állítható ágy, van két ilyen fotel szerűség, van kapaszkodó rúd ami mellett lehet vajúdni, ha jól tudom lehet kérni labdát is. Egy szülőszobában van kád, de azt nem lehet használni. Viszont a zuhanyzót igen, talán volt aki panaszkodott a melegvízre, nekem volt melegvíz végig pedig vagy egy órát a zuhany alatt áztam.

Epidurál nincs, gáz van, én kaptam, nem ért szerintem semmit. Nem siettettek semmit, hajnali fél 2-kor mentem be 7-8 perces fájásokkal, délelőtt 11-kor lett meg a baba. Oxitocint vajúdás közben nem kaptam, kitoláshoz kaptam, mert nagyon hosszúak lettek a szünetek a fájások között. Az engedélyem kérték, hogy adhatnak-e, én is éreztem, hogy úgy ahogy akkor álltunk nem lesz jó, úgyhogy engedtem hogy adjanak. Ctg vajúdás közben volt hogy volt rajtam volt hogy nem, de ha rajtam volt is választhattam hogy ülni vagy feküdni szeretnék amikor rajtam van. Mobil ctg, szóval mozogni is lehet vele.

A szülésznő egy tündér volt, mondott mindent, javasolt vajúdás alatt pózokat hogy lesz jobb.

Kitolásnál nekem eszembe se jutott más, mint az ágy. Lábtartót választhattam két féle közül, háttámlát lehetett dönteni, szóval valamennyi beleszólás van a pozícióba.

Nekem volt gátmetszés, mert nagyon nagy baba volt, de 2 szobatársam gátvédelemmel szült, úgyhogy nem vágnak rutinból.

Aranyóra volt, sőt mivel szédültem még órákat maradtam a szülőszobán megfigyelésen.

Kedves volt mindenki. Megkérdezték bejöhetnek-e tanulók, én mondtam jöhetnek, úgyhogy kotolásnál kisebb tömeg volt ott :D De nem bántam ,így tudnak tanulni. Barátnőm éjszaka szült, nála csak a szülésznő, az orvos és a gyerekorvos volt bent.

Gyerekágyon vannak 2,3 és 4 ágyas szobák. (Van egy egy ágyas is, de az az ikreseké és az osztályvezető pácienseié, nem lehet fizetni érte). Én 4 ágyasban voltam. A 2-3 ágyasak olyan fullosak, mint a szülőszobák, a 4 ágyasak kevésbé, vagy inkább úgy mondom régebben felújítottak. De ott is elektromos ágyak vannak, cuccoknak normális éjjeli szekrény meg egy nagy szekrény, normális asztal, székekkel, minden szobához saját zuhanyzó-wc, ami szintén normális. Alföldi wc meg egyszerű zuhanytálca van benne, de minden normális állapotú és tiszta. Itt is kedvesek voltak, segítettek kimenni wc-re amikor még szédültem. Kérésre megmutatták a baba pelenkázását, öltöztetését. Az ennivaló is szerintem rendben volt. Nyilván menza szerű, de szerintem jó íze volt és az adag is megfelelő volt.

A babát csak a kérésedre viszik el a csecsemősök, meg hallás vizsgálatra. A többi vizsgálatot, oltás beadást a szobában csinálja a gyerekorvos. A látogatók a szoba ajtajáig jöhetnek, a szobába be nem. Nagyon meleg van a babák miatt (télen szültem).

Igazából én abszolút elégedett voltam.

jan. 19. 16:23
 2/13 anonim ***** válasza:
64%

1-es vagyok, még azt hozzáteszem, hogy nincs program császár, megvárják amíg beindul a szülés (betöltött 37. héten még haránt fekvésű babám volt, ami egyértelmű császár indok, de nem adnak programozott időpontot, meg kell várni amíg beindul. És nekem is be is fordult következő héten)

Ha minden rendben akkor betöltött 42.hétig engedik vinni a terhességet. (41. héten van főorvosi bemutatás ahol döntenek, hogy indítás vagy lehet tovább vinni még)

jan. 19. 16:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

21-ben szültem, 35. héten elfolyt a magzatvíz, éjjel.

Vizsgálat után befektettek a vajúdóba, ctg nem volt.

Néha benézett egy szülésznő, rámpirìtott,ha nem megyek wcre, beöntést ad. (Ezt úgy kedvesen, a válla felett)

A szülőszobában kb majdnem egyedül szültem meg, a szülésznő a folyosón ülve vihorászott telefonban, mondta, szóljak,ha kell segítség. A kitolására jöttek be az orvossal, még engem csesztek le,hogy miért nem fekszem. De legalább a szoba, zuhanyzó rendben volt, szép, tiszta. Szerencsére gyorsan szültem,mert a szülésznő flegmázása elég idegesítő lett volna órákig.

A csecsemősök, nővérek, más orvosok mind kedvesek voltak. Ha valaki nem tudott valamit, türelmesen elmagyarázták.

Szóval egy szülésznőn kívül nincs okom panaszra.

Oxit nem kaptam, 4 ágyasban voltam,az is rendben volt. Ajtóig jöhetett a látogató (covid miatt egyszerre csak egy). Kajára nem emlékszem, a tea volt nagyon édes.

Ami nagyon pozitív volt, hogy a kitolásnál nem nyomni kellett,hanem volt egy fogantyú a kezemnél az ágyon (nem láttam csak éreztem), és azt kellett húzni. Szinte fájdalom nélkül szültem ezzel a módszerrel.

Csecsemős sűrűn járt,fürdetés a kórteremben volt.

jan. 19. 17:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami perverzio amugy, hogy van kad, de hasznalni nem lehet? Zalaegerszegen is ugyanez van. Megepult es soha egyszer nem lehetett hasznalni. Gondolom volt ra tamogatas, de eddig jutottak.
jan. 19. 18:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 Tervezésnél betervezték, de nincs hozzá meg a személyzeti infrastruktúra. Amíg a kádban vagy melletted kellene állnia egy szülésznőnek végig, ami ugye nem feltétlenül lehetséges, mert egy szülésznőre nem egy szülő nő jut egyszerre. Másrészt a takarításához, fertőtlenítéséhez is kell egy külön ember és nincs meg olyan gyorsan, mint egy zuhanyzó takarítás. Lehet valakinek többet kellene a közös vajúdóban várnia, mert az előtte lévő után még takarítják a kádat... (Nekem nem volt vágyam a kádban szülés ezért nem is néztem utana hogy pl a méhlepény megszületésére már ki kell-e szállni, de ha nem, azt le se lehet ereszteni a lefolyón (dugulás veszély), ki kell szedni az úszkáló méhlepény darabokat a vízből.)

És magánban miért megoldható? Mert ott nem vállalnak el egyszerre ennyi szülést. Ha megnézed pl a babyboxos fotókat Székesfehérváron születik napi 4-5 baba, de van olyan is, hogy 7, a pesti magánkórházakban meg maximum napi kettő, de vannak olyan napok, hogy egy se. A magánkórház megteheti, hogy már nem vállal el, ha túl sok kismama van kiírva hasonló időpontra, nem vállalnak komplikált eseteket sem, de egy megyei kórház nem küldhet el, hogy bocs február első hetére már vannak kiírva 15-en és van még az osztályon 5 koraszülés esélyes, úgyhogy téged már nem tudunk vállalni.

jan. 19. 19:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
2024-ben szültem ott. A végére sürgősségi császárom lett(belső hegszétválás), de le a kalappal. Sok rosszat olvastam a kórházról, de pozitív élményekkel jöttem el. Igaz ő a második gyermekem volt, így rutinosabb voltam már, de bármilyen kérdésem volt nagyon normálisan válaszóltak. Egyszer a lányom a nyakáig kakis volt, a ruha durván nézett ki amit ráadtak, így megprobáltam kicsit kiöblíteni a csapnál, vagy inkabb lemosni a nagyobb darabokat aztán visszavittem a csecsemősöknek és mondták, hogy nem kellett volna fáradnom vele, vihettem volna úgy is ahogy levettem róla. Az elsőt Tatabányán szültem. Ég és föld a 2 kórház.
jan. 19. 21:47
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én olyat is hallottam, hogy aki pl igény szerint szeretne szoptatni, azt nem engedik, és ha nincs tejed, beleegyezésed nélkül tápszerezik a babádat. Mennyi időre viszik el tőled? Nekem még nincs gyerekem, tájékozódni szeretnék, szóval nézzétek el nekem :).

Azt is hallottam, hogy helyhiány miatt nem volt aranyóra, mert pörgetni kellett az eseményeket.

Egyelőre úgy érzem, igény szerint szeretnék szoptatni, majd persze gyakorlatban meglátjuk, de ez az előzetes igényem.

jan. 21. 15:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én pont azt tapasztaltam,hogy állandóan azt kérdezték mikor evett? Próbálkozni kell, ó már eltelt másfél óra, akkor most megint lehet! Tápszer nem jött szóba, első napokban meg amúgy sem jellemző,hogy ömlik a tej.
jan. 21. 15:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Ja, aranyóra után vitték melegíteni pár órát (koraszülött), de aztán végig ott volt. Néha egy-egy vizsgálat volt, lezuhanyoztam, átöltöztem addig.
jan. 21. 15:53
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem nem nézték, hogy milyen időközönként szoptatok. Bejöttek az orvossal megnézni a babát, látták, hogy a kisrongya több helyen büfis, mondták akkor úgy látják van tej aztán kimentek. Többet rá se kérdeztek a szoptatásra.

Aranyóra maximum akkor maradhat el, ha tényleg több szülés van egyszerre. Nálunk a férjemnél volt aranyórán, mert engem sokáig varrtak.

#6-os voltam

jan. 21. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Székesfehérvári szülészetről szeretnék véleményt. Milyen élményeitek voltak apás szüléssel kapcsolatban?

Helló mindenki! Lassan megszületik első kis babánk , apás szülést szeretnék, de kicsit aggódom az miat hogy a párom nem lehet velem a vajúdási szakban nyilván nem szeretnék 4-5 nővel egy szobában vajúdni egyedül, őszintén fogalmam sincs hogy a kórhazban hogy vannak...

Milyen a Szèkesfehèrvári szülèszet?

Kinek milyen vèlemènye volt mostanában a szülèszettel? Mennyi esèly van bekerülni egy családi szobába? Kb milyen árban van?Van lehetőségem orvost választani?Melyik orvost ajánljátok?

Milyen a székesfehérvári szülészeten szülni?

A kórházban többször feküdtem már. De a szülészet új. 1 hónap múlva születik a babám. Milyen élményeitek vannak a szülészettel?

Székesfehérvári kórház szülészetéről mi a véleményetek???

Továbbá hogy működik az NST ? Kell időpont?? Nekem nagyon fura az egész rendszer, az első gyermekem külföldön szültem ott teljesen más minden.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!