Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Székesfehérvári kórházban...

Székesfehérvári kórházban lehet 1 ágyas szobát kapni szülés után? Nem baj, ha fizetni kell érte

Figyelt kérdés

2025. nov. 12. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

Egyetlen egy darab egy ágyas szoba van. Nem lehet érte fizetni, elvileg mázli hogy oda kerülhet-e az ember, gyakorlatilag az ikreseket és a protekciósokat teszik oda.

De nekem az a tapasztalatom, hogy odafigyelnek kit kivel tesznek egy szobába. Gyanús, hogy a négy ágyas szobába amibe kerültem nem véletlenül volt mindenki diplomás és hüvelyi úton szült.

(Szerintem a császárosok vannak a 2 és 3 ágyas részen, a hüvelyivel szültek a 4 ágyason, de mindegyik felújított, rendezett, elektromosan mozgatható ágyakkal, minden szobához külön mosdóval.)

2025. nov. 12. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Persze, mert a szülész mindenkit megkérdez, hogy mi a végzettsége és a diplomást nehogy már egy szakmunkással tegyék össze, mert éjjel ezért fog forgolòdni az ágyban. 🤦‍♀️
2025. nov. 12. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
53%

#2 Nem kell megkérdezni, benne van a kiskönyvben a legelső oldalon...

Amúgy a mondanivalóm lényege az lett volna ennél burkoltabban, hogy nem kell attól tartani hogy 3 C-vel, vagy más kultúrájúval lesz egy szobában az ember, akihez jön majd a kiccalád, mert nem tűnt véletlenszerűnek a beosztás.

Nyilván lehet más ha teljesen teltház van.

Mi se kérdezgettük egymást arról ki mit végzett, de az anyakönyvezésnél hangosan tettek fel a szobában minden kérdést, és közte volt az anya és az apa legmagasabb iskolai végzettsége és foglalkozása is.

2025. nov. 12. 21:35
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Képzeld, mi hatan voltunk egy szobában és volt császáros meg hüvelyi úton szült is és magyar és cigány is. Biztos majd ott nézegetik ki mivel foglalkozik...
2025. nov. 12. 21:38
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
#4 A kérdés konkrétan Székesfehérvárra vonatkozik. Székesfehérváron nincs 6 ágyas szoba, szóval ha nem ott szültél nem kellene lepontozni azt, aki ott szült és releváns választ tud adni.
2025. nov. 12. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
A lakosságot nézve szinte tuti nem a napon barnulás kerülsz egy szobába, de ez ilyen.
2025. nov. 12. 22:21
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nincs bele írva a kiskönyvembe a végzettségem, senkit nem is érdekelt. A kòrházban, pedig az utolsò nap jött egy hölgy papírokat intézni, aki ott megkérdezte a férjem és az én végzettségemet, iskolánkat. Mondjuk én fizetős két ágyas szobában voltam, de ott nem válogattak senki között, ahol volt hely oda kerültél. Nem végzettség alapján....
2025. nov. 13. 07:39
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

2x szültem az elmúlt években szfváron.

Nálam pl nem volt a kiskönyvben a végzettségem/iskoláim :D

A szülésznő mondta, 1 ágyasba 90%-ban a főorvosok páciensei kerülnek, így kb esélyem sincs. Fizetni nem lehet érte.

Mind a 2x 4ágyasba tettek, ráadásul ugyan abba a szobába.

Először a szobatársaim: Egy 14éves cigány csaj első gyerekkel, egy 40+os cigány nő a 6.gyerekével és egy ágy üres volt.

Másodszor: Egy velem egyidős csaj, de ő császáros volt, első gyerekkel, egy koraszülöttes cigány lány, ő fenn a gyerek lenn. És egy néni aki nőgyógyászati műtétre várt.

Én diplomával, természetes szüléssel....

Szóval a válogatják kiket tesznek össze sem mindig jön be :D

2025. nov. 13. 07:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom Székesfehérvár is elesett. Egerben nem látok annyi C típust, hogy attól kelljen félni mint amit az utolsó leírt.
2025. nov. 13. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Oda tesznek ahol van hely. Én egyágyas szobát kaptam, pedig nem kértem. Második gyermek volt, így csak akkor nyitották rám az ajtót, ha nekem hoztak szurit vagy a gyerekhez jöttek amúgy meg szóljak, ha kell segítség.
2025. nov. 13. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Hol szülhetek? Választható, hogy melyik kórházban szeretnék szülni?

Sziasztok! Babát tervezünk, egyelőre sajnos még nem jött össze. Felmerült bennem a kérdés, hogy ha majd arra kerül a sor eldönthetem azt, hogy hol szeretnék szülni? Kinéztem például a székesfehérvári szülészetet, amit most gyönyörűen felújítottak. De Szerkszárdhoz...

Valaki szült a közelmúltban a Fejér Megyei Szent György kórházban?

Kiváncsi vagyok ott hogyan zajlik egy szülés. Van e valamilyen tanács, hogy ha ott szeretnék szülni.

Székesfehérváron van a kórházban V. I. P. szoba?

Jó lenne, ha apuka nem csak a látogatási időben lehetne bent velünk, hanem azon túl is, akár bent is aludhatna.. van v.i.p. szobája a fehérvái kórháznak? ha igen, oda hogy lehet "bekerülni"?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!