Mi lett a 28. Hetes koraszülött babával akit,az anyja egy pelenkázón hagyott miután átbumlizott vele a városon és egy orvos találta meg?

válasza:Errecén is kíváncsi vagyok, ennyit találtam
GOKVI-ban hagyott kis Andris állapota továbbra is válságos, de stabil.
Az orvosi jelentések és a kórház közleményei alapján a következőket lehet tudni a jelenlegi helyzetről:
Mivel a kisfiú extrém koraszülöttként (28. hétre, 870 grammal) született, és a születése után nem kapott azonnal steril ellátást, valamint a hideg pelenkázóban testhőmérséklete kritikusan lecsökkent, a tüdeje és a keringése is súlyos terhelésnek volt kitéve. Jelenleg is a koraszülött intenzív osztályon ápolják, ahol gépi lélegeztetésre és folyamatos keringéstámogatásra szorul.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:4
Mindenütt van inkubator? Vannak kétségbeesett emberek és ahogy a 3. írta, nem ismered a hatteret

válasza:

válasza:#5! Igen, majdnem minden kórházban van. Szóval elég életszerűtlen, hogy sehol nem talált. Tegyük fel, hogy nincs GPS, telefon, semmi. Bárkit megkérdezhetett volna, hol van a legközelebbi kórház. Nem kell megmondani, mit szeretne.
Jobb is, hogy nem ismerem a hátteret. Valószínűleg csak súlyosbítaná. Ha a baba meghal, az gondatlanságból elkövetett emberölés. Minden más csak kifogás.

válasza:Oke 7-es, te majd igy csinalod es orulsz akkor magadnak.
De azt kellene felfogni, hogy altalaban aki ilyesmi lepesre szanja a fejet, az egy sulyos krizisben van. Akarmi miatt, lehetne itt napestig sorolni. En se tudom megerteni,foleg, hogy anya vagyok en is, nem is akarom, de felfogom azt, hogy ez letezik.

válasza:Az elhagyott babák története nem egyszerűen "rossz anyák" története. Sokkal inkább a láthatatlan krízisek sorozata: ellátórendszeri hiányosságok, szociális krízis, pszichés beszűkülés, kapcsolati erőszak, félelem a hatóságoktól, izoláció, információhiány, pánik. Ha ebből csak annyit tanulunk, hogy „milyen nő az ilyen”, akkor a következő baba is veszélyben lesz.
Ebben a történetben két igazság van
1. a gyermek életének védelme elsődleges
2. a krízisben lévő anya segítése nem luxus, hanem megelőzés
A kettő nem zárja ki egymást – sőt, egymást erősítik.
Kapcsolódó kérdések:
Ma szállítják oda a kislányom, és érdekelne bármi tapasztalat, vélemény az ottani osztályról.
Olvastam már erről a neten és százalékban fejezik ki, hogy mennyi a túlélési esély, elvileg lehet teljesen egészséges majd, de ezt nehéz elhinni. Még időre született gyerekek is mentális betegek lehetnek könnyedén, meg lehetnek tanulási nehézségeik stb... Mennyire...
Mennyire számít koraszülöttnek,ha 3-héttel korábban érkezik?Lehetnek belőle problémák,vagy lehet belőle teljesen egészséges csecsemő?
Szóval szülés után nem sírt fel, ballonos lélegeztetést kapott, majd oxigént 1 napig. Koraszülött. Ez egyenlő lenne az újraélesztéssel?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!