Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi lett a 28. Hetes koraszülöt...

Mi lett a 28. Hetes koraszülött babával akit,az anyja egy pelenkázón hagyott miután átbumlizott vele a városon és egy orvos találta meg?

Figyelt kérdés
Jól van vajon,hogy olyan sokáig nem kapott légzés támogatást?
febr. 17. 14:02
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Errecén is kíváncsi vagyok, ennyit találtam

GOKVI-ban hagyott kis Andris állapota továbbra is válságos, de stabil.

Az orvosi jelentések és a kórház közleményei alapján a következőket lehet tudni a jelenlegi helyzetről:

Mivel a kisfiú extrém koraszülöttként (28. hétre, 870 grammal) született, és a születése után nem kapott azonnal steril ellátást, valamint a hideg pelenkázóban testhőmérséklete kritikusan lecsökkent, a tüdeje és a keringése is súlyos terhelésnek volt kitéve. Jelenleg is a koraszülött intenzív osztályon ápolják, ahol gépi lélegeztetésre és folyamatos keringéstámogatásra szorul.

febr. 17. 14:19
 2/32 anonim ***** válasza:
22%
Hú, ez mikori hír? Én erről semmit nem hallottam. Hogy lehet ilyet csinálni?😭
febr. 17. 17:32
 3/32 anonim ***** válasza:
76%
Legalabb nem a kukaba dobta. Ugy lehet ilyet csinalni, hogy vannak nagyon szomoru sorsok es kilatastalan elethelyzetek. Szegeny babaval nem tudom mi lesz, de remeljuk, hogy maradektalanul felepul.
febr. 17. 17:46
 4/32 anonim ***** válasza:
20%
#3! Na, mindjárt megsajnálom. Aztán belehalt volna, ha egy inkubátorba teszi a pelenkázó helyett. Nem sok különbség van a kukához képest.
febr. 17. 18:33
 5/32 anonim ***** válasza:
87%

4

Mindenütt van inkubator? Vannak kétségbeesett emberek és ahogy a 3. írta, nem ismered a hatteret

febr. 17. 18:40
 6/32 A kérdező kommentje:
Pár hete hallottam a híradóban. Babakocsiba tette,át BKV-zott vele a városon meg a tesókkal hogy inkubátorba tegye de állítólag nem talált. Azóta jár szegény pici a fejemben hogy remélem túl fogja élni,ha ezt kibírta a fejletlen kis tüdejével.
febr. 17. 19:52
 7/32 anonim ***** válasza:
17%
Akkor is ha nincs inkubátor leadom a kórházba...
febr. 17. 21:20
 8/32 anonim ***** válasza:
10%

#5! Igen, majdnem minden kórházban van. Szóval elég életszerűtlen, hogy sehol nem talált. Tegyük fel, hogy nincs GPS, telefon, semmi. Bárkit megkérdezhetett volna, hol van a legközelebbi kórház. Nem kell megmondani, mit szeretne.

Jobb is, hogy nem ismerem a hátteret. Valószínűleg csak súlyosbítaná. Ha a baba meghal, az gondatlanságból elkövetett emberölés. Minden más csak kifogás.

febr. 17. 21:29
 9/32 anonim ***** válasza:
81%

Oke 7-es, te majd igy csinalod es orulsz akkor magadnak.

De azt kellene felfogni, hogy altalaban aki ilyesmi lepesre szanja a fejet, az egy sulyos krizisben van. Akarmi miatt, lehetne itt napestig sorolni. En se tudom megerteni,foleg, hogy anya vagyok en is, nem is akarom, de felfogom azt, hogy ez letezik.

febr. 17. 21:30
 10/32 anonim ***** válasza:
82%

Az elhagyott babák története nem egyszerűen "rossz anyák" története. Sokkal inkább a láthatatlan krízisek sorozata: ellátórendszeri hiányosságok, szociális krízis, pszichés beszűkülés, kapcsolati erőszak, félelem a hatóságoktól, izoláció, információhiány, pánik. Ha ebből csak annyit tanulunk, hogy „milyen nő az ilyen”, akkor a következő baba is veszélyben lesz.

Ebben a történetben két igazság van

1. a gyermek életének védelme elsődleges

2. a krízisben lévő anya segítése nem luxus, hanem megelőzés

A kettő nem zárja ki egymást – sőt, egymást erősítik.

febr. 17. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

A szolnoki koraszülött osztályról valakinek tapasztalata?

Ma szállítják oda a kislányom, és érdekelne bármi tapasztalat, vélemény az ottani osztályról.

26. hétre született gyerek valóban lehet később teljesen egészséges(mint ahogy hivatalos leírások állítják) vagy ez lehetetlen ennyire korán...

Olvastam már erről a neten és százalékban fejezik ki, hogy mennyi a túlélési esély, elvileg lehet teljesen egészséges majd, de ezt nehéz elhinni. Még időre született gyerekek is mentális betegek lehetnek könnyedén, meg lehetnek tanulási nehézségeik stb... Mennyire...

Lehetnek gondok abból a későbbiekben ha a baba a 36.hétre születik?

Mennyire számít koraszülöttnek,ha 3-héttel korábban érkezik?Lehetnek belőle problémák,vagy lehet belőle teljesen egészséges csecsemő?

Mit jelent a szülés utáni ballonos lélegeztetés?

Szóval szülés után nem sírt fel, ballonos lélegeztetést kapott, majd oxigént 1 napig. Koraszülött. Ez egyenlő lenne az újraélesztéssel?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!