Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen emlékeket őrzöl a...

Milyen emlékeket őrzöl a szülésedről és mikor történt a nagy esemény?

Figyelt kérdés
Nekem ugyan kimaradt az anyaság élménye, de az "apuka" jelentkezett utólag.

febr. 24. 07:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

A fizikai nyomait a mai napig magamon viselem, ezen kivul hanyingert, ha eszembe jut. Igen, eleg traumatikus volt es a mai napig nem tudtam feldolgozni, pedig mar 5 eve volt. A haloingek, amiket a korhazban hordtam, megvannak meg valahol, de ennyi. Az is csak azert, mert ugy volt kezdetben, hogy lesz meg baba es hatha kelleni fog, de valoszinuleg ez mar nem fog bekovetkezni sose.

Magat az anyasagot azt szeretem es a kisfiam eddigi eletebol mindig elraktam valami jatekot, ruhat, targyat, amit szeretett regen. Persze nem az osszeset, csak a szamara kulonlegeseket.

febr. 24. 07:46
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Kb. 3,5 éve történt, nagyrészt szép emlékeket őrzök (fejben). Azt a képet pl. sosem fogom elfelejteni, ahogy anyukámat "nézte" (ő volt benn velem, az ő kezébe adták, mikor megszületett).
febr. 24. 07:51
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

2023.10.21.💙

A lehető legsz@rabb emlékeket őrzöm arról a napról (sürgősségi császár), ezért nem is lesz több gyerek. De őt mindennél jobban imádom💙💙

febr. 24. 07:55
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
2015 december. 33. hét,de 2 kg volt. Elvitték,meg sem mutatták, legalábbis nem emlékszem rá. Valamiért azonban azóta is nosztalgikus hangulatba kerülök ha eszembe jut az a 2 hét a PIC-en az inkubátorban, pedig volt aggódni valónk bőven, legalábbis nekem ezt adták be. Mert azóta láttam már 2 kiló 30 dekás babákat is hogy kórházban fotózták őket. Nem vették el az anyjától.
febr. 24. 08:23
 5/15 anonim ***** válasza:
93%

Mind a 2 szülésemre emlékszem elejétől a végéig.

2019 és 2021

febr. 24. 08:27
 6/15 A kérdező kommentje:

Meg tudom érteni, aki csak egy gyermeke tudott vállalni. Nekem sem tudott testvérem születni egészségügyi okokból (anyukám nem volt alkalmas második baba kihordására.)

Bennem egy rettegés volt végig a szülés gondolatára, de apukajelölt sem volt a fogamzóképes korszakomban egyáltalán, illetve képtelen voltam vele összejönni. (Kész csodának tartom, hogy az "apuka" 49 éves korom környékén megnevezte magát, de akkor már késő volt a családalapítás.)

Nagymamám is igen nehezen szülte anyukámat, ő is egyedül nevelkedett.

Mégis van 3 mostohatestvérem apai részről, apám második házasságából. De velük nem sikerült szoros kapcsolatot létesíteni.

febr. 24. 08:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Hosszú vajúdás emlékét, végül császárt. Szenvedős volt, de vicces. Mint minden az életemben. 2024.08.20.🩵
febr. 24. 09:46
 8/15 anonim ***** válasza:
Egy háromszor műtött gátsebet, egy kokárdát (koraszülés lett az ünnepség helyett) és egy 29 éves lánygyereket :)
febr. 24. 10:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
2025.08.01. Indítottak a 41. -ik héten. Sok minden miatt volt brutál fájdalmas, kaptam oxitocint is, de végül sikerült megszülnöm. Igazság szerint a vajùdásra foszlányokban emklészem, de lehet jobb is. Az megmaradt bennem, hogy a férjem pròbál simogatni én meg rászòlok, hogy ne ne ne. Aztán mikor eljött a kitolás és megvolt már elfelejtettem azt a nagy fájdalmat amit akkor éreztem.
febr. 24. 10:34
 10/15 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló: ha 29 éves lányod van, akkor már akár az unoka is bármikor úton lehet. :)

Tehát 1997. március 15. volt a nagy nap. Én aznap sokat emlegettem az akkor még élő és egészséges édesanyámnak, hogy kereken egy hónapja volt az első "beavatásom" a felnőtt életbe. Régen volt, alig emlékszem már.

A többieknek szép napokat és erőt, egészséget kívánok a kicsi gyerekekkel! (Szerintem még a 2015. decemberi születési dátum is "kisgyerekkort" jelent.)

febr. 24. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mennyire fontos, lelki esemény az életedben a szülés?

Milyen szempontokat tartasz szem előtt, amikor kísérőket, segítőket választasz magad mellé?

Valaki szült akkor, amikor esemény vagy rendezvény volt?

Létezik,hogy valakin nem látszik vajudás?

Szülés előjelei lehetnek? Kérem tegyék meg tippjeiket, mikorra várható az esemény?

Két napja megy a hasam. Arcom felpuffadt. (ajkaim is, plusz orrom) Olyan furcsán fáj a hasam. (ezt nem tudom pontosabban megfogalmazni)és mintha keményebb is lenne. Fáj a derekam, a szemem, a fejem. És teljesen antiszociális vagyok, nincs kedvem senkivel sem...

Létezik még esemény utáni tabletta?

Gondoltam császár után, ha már letelik a 6 hét és lehet sexelni,amig nem hat a tabletta azzal védekezhetnénk...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!