Szuleskor tilos a kormon hagyni gellakkot,mukormot?

válasza:A kutyát nem érdekli, nekem még a lábamon is az volt.
A mai világban elég nagy baj ha ez alapján tudnak valamit megállapítani. Mikor már milyen komoly gépek vannak.

válasza:Sokszor pont a gépeket zavarja be a sötét színű köröm. Valami ujjra csíptethető ketyere, nem tudom mi, ami nem tud pontos értéket mutatni. 2 hónapja amikor a kolleganőmet műtőtték akkor külön kérték, hogy műtét előtt mossa le/szedesse le a festéket.
De az nem szülés volt, hanem komoly, több órás, alatatásos műtét.

válasza:Nem ajánlott, mert komplikáció esetén, ha sürgősségi császármetszésre van szükség, az ujjra szokták csiptetni a véroxigén szint mérőt és a műköröm/géllak vastagsága miatt előfordulhat, hogy nem fog működni a készülék érzékelője.
Tehát tervezett műtétkor kifejezetten szokták kérni, hogy ne legyen műköröm.
Illetve a baba ellátásánál sem szerencsés, több okból sem. Egyrészt megsértheted vele a baba bőrét, másrészt nem higiénikus, mert napi sok alkalommal fogsz kakis popót törölni és a körmöd alá ha bemegy, ki nem takarítod.Harmadrészt napi 100x fogsz kezetmosni, így hamar tönkremegy a manikűr és csináltathatod hetente.
Szóval az első pár hónapban felesleges.

válasza:Negyedik kommentelő jól összefoglalta, egyet hadd tegyek még hozzá, ha ne adj isten koraszülött baba lenne, inkubátorba kerül stb, nem érhetsz hozzá kengurúztatáskor géllakk/műkörömmel. Mert az nem fertőtlenítő megfelelően. Csakis natúr körömmel fogják engedni, ez a szabály.
Volt már rá példa, a baba előbb érkezett, anyuka még pont nem szedette le a körmét, hiszen még hetek voltak hátra. Addig nem vehette kézbe a babát, amíg egy körmös le nem szedte neki.

válasza:Én még annyit hozzáteszek az előttem hozzászólókhoz, hogy mindegy milyen szülés utána még jó ideig elég rottyon van az ember, vagy a hasa vagy az alfele van kettévágva és összevarrva, nem tud hosszabb ideig ülni, vérzik, szinte folyamatosan szoptat, van akinek ömlik a melléből a tej, pont nincs arra kapacitása az embernek, hogy körmöshöz menjen rendbe rakatni a lenőtt körmöket...
Jobb szülés előtt leszedetni és amikor már úgy érzi az ember, hogy újra van életkedve, kapacitása és rutinja a babaápolasban, látja hogy fog menni nagy körömmel, akkor elmenni és újra rakatni.

válasza:Nem tilos, nyilván el fognak látni műkörömmel is és nem fogsz belehalni se te, se a baba.
De jól összefoglalták az indokokat, hogy miért nem célszerű. Ha kérik, akkor hidd el, hogy okkal kérik, hogy szedesd le, nem azért, mert elítélnek miatta.

válasza:"Nem ajánlott, mert komplikáció esetén, ha sürgősségi császármetszésre van szükség, az ujjra szokták csiptetni a véroxigén szint mérőt és a műköröm/géllak vastagsága miatt előfordulhat, hogy nem fog működni a készülék érzékelője."
Akkor lehet máshova is csíptetni a pulziximétert. Megoldják. Ez egy elavult tévhit. Többször is műtöttek már műkörömmel, géllakkal, volt sürgősségi császárom is, amikor lehetett, megkérdeztem előtte az anesztest, zavarja-e, leszedjem-e, mindig az volt a válasz, hogy jól felszerelt műtőben senkit nem érdekel a beteg körme.
"Tehát tervezett műtétkor kifejezetten szokták kérni, hogy ne legyen műköröm."
Van, aki kéri, de egyre ritkább.
"Illetve a baba ellátásánál sem szerencsés, több okból sem. Egyrészt megsértheted vele a baba bőrét,"
A természetes köröm sokkal élesebb, mint a géllakkal, műkörömmel bevont. Pont, hogy ezzel nem lehet megsérteni a babát.
"másrészt nem higiénikus, mert napi sok alkalommal fogsz kakis popót törölni és a körmöd alá ha bemegy, ki nem takarítod."
Szappan, körömkefe. Próbáld ki, hasznos dolgok ;)
"Harmadrészt napi 100x fogsz kezetmosni, így hamar tönkremegy a manikűr és csináltathatod hetente."
Egyértelmű, hogy a büdös életben nem volt még műkörmöd, mert akkor tudnád, hogy ez baromság.
Volt koraszülős szobatársam, senki nem szólt a géllakkja miatt. Nem kellett leszednie, nem is tudta volna megoldani. Tökéletesen fertőtleníthető a műköröm felülete is, ha az ember alaposan kezet mos.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
34 hetes 4 napos terhes vagyok és igazából már 4 héttel ezelőtti vizsgálaton ilyen volt a méhszájam mégsem mondtak/írtak fel semmit. 2 héttel ezelőtt terhesgondozáson CG3000 volt. 2 napja pedig megint voltam és megint CG2000. Rezidens volt a vizsgálaton, ő pedig írt...
Egyéb módon szerezhet nekem örömet a férjem vagy ajánlott ilyenkor minden ilyesmit kerülni?
Tegnap volt a nagy éjszaka, orvosnál lesz látogatás aki majd mindent elmagyaráz, tudom még 24 órája se volt de mégis érdekelne hogy ilyenkor miket tilos csinláni vagy enni stb meg mi az amit kell? Mindennel tisztában vagyok de talán írtok 1-2 jó tanácsot😇
Lehet alá huzni bugyit vagy melltartót vagy az tilos?
Azt mondta a dokim, hogy 6 hétig semmilyen hüvelyi akció nem lehet. De azt nem mondta, hogy mi a helyzet az önkielégítéssel..
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!