Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Betegesen rettegek a szüléstől...

Valaki : kérdése:

Betegesen rettegek a szüléstől, császárt tudok intézni?

Figyelt kérdés

Kb 2 millió a keretem a császárra, ami nem hiányzik sehonnan. Nyilván magán helyen próbálkoznék, de hol? Sehol nem írják egyértelműen, hogy lehet ilyet, itt gyakorin meg azt írják, magánban az van, amit mondok.

Amiket olvastam, nem, én a természeteset nem vállalom.

A természetes szülés fétisesek, kötözködők, akik imádnak szenvedni, kíméljetek, nem reagálok, és a többi normális válaszolót is arra kérem, ne reagáljon nekik. Úgyis megjelennek

máj. 8. 17:30
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell magán úton intézkedések, ha fennállnak bizonyos körülmênyek. Szerintem elég pl a magas anyai életkor, szívbetegség, téraránytalanság a medencében, túl nagy magzat és programozott császárral lehet szülni. Csak meg kell beszélni az orvossal. Nekem az ismerősöm 37 felett mindkét gyerekét programozott császárral szülte.
máj. 8. 18:04
 2/42 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy bőven alatta vagyok… nekem egy olyan betegségem van, aminek fixen semmi köze ehhez

Hajlandó vagyok én fizetni

máj. 8. 18:13
 3/42 anonim ***** válasza:
45%
Nekem pont ellenkezőleg volt fóbiám. Volt egy császárom, azután egy sima szülésem. Annyira rosszul viseltem fizikailag is a császárt, hogy rettegtem tőle. Sajnos a harmadik megint császár lett. Több, mint 4 év telt el, de még mindig kiborulok tőle. Sejtem, mit érzel, így megértem. Asszem az asszonysutyorgó csoportban is voltak ilyen kérdések. Ha tag vagy keress rá csoporton belül. “császár” meg “magán kórház”, ilyesmit. Ott konkrét intézményt is javasoltak saját tapasztalatok alapján. Ne foglalkozz másokkal! Nem vagyunk egyformák. Csináld úgy a dolgaidat, hogy neked jó legyen! 🙂
máj. 8. 18:19
 4/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez nagyon jólesett!

Borzasztó állapotban vagyok… per pill is egyedül sírdogálok… :(

máj. 8. 18:27
 5/42 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy tudom ha indokolt megcsinálják. De az hogy valaki fél a szüléstől, nem biztos hogy elég indok. Az meg hogy a magánba hogy van na azt pont nem tudom. De 2 millió? Ne már. Gyémánt szikével dolgoznak vagy mi a jóisten? 400ezret még el tudok képzelni
máj. 8. 18:30
 6/42 A kérdező kommentje:
Ilyesmi árakat láttam, igen. Csak sehol nem írják, hogy lehet kérni is. Sima szülésre nem megyek magánba. Hátha ez majd motiválja őket, hogy ja hogy császár nem? Akkor viszont látásra…
máj. 8. 18:34
 7/42 Metionin ***** válasza:
70%
Szerintem olyan kórházakban, mint pl. a Maternity, van ilyenre lehetőség. De ha nem találsz Magyarországon, akkor irány Szlovákia. Nagyon jó magánkórházak vannak és árban sincsenek annyira elrugaszkodva magánkórház szinten. Ugyan más témában de nézegettem már szlovák klinikát, volt az árlistában programcsászár, az biztos.
máj. 8. 21:01
 8/42 anonim ***** válasza:
43%
Kétlem, hogy ennyi ésszel, ennyi pénzed van. Attól, hogy nem hirdetik, nyilván lehet kérni császárt, mivel nem te érdekled őket, hanem a pénzed. Itt azért írta "mindenki" mert odament és megkérdezte. Terhes vagy már egyáltalán?🤣
máj. 9. 08:42
 9/42 A kérdező kommentje:
Ok
máj. 9. 16:54
 10/42 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet próbálni pszichiátriai véleményt kerni, hogy fóbiád van tőle vagy poszttraumás vagy.
máj. 9. 21:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Betegesen félek a szüléstől, de szeretnék gyereket, van esélyem az örökbefogadásra?

Ha valaki nem akar saját gyereket, mert fél a szüléstől, ilyen indokkal van esély arra, hogy engedélyezzék az örökbefogadást. Tényleg nem tudom elképzelni, hogy szüljek, biztosan belehalnék, el sem tudom képzelni, hogy ott kijöjjön egy gyerek, meg az egyéb dolgok, szoptatás stb.

Miért undorodhatok betegesen a szüléstől, a terhességtől, magától a női élettől? De gyereket azonban szeretnék.

Sejtem, milyen dolgok állhatnak a háttérben, ám ha ezekre fény is derül, változni sajnos a dolog nem fog: hormonszintmérés bizonyítja, hogy 90%, hogy nem is tudnék teherbe sem esni, szinte semmi ösztrogént nem termelek, amit nem is bánok, ugyanis taszít a terhesség, a...

Betegesen rettegek a hüvelyi úton való szüléstől, nőgyógyászati vizsgálattól. Mit tehetnék? Mivel nyugtathatnám meg magam? Lassan őrületbe kergetem a férjem is.

A legelejétől kezdve sarkalatos pontja volt az anyaságomnak a szülés. Nem is konkrétan a szülési fájdalomtól félek (attól is, de attól kevésbé), hanem a kiszolgáltatottságtól, attól, hogy maradandó sérülést szenved a hüvelyem, gátam és a beavatkozásoktól: kézzel...

Mit tehetnék ha már betegesen rettegek a szüléstől?

Mindig is megviseltek a nőgyógyászati vizsgálatok (volt, hogy elsírtam magam, de fizikai tünetei is vannak, pl.: egekbe szökő pulzus, magas vérnyomás, remegő lábak, akaratlanul megfeszülő izmok ott lent), de a szülés gondolatától teljesen bepánikolok (egy gyerekkori...

Csajok! Beparázta, szinte már betegesen félek a szüléstől (császár lesz). Ti hogy gondoltok arra a napra? Nem féltek?

Attól a pillanatól mikor betolnak, a műtét, utána a seb, felkelés, katéter....váááá félek, meg mi van ha komplikáció lesz? Vagy a kicsikével valami? Ti hogy győzitek le ezeket a gondolatokat. Szombat óta megy el darabokban a nyákdugóm, éjjel nagyon görcsöltem,...

Egy barátnőm még csak a negyedik hónapban van, de már most látni rajta, hogy tiszta feszélyezett, ideges, stb. Betegesen fél a szüléstől?

Egyszerűen betegesen retteg a szülés miatti fájdalomtól. Azt mondja, szülni nem akar, csak a babát szeretné megkapni, szülés nélkül. Ezt persze nem gondolja szó szerint, vagy én már nem is tudom. El akar kezdeni spórolni, és keresni akar egy olyan orvost, akit...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!