Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurális érzéstelenítés...

Epidurális érzéstelenítés mellett ugyanúgy lehet érezni a toló fájásokat, vagy legalább magát az ingert?

Figyelt kérdés
júl. 4. 08:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A vége felé (nyilván van egy protokoll, hogy hány cm tágulásnál) már nem adnak epidurált, pont azért, hogy érezd a tolófájásokat és tudj is tolni rendesen. Ezért szokták mondani, hogy van egy pont, amíg eldöntheted, hogy kérsz-e epidurált, de utána már nem adnak.
júl. 4. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ugyanis meg van szabva, hogy a vajúdás melyik szakaszában lehet epidurális érzéstelenítést alkalmazni. Úgy adagolják, hogy a végére már kimenjen a hatás. Szóval igazából csak a vajúdást könnyíti meg, a kitolásnál érzel mindent.
júl. 4. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Egyébként a szülési fájdalom (tágulás) nem olyan vészes. És ott a mindent feledtető eredémy!
júl. 5. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:
eredmény, na
júl. 5. 10:38
 5/7 A kérdező kommentje:
3! Tudom, túl vagyok rajta 2x is, minden érzéstelenítés nélkül :) csak kíváncsi voltam, mert láttam videókat, ahol szemrebbenés nélkül nyomnak a vajúdók, emiatt kérdeztem.
júl. 5. 12:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 4x, de bármilyen fájdalmat elviselek, minthogy beszúrjanak egy injekciót a gerincembe.
júl. 5. 15:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindent ugyanúgy éreztem.

Van összehasonlítási alapom, 2x csináltam végig minden nélkül, illetve 2x EDA-val, ami nem nagyon hatott. Ebből az egyikkel eljutottam a tolófájásokig, ő hüvelyi úton született, a 4. sürgősségi császárral.

júl. 5. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Esetleg tudna olyan mesélni aki kért epidurális érzéstelenítést szülés alatt?

Milyen volt? Mennyire hatott? Meddig adták (Hüvelyi szülés esetén érdekelne kifejezetten)

EDA labor nélkül kaphatok epidurális érzéstelenítést?

Az én dokim ezt megsem említette egyáltalán,hogy ilyen van teljesen véletlenül találtam ma rá és utána néztem. 37+5 napos vagyok. Sajnos nem találkozom már vele a szülésig magándolgai miatt. Amennyiben nekem nem készült ilyen, akkor nem is kaphatok ilyen...

Sote I vélemények? Szülés milyen volt? Milyenek a gyermekágyas osztályon a körülmények? Vbac?

Első babámat a Jáhn Ferencben szültem, vegül fájásgyengeség miatt császár lett, 41. Héten ballonos oxis indítás után. Mindenki nagyon rendes volt és a bent töltött idő is, azonban maga a szülés azért volt rossz élmény, mert ha bár tudták, hogy császár lesz mégis még 8...

Epidurális érzéstelenítés után kell valamit szedni?

Sziasztok kaptam epidurális érzéstelenítést szülés elött és érdekelne hogy kellett e szedni valakinek valamit utána hogy ne legyen komplikáció vagy nem?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!