Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sote I vélemények? Szülés...

Sote I vélemények? Szülés milyen volt? Milyenek a gyermekágyas osztályon a körülmények? Vbac?

Figyelt kérdés

Első babámat a Jáhn Ferencben szültem, vegül fájásgyengeség miatt császár lett, 41. Héten ballonos oxis indítás után. Mindenki nagyon rendes volt és a bent töltött idő is, azonban maga a szülés azért volt rossz élmény, mert ha bár tudták, hogy császár lesz mégis még 8 órát kellett vajúdnom annyira sok volt a sürgős császáros eset. Ott nagyon természetes szülés pártiak és nincsen fájdalomcsillapító sem. Maga a felépülésem gyors volt, semmi bajom nem volt, így a császár nekem jó élmény volt nagyon.

Második babámat várom és ha minden jól megy 18 hónap különbség lesz a kettő között. Eljátszottam a gondolattal, hogy őt talán természetesen kellene megpróbálni, plusz tudtommal már ekkora korkülönbség sem ok a császárra. Viszont nagyon félek megint a vajúdástól. Csak 4 centire tágultam, de nagyon rosszak voltak a fájások, alacsony a fájdalomküszöböm és rettegek. Jáhnban nem adnak fájdalomcsillapítót de tudtommal soten igen, ott lehet gerincbe adva is kérni. Ha császár lenne akkor inkább Jáhnban szülnék.

Ajánlanátok a sote 1et szülni? Milyen élményetek volt ott? Milyenek a körülmények? Mi a protokoll meddig kell bent maradni?

2024. júl. 30. 09:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérni kérhetsz fájdalomcsillapítót, max nem kapsz. :)

Nekem nagyon rossz élmény volt, eszem ágában sincs megint odamenni szülni, de én úgy látom, hogy ez nagyon nagyon összetett dolog. Nyilván nem ugyanaz a megélése annak, aki 5 perces erős fájásokkal ér be egy laza időszakban, mint nekem, akinek indították, csúcsidőben. Várni kellett a szülőszobára, közös wc-nk volt a szomszéd szobában vajúdó kismamával, aztán nem volt hely a gyermekágyon, így egy napra elválasztottak minket a kislányommal. Aztán full tele volt a gyermekágy, két szobára jutott egy fürdő, mindenhol 4-en voltak, nálunk az egyik anyuka ikres. Higiénia ilyen körülmények között nulla, a fürdő állandóan foglalt, pihenés nulla...

Az indított szülésemet nem részletezem. Sikerült természetesen, de minden létező beavatkozás megtörtént, konkrétan úgy éreztem, hogy kierőszakolták belőlem a gyerekem és ez egy erőteljes szégyenérzettel társult, mint akit tényleg megerőszakoltak.

Amikor először kértem edát, még korai volt, 20 perccel később a szülésznő szerint már késő... Újabb könyörgés után kaptam valami nospás zsibbasztó szurit. Nekem elég volt, de azt is borzasztóan éltem meg, hogy ennyit kellett érte könyörögni.

Egyébként a maga módján kedves volt mindenki, csak hát darab-darab.

Szóval nem tudom. Én el kellett hogy menjek perinatális tanácsadóhoz, hogy segítsen kicsit "átkeretezni" az eseményeket, hiszen az a lényeg, hogy itt vagyunk, jól vagyunk. Amikor kimondtam, hogy Sote 1-en szültem, rögtön egy "ijj" volt a válasz. Most a második gyerkőcnél magán szülésre készülök fogadott szülésznővel, vele is átbeszéltük a szülésélményem, az első mondatomban szerepelt, hogy Sote 1, neki is azonnali reakciója volt, "öoo futószalag". Szóval hát így...

Inkább a Sote 2-t javasolták mindketten, ha valamiért nem jönne össze a magán szülés. De nem akarok nagyon lehúzó lenni, mert egyébként látom a kórházi csoportban, hogy nagyon sokaknak van pozitív megélése az 1-esen is, szóval valószínűleg tényleg szerencse kérdése is és én így jártam.

2024. júl. 30. 10:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Huh köszönöm a választ. Az a baj, hogy ahogyan olvasom csak itt szeretnek fájdalomcsillapítót használni. Jáhnban pl egyáltalán nem. Sote 2-n sem olvasom hogy annyira adnának és nagyon félek. Fájt így is és csak 4 centire vagy 5re voltam kitágulva. Mi lett volna 8nál. Az tuti jobban fáj. Igazából még odébb van de jó lenne helyrerakni fejben.
2024. júl. 30. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

A 6 hetes gyermekágyas időszakot mennyire kell komolyan venni?

Megmondom őszintén elég örökmozgó típus vagyok, nem tudom elképzelni 1 hétig se hogy feküdjek csak. Ti mit csináltatok ebben az időszakban? Azért kicsit sétálni, boltba menni szabad, csak ne erőltessem meg magam?

Budapest, SOTE 1-ben a gyermekágyas osztályra felengedik látogatni a 2 éves gyereket az apjával?

Sajnos nem veszik fel a telefont, az anyuka nem valaszol, nyilván most alszik, tesóm vinné délután a gyereket, de nem tudjuk, elinduljon-e majd vagy ne. Folyamatosan próbáljuk, addig is, van esetleg friss tapasztalat erről?

Miért nem veszik sokan komolyan a gyermekágyas, szülés utáni időszakot?

Én úgy tudom, bárhol is olvasok utána, könyvekben, cikkekben, illetve szültem már egy gyermeket, hogy a gyermekágy során pihenni kell. Legalább 1 hétig szinte csak feküdni ajánlott (kicsi átmozgató mozgással) aztán még 2 hétig kb főleg ülni, feküdni, kíméletesen élni....

Hogyan viseltetek a szules utani 6-8 hetet? Milyen volt a babaval lenni? Hogy viseltetek a testi valtozasokat, verzest, regeneralodasi idoszakot?

Milyen kihivasaitok voltak es hogysn oldottatok meg? Illetve mi volt az, ami nagyon jo elmeny volt?

Szülés után a gyermekágyas osztályon mi történik?

Első babámat várom, hamarosan szülök, de egyáltalán nincsen tapasztalatom sem kisebb, sem nagyobb gyerekek ellátásában. Körülöttem nem igazán van olyan nő, aki most szült volna és kikérhetném a tanácsát, anyámmal nem tartom a kapcsolatot, és anyósom pedig lekoptatott...

Kórházi csomag?

Szeretném össze írni mit kell be pakolnom a kórházi csomagba nyilván sok listát el olvastam már illetve a védőnőtöl is kaptam listát de érdekelne hogy ki mit-mennyit vitt magával? Volt e olyan ami hasznos volt vagy ép hiányzott hogy nem volt ott? Nálunk a babának ruhán kívül mindent kell vinni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!