Apukák! Bent voltatok szülésnél? Mi a véleményetek erről?

"Csodálatos élmény, a férjed az életben nem fog többször megd.gni."
Tudod nem mindenki olyan puha p*csnek szül gyereket, akinek ez olyan törést okoz a kis lelki világába, hogy többet ne érjen az asszonyhoz.

"Semmi keresnivalója nincs egy férfinak a szülőszobán. Természet ellen való. Mióta a világ világ a szülés mindig az asszonyok magánügye volt. És így is kellett volna maradnia."
Ahhoz képest jó pár olyan kultúra létezett ahol jelen volt az apa a szülésénél. pl.: a magyar paraszti kultúrában is

Mostanában lett szokás, hogy a nők azt akarják, legyen benn a férjük, vagy ha ő nem,akkor egy barátnő stb. Mintha enélkül nem tudnák megszülni a babát. Régen nem volt bent senki idegen az orvosokon kívül,mégis gond nélkül megszülettek a gyerekek.
Van, ahol a férfinek nem okozott problémát az apás szülés.
De ismerek két családot is, ahol az apa megundorodott a feleségétől, és nem sokkal a baba születése után elváltak.
Nálam nem volt bent a férjem,de nem is engedtem volna,hogy bent legyen. Egy vajúdó nő nem vonzó látvány, és nincs is akkor szükség rá.

Sosem tudnék ilyesmi miatt megundorodni a feleségemtől, sőt, én is része akarok lenni annak a csodálatos élménynek, amikor a gyerekünk megszületik. Marhára nem érdekel, mennyire "nem vonzó egy vajúdó nő", láttam már a páromat rossz állapotban, ő is engem, és egy kicsit is intelligens ember, ha szereti a párját, az ilyen dolgokon képes felülemelkedni.
24/F

Az én párom azt mondta, ha ki merem zárni a szülésről, egy életre megharagszik, és igaza van :) Ketten csináltuk meg, az a minimum, hogy támogat szülés közben!
Tapasztalatok a családból:
-Párom bátyja benn volt a gyermeke(ik) születésénél, nagyon jó élmény volt neki, szexuális élettel semmi gond.
-Édesanyám 3. szülése, ahol a nevelőapám volt vele, ő kettőt szült úgy, hogy apám nem volt benn a szülésnél, azt mondta ég és föld a különbség, szexuális életük kitűnő.
-Mostohaanyám (aki csak 4 évvel idősebb nálam :D) szülésén sem volt benn apám, ő nem akarta, hogy "tönkremenjen a szexuális életük". Apám már a gyermekágy alatt is megcsalta, úgy ahogy tette ezt évekig anyámmal.
Tanulság: egy jó kapcsolatba nem fog belebarmolni a szülés, ettől egy normális férfi nem fog kiábrándulni a párjából, sőt, a legtöbb ismerős nekem úgy nyilatkozott, hogy jobban tiszteli őt ezek után :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!